Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2019 12:00 - Населението на Русия продължава да намалява
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 645 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съгласно данни от счетната палата естествената загуба на население се ускорява в капиталистическа РФ четвърта година подред. И това независимо от дадените 3.1 млрд рубли за поддръжка на мерките по раждаемост.

На първи септември 2019 година постоянното население на Русия съставило 146,7 милиона човека, което е с 52,5 хил. по-малко в сравнение с миналата година. Миграционният прираст компенсирал естественото намаляване само със 76 процента.

От януари до август тази година в Русия се родили 994,3 хил. човека, това е с 83,8 хил, или на 7,8 процента по-малко от аналогичния период на миналата година.

Естественото намаляване на населението от януари — август 2019 годин съставило 219,2 хил. човека и се приблизило до значението на показателя,като цяло за 2018 година (!!! в 2019 за 8 месеца вече умрели толкова хора, колкото за цялата 2018 год !!!), когато за 12 месеца са починали 224,6 хил. човека. Това е с 50,1 хил. човека, или с 1,3 пъти повече отколкото за осем месеца на 2018 година. Число умерших в 32 регионах превысило число родившихся в 1,5 — 2,1 раза.

Цифрите впечатляват. Те не могат да се игнорират, трябва коментари от ръководството на страната по повод на такова прогресиращо съкращение на населението на страната.  И коментар бил даден:

«Тази тенденция е добре известна и преди, в това число в момента на формулиране на националния проект. Както вие знаете, един от тях е посветен на въпросите на демографията. И сега няма смисъл да даваме целия набор от мерки по стимулиране на раждаемостта, поддържането на многодетни семейства и т. н, които са разгледани. Те вече нееднократно са излагани

— цинично изразил позицията на президента Д. Песков.

Почакайте! Значи няма смисъл да пречисляваме «набора от мерки»? Рабочему классу и остальным трудящимся страны очень интересно услышать отчёт об этих «мерах». Все эти «меры» дорогостоящие — они оплачиваются из кармана трудящихся. Взять хотя бы тот же «материнский капитал», который в реальности представляет из себя пожизненное закабаление кредитным хомутом семей, решивших завести двух и более детей. Этот «материнский капитал» на пользу идёт исключительно монополистам жилищного строительства и кредитным организациям, т.е. финансовому капиталу, поскольку реализуется он только при приобретении квартир в ипотеку, причем исключительно у крупных застройщиков (купить в рассрочку (ипотеку), используя материанский капитал, например, у продавца-физлица вам никто не позволит). Вместо обуздания аппетитов зарвавшихся монополистов, государство потакает им, напрямую (из кармана трудящихся) финансируя их монопольные цены и грабительскую кредитную политику, позволяющую многократно повышать — нет, не рождаемость – а  стоимость жилья. А параллельно растут цены и на съёмное жильё.

Разбираемо е че такова обяснение на трудещите се от ръководителя на страната няма да дочакаме. Но как президента  аргументира неефективността от «набора от мерки»? Как и положено президенту капиталистической страны, он соврал. И даже не моргнул глазом! Умолчав об истинных причинах сокращения населения страны, он нагло сослался на вымышленные, на некую «демографическую яму»:

«Тази яма, която първо върви от военните години от времената на Великата Отечествена война, след това ямата започнала от 90-те години, свързана с разпадането на Съветския Съюз. И ето тези две ями днес собствено те съвпадат по време, затова се наблюдава такава негативна динамика.»

На къде клони ръководството на страната е понятно: то се опитва да дърпа за ушите «интерференцията» — абсолютно изкуствен идеалистически модел на «колебателен процес» в демографията, нямащ никакво отношение към реалността. Например, този модел (ще го наречем «моделът на Путин») никак не може да опише отсъствието ма тази яма в послевоения СССР, който загубил за 4 години война 7 милиона свои граждани (https://work-way.com/blog/2019/09/03/koe-chto-o-matematike-ili-zachem-burzhuazii-nuzhny-sotsoprosy-okonchanie) убити на фронта и мъчени от фашистите на окупираните территории, в плен, а така също загинали в прифронтовата полоса от блокади, обстрели, диверсии и бомбaндировки.

(Между другото, буржоазните пропагандисти се опитват да измислят как да изчислят „загубата на население“ на СССР за един или друг период.. Всички буржоазни изследвания на демографията на СССР решавали една единствена аналитична задача – да оценят от позициите на своите класови интереси демографските загуби на съветския социализъм. Както им е угодно, чрез всякакви фалшификации, включващи най-нелепите и почти религиозни методи - само за да получат минус в крайна сметка. Но не се получало! Утроили (на хартия) загубите във войната, хванаха се за измислената от гьобелс пропаганда за «Голодомора» — уж имащ място мащабен глад с човешки жертви в СССР в началото на 30-те г – все едно и все едно-населението на СССР растяло безо всякакви «ями».)

