Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2019 20:30 - На 13 ноември...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 186 Коментари: 0 Гласове:
0



13 ноември в кметството на Брянск чиновниците обсъждали профилактиката на алкохолизма и наркоманията сред младежите в града. Освен всичко казано, представителите по делата на управляващата класа в гр. Брянск озвучили, че към 1.10.2019 на отчет в наркологичния кабинет в Брянск се водят 101 подрастващи, от които 9 на възраст до 14 лет. В 2019 година почти 1000 млади брянци се обърнали за помощ към нарколог. Двама трябвало да останат в стационара, а още 136 преминали лечение амбулаторно. Останалите 797 човека получили консултации. Разбира се освен 1000 обърнили се към нарколога подростващи, съществува още огромно количество необърнали и не попаднали в статистиката.
Такава е у господата буржоазни чиновници "работата" - да правят вид, че те ратуват за нравственото и физическо благополучие на трудовия народ. Нравствеността, вероятно ще се коригира чрез огромен брой къщи и физическо благополучие ... явно също.
Разбираемо е че наркоманията е едно от следствията на пазарните отношения и да се пребори в рамките на капитализма е невъзможно. В разпространението на наркотиците огромна роля играят икономическите причини, това процес на генериране. По някои данни в 2013 г. печалбата от търговия с наркотици съставя средно от 300 до 2 000 %. Так например ако килограм хероин в Афганистан е струвал 9 000 дол., в Таджикистан – 25 000, то в Москва цената достига до 150 000 дол. При това ежегодния оборот на наркопазара в Русия специалисти те оценяват (още преди 6 години) до 7 млрд. долара. Фантастични печалби, зад които стои възможността да се боцнат с игла не сто или двеста хиляди души, а градове, региони, цялата страна.
По-нататък. Разпространението на наркотиците благоприятстват идеологическите постулати на капитализма, утвърдили се в нашето общество с реставрацията на този експлоататорско обществено-икономически строй. Максималното отхвърляне на принципа на социалната справедливост с приемането на алчния индивидуализъм, основаващ се на желанието само за пари и власт в името на неограничени удоволствия е моралната и идеологическа основа, която позволява всяка форма на девиантно поведение и начин на живот, включително употребата на наркотици.

Едно от следствията от вече четвърт век проводима от управляващата класа социално-икономическа политика станала нарастващата маргинализация на руското общество. Отсъствието на постоянна работа, мисълта за безизходност и безмисленост на съществуване на населението в големите и малки градове на Русия, отсъствието на болшевишко влияние на трудещите се маси усилват в тях на усещането на безнадежност. И това първо се усеща след младежите, водейки ги до пиянство и наркомания. Социално-икономическата неустроеност води до отчаяние и озлобление, а наркотиците (заедно с алкохола) за един момент снемат социално-психологическото напрежение.
Да, за предотвратяване на употребата на наркотици е необходимо да се провежда образователна работа с подрастващите и чрез неформални групи за всякакъв вид хоби на юношите.
Да, важно е да се идентифицират лидерите с девиантно поведение и начин на живот и да се включат в обучения или в неформални групи ученици, които се придържат към социално позитивни норми и ценности
Да, голямата отговорност за внушаването на същите тези положителни ценности е и на родителите.
Да, превенцията на борбата срещу наркоманията сред младите хора трябва да включва не само насърчаването на здравословен начин на живот и демонизирането на наркотиците, но и превантивните мерки за целенасочено положително образование на младите хора, включително насаждане на колективни ценности.

Но! „Социалната политика“ на ръководството на страната, която твърдо зае своето място в световното  разделение на труда като доставчик на суровини, подготвен за него от транснационален капитал, не цели да се грижи за здравето на руските работници (още повече за здравето на огромната част от неруски работници). За каква борба с наркоманията може да е сериозно, когато огромни парични потоци трябва да бъдат насочени към следващата "данъчна маневра" на магнати от горивно-енергийния комплекс? Благосостояние последних - вот единственная цель и "головная боль" буржуазного правительства РФ.

Точно така изглежда едно от лицето на съвременния многостранен фашизъм. А на срещи в градските зали за „борбата“ с последиците от капитализма, на бедните работещи хора се показва друга муцуна - облечен в строг костюм, със „социална“ програма в дневника.. Чтобы не сильно нервничал и наивно надеялся, что там наверху кто-то думает об его проблемах.

https://newsbryansk.ru/fn_499795.html




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1658743
Постинги: 2344
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031