Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2019 12:00 - По повод на мръсните президенски избори в Украйна
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес в редакцията на РП дойде писмо от един наш читател от Украйна, където както е известно, след две седмици ще се състоят поредни избори за президент на републиката. Другарят се интересува от един важен въпрос, имащ непосредственно отношение към този избор. Поскольку подобный вопрос могут задавать себе и другие читающие наш сайт товарищи из  Украины, мы решили публиковать его письмо и наш ответ, чтобы хоть немного сориентировать украинских товарищей относительно их действий на предстоящих выборах.

Въпрос: «Уважаеми другари! Моля за Вашия съвет (макар и две думи) по следния въпрос: както е известно на 21 април в Украйна ще се състои втория тур на президентските избори. Ще участват двама кандидата: Зеленски (поставен от олигарха Коломски) и Порошенко (олигарх сам по себе си). Ако аз правилно разбирам позицията на другарите, от двете злини по-малката да се избере не следва, затова да се гласува за когото и да е просто глупаво. Да не се отиде на избори също не е много умно, защото бюлетината ти с голяма вероятност ще се използва от членовете на комисията за глосуване за един от кандидатите (по-скоро това ще е за действащия президент). Единственият способ да не се случи това е да се гласува — да вземеш бюлетина в кабината да я надраскаш,така че да е невалидна и да я пуснеш в урната.

Искам да подтвърдите или опровергаете обосновано това намерение, а така също това правилен ли е от Вашата — марксистско-ленинска гледна точка начин на действие.

С уважение,  Павел»

Отговор на РП:

Здравейте другрю Павел!

РП немалко е писал в сайта по повод на тактиката на комунистите на буржоазните избори в днешните условия в Русия. Условията в Украйна с нищо не се отличават, само с действащите лица. Суть этих условий та же самая – капитализм в стадии империализма со все более фашизирующейся диктатурой буржуазии, и соответственно,  организация выборов, ее принцип – точно такой же.

Най-главното е Вие да разберете, че никакви избори няма! Никой никого не избира. Това е просто спектакъл, разигран за народа, че уж там нещо се решава. Всъщност всичко е решено от висшите слоеве империалисти — кой ще бъде президент на Украйна и защо ще е той, а не някой друг. Но на народа на Украйна за това решение тържественно ще съобщят след «изборите», като уж че е изпълнена неговата воля, изразена на изборите.

И второ- че Вие трябва да разберете, че фашиската буржоазия е избрала такава форма на организация на самия процес на «избори», при която народа въобще никак не може да въздейства на резултатите от гласуването. Както и трудещите на Украйна да гласуват реално, крайните цифри на организаторите на изборите (ЦИК на Украйна) ще ги огласи такива, каквито са нужни на олигархата, за това каквито те отдавна са се договорилипо между си.

Единствено болно място на съвременните фашистки декоративни избори — това е избирателната активност. Ето тук насила да изпратите всеки трудещ се от Украйна, имащ право на глас,  на участъците за гласуване капиталистите не могат и затова са принудени да извъртат и лъжат, измисляйки ВСЯКАКВИ аргументи, само и само измисления им политически спектакъл да се състои и за пореден път те успяха да оглупят народа, заявявайки, ако нещо не е наред и народа прояви недоволство от политиката проводима в страната — «ето вие сами този президент избрахте»!

От тук единственото, което може и е нужно да се направи — да се обяви на изборите бойкот, при това бойкот не пасивен (просто не съм отишъл, стоя си у дома), а активен, или аз не съм отишъл, но активно призовавам да не се ходи на избори другите трудещи се, едновременно обяснявайки им, какви са в условията на съвременния империализъм буржоазните избори, и че на народа са нужни други избори — истински, при които трудещите се — болшинството от населението на страната само издига от своите редици кандидати и сам избира от тях кой е по-достоен.

Вашият аргумент (аналогични аргументи активно се разпространяваха в Русия в 2016 и 2018 г. от «левите» съглашатели), че ако не отидете на ибори на 21 април, то Вашата бюлетина ще бъде използвана в интерес на някой от кандидатите за президент е политически наивен. Това показва, че Вие още вярвате в това, че някой от двамата кандидати Вие действително ще изберете на тези избори. Но это не так! Ваш голос, за кого бы он не был отдан, совершенно ничего не решает. Ибо, как уже говорилось выше, и как подробно было разъяснено в ряде статей РП в 2016 и 2018 годах, подсчитываете голоса не Вы, а ставленники олигархата, крупного монополистического капитала, причем не украинского, а в большей степени американского и европейского, перед которым украинский капитал «ходит на полусогнутых» (как и российский). Ротшильды и Морганы давно решили, кого именно они хотят видеть на посту президента Украины, кто из кандидатов в президенты лучше будет проводить в жизнь их интересы. Они договаривались об этом задолго до предстоящих 21 апреля выборов. Ваша же задача, по их сценарию, только явиться на выборы, показав тем самым всем остальным трудящимся, что вы-таки доверяете этим фальшивым выборам, все еще считаете, что они настоящие.

Само неявяването на избори няма да позволи този спектакъл да се състои! Само игнорирането от народа, трудещите се маси на тази поредна уловка на фашистката власт ще покаже, че трудовия народ на Украйна тази продажна сволоч, тези предатели на нацията, разпродаващи страната на едро и дребно, които днес стоят на тяхната шия, не поддържат, че той не ги признава във властта, а значи той е на половината път към създаването на свои собственни органи на власт — работническа власт, власт на всички трудещи се в Украйна.

Всичко това, за което ние кратко сега Ви разказваме, подробно разяснено в следните статии на РП:

«К парламентским выборам в России 2016 г.» https://work-way.com/blog/2016/09/09/k-parlamentskim-vyboram-v-rossii-2016-g/

«О трех тактиках бойкота» https://work-way.com/blog/2018/03/15/o-treh-taktikah-bojkota/

«Неявка на выборы — страшный сон российской власти» https://work-way.com/blog/2016/09/13/neyavka-na-vybory-strashnyj-son-rossijskoj-vlasti/

«О президентских выборах в России 2018 года» https://work-way.com/blog/2018/03/08/o-prezidentskih-vyborah-v-rossii-2018-goda/

«Зачем «путинской власти» нужна явка на выборах» https://work-way.com/blog/2018/03/11/zachem-putinskoj-vlasti-nuzhna-yavka-na-vyborah/ и многo други.

Напишете в търсачката на сайта РП «буржуазные выборы» или «неявка на выборы», и вие ще видите цял списък от статии на тази тема.

Ред. РП




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659855
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031