Освен това, «моделът на Путин» предлага идеалистическо обяснение на «ямите от началото на 90-те», свързани с «развала на Съветския Съюз», а не с ръкотворното унищожаване на съветския социализъм и обединение на съветските републики – между другото, да не забравяме, че самия Путин, като активен контрареволюционер също има пръст в това унищожение. Тогава наистина той е играл второстепенна роля, намирайки се в помещенията, но отдавна е вече пред своите шефове. Зря его, что ли, держат в президентском кресле два десятилетия!

По-нататък този «модел на Путин» не може да обясни неравномерността на «демографските колебания» (ями) на територията на Русия. От регион в регион «дълбочината в ямите» варира в пъти. Никакое «эхо войны» здесь не притянуть ни за какие уши, как бы ни пытались контрреволюционеры завысить фальшивыми «расчётами» потери СССР. И «яма начала 90-х» здесь не при чём! Это прямой результат проводимой ныне политики – политики г-на Путина и компании, убежденных и непримиримых врагов нашего народа.

И накрая, «моделът на Путин» никак не може да обясни отсъствието на «хълмове» след «ямите от началото на 90-те». Какво ще кажете за ямата от средата на 90-те и края на 90-те? А что скажете насчёт ямы начала 2000-х? И т.д. В лучшем случае за последние почти 30 лет, из которых почти 20 лет приходятся на время правления нынешней группировки олигархов, наблюдался (в течение очень непродолжительного периода) «нулевой рост» населения. И этот «рост» на все мыслимые лады и изо всех рупоров бесстыдно преподносился всей пропагандистской машиной буржуазии как необычайный успех внутренней политики постсоветской контрреволюции, хотя «ямы» удавалось избежать лишь на бумаге при помощи легализации и натурализации трудовых мигрантов, наших бывших соотечественников из других буржуазных осколков Союза.

Достатъчно е да нахраните работещото население с всевъзможни „модели на Путин“ и други религиозни ереси! Трудещите се раазбират истинските причини за тези «демографски ями». Эти «ямы» закономерны и логичны; они являются следствием капитализма, восстановленного контрреволюционерами на территории СССР.

Приведените в началото на бележките цифри — това са факти, това е прякото подтвърждаване на античовешката същност на реставрирания капитализъм! Никакви «давания от бюджета» или «миграционния прираст» няма да помогнат, защото причината е именно в самите капиталистически производственни отношения, които се фокусират главно и само за постоянното и все по-увеличаващо се обогатяване на единици, обогатяването на собствениците на средства за производства: заводи, фабрики, земя, банкери и т.н. При капитализма е само една целта — да може буржоата да си напълни своя джоб и по-нататък за сметка на присвояването на резултата от незаплатения труд на работника. Капитализмът не иска и не е способен да осигури даже елементарни материални потребности на широките маси от работници и трудещи се, торбите с пари не се интересуват от пролетариата. Каква ви там медицина? Какие там культурные потребности? Это все пустые и бессмысленные затраты без намека на прибыль! Капиталистам они не нужны. Заявление счетной палаты, которая, между прочим, тоже один из институтов власти капитала, предупреждает своих хозяев: такими темпами наемных рабочих, которых можно эксплуатировать и в хвост и в гриву, просто физически не будет, некого будет эксплуатировать!

Измирането на нашия народ – това е огромна трагедия, беда, с която е необходимо да се борим още сега и с всички сили. Да победим тази беда може само с един способ, само един изход от положението, който може да реши тази и всички останали днешни проблеми на работниците и трудещите се маси – това е да вземем политическата власт от буржоазната класа и да построим своя, социалистическа държава, която под ръководството на партия от болшевишки тип неуклонно да се движи към комунизъм. Иначе никак.

О. Зотов, Ф. Свободин

Источники:

https://ria.ru/amp/20191107/1560676261.html

https://rg.ru/2019/11/07/schetnaia-palata-predupredila-o-sokrashchenii-naseleniia-rossii.html

https://rg.ru/2019/03/18/na-podderzhku-mer-rozhdaemosti-v-dfo-vydelen

https://journal.tinkoff.ru/news/novoe-pro-matkapital-29-03-19/




Гласувай:
0



1. radostinalassa - Когато Ленин е взел властта от царя чрез ВОР..
17.11.2019 07:55
са избити и умрели от глад 60 млн руси. А през ВСВ само 26 млн.
Може ли да смята този човек ?
цитирай
2. radostinalassa - Сега се опитват и тук да спретнат цветна революция
17.11.2019 09:19
Но това не са ти цветните франсета или подкупените евери на Майдана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659908
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031