Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2020 22:30 - На 15 април...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 15 април 2020 година по решение на "ефективните" стопани ще  бъде закрит основания през 1928 г. Новоросийски месокомбинат.
На мястото на старото предприятие ще се разположи на един хектар в самия център на града, поредния жилищен комплекс.

Нищо ново, вярно? Навсякъде става подобно. Но защо? Нима сме престанали да купуваме колбаси?

Не разбира се! Колбаси и прочие месопродукти за хората са нужни . Но!
В условията на империализма преживява тоз буржоа, чийто бизнес носи максимална печалба, а най-печеливши днес са нефтегаза и недвижимостта.

Създаденият от съветската работническа класа на полза на целия съветски народ месокомбинат принадлежи днес на група компания с име «Тавр». “Тавр” влиза в ростовския холдинг «Агроком», начело на която стои олигарха - доларовия милиардер с фамилия Савиди. За саввидите и неговите подчинени "съучастници" от Агрокома и Тавра закриването на комбината ще се отрази само по годишните показатели на приходите а парченцето масло, върху филийките им въобще няма да намалее- те ще продължат да се угояват, както преди.
А какво да кажим за работниците.

СМИ пишат, че “...специалистите от центъра (заетост – прим. РП) вече са провели в предприятието първа предварителна консултация за тези, които скоро  ще загубят работа. Те били запознати с правата им и възможностите за получаване на нова работа и обучение.”

С тези помпозни думи служителите- лакеи на голям капитал, просто говорят хубави думи в ушите на работниците, сякаш ги уверяват, че всичко ще е наред. Също както е "добре", (и е!) у бившите работници от Армавирския завод за газова апаратура; у бившите работници от МЖК “Армавирский”, Брюховецкого месокомбинат, комбината “Белореченский”, бившия завод "Красний двигатель", Краснодарския завод за металоконструкции и прочие задушени от банковското робство или преднамерено обанкротирани стопани (поради "обективните" причини на пазарната икономика!) фабриките и заводите в Краснодарския край.
И това е "добре"  за осакатени съдби на стотици и хиляди работници в региона, заедно със семействата им, които са изплюти от савиди, лисини, алекперови, мордашови и тези, които се стремят да попаднат в техния кръг - кръгът на първокласните паразити.
Всички уволни и съкратени работници ще попълнят остоналата армия от безработни в Краснодарския край, което още повече ще задълбочи ситуацията на местния пазар на труда - свободните работни ръце са все повече, а достойно заплатената работа - много и много малко.

Има ли изход от положението? Да. Но не в рамките на капитализма. Увереното бъдеще на трудещите се в нашата страна могат  да получат само връщайки си заводите и фабриките в свои ръце. Реалните стопани на страната – работниците, тези, които всичко произвеждат. А не савиди, мордашови, путини и прочае капиталистическа сволоч.

https://ngnovoros.ru/posts/v-novorossiyske-zakroetsya-odno-iz-stareyshih-predpriyatiy-myasokombinat?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659584
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031