Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2020 12:00 - "Дочакахме"... Още един...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 186 Коментари: 0 Гласове:
0




"Дочакахме"... Още един съветски завод "Красний двигател", построенн при социализма и прекрасно функционирaл до въвеждането на пазарните реформи, ще се използва не по предназначение.

За всичкото време на реставрирания капитализъм нашите новопоявили се предприемачи се опитваха да организират на механичния завод, способ да произвеждат, както е ясно от името, двигатели за машини и механизми и друго сложно механично оборудване, производство на различна ширпотреба - посуди и  градинско-художественни отливки. Но нищо у тах не се получавало - заводът преминавал от ръка на ръка, от един капиталист на друг. Но мозъците на всички са лоши. Защото от "печалба тук и сега" те не могат да се отърват.

Сега, потъналия в огромни дългове пред банките и паразитната държава, завод ще бъде унищожен, а неговата територия и съхранения корпус (освен ако не го съборят!) се планира да се използва, като площадка за съхранение на контейнери. Естествено и в този случай няма да има степен процентна ефективност и количество работни места, които са съществували при социализма. Тогава тук са били трудоустроени хиляди квалифицирани специалисти, които носили полза за цялото съветско общество.

И така защо днес в ръцете на капиталистите нормално не работят някога мощните и първокласни заводи на СССР?

Та нали по време на перестройката господата-либерали ни набиваха в главите, че при капитализма ще живеен щастливо, а тези, които много работят, ще живеят, нямайки никакви проблеми.
А оказа се при реалния капитализъм е коренно различно - няма къде да се работи, накъдето и да се обърнеш - уволнения и "оптимизации". А с какво да си платят младите семейства за ипотеките, така  рекламирани от нашия президент и правительство? С какво да сиплатят хората за жилищата под наем?

Защото както и да използват капиталистите бившите съветски заводи и квалифицираните съветски работници (благодарение на тези кадри и качеството на продукцията е било високо), на големите търговски мрежи-монополи не е нужна стоката на "Красния двигател" (чайници, тигани, кафеварки и т.н.), когато техните складове са препълнени с такива стоки. Те се произвеждат в капиталистическата каторга от работници от Юго-Източна Азия, където работната сила е крайно евтина.
И това още един път подтвърждава, че Русия е нужна на чуждестрания капитал само като колония, като суровинен придатък.

Изводът е един: докато предприятията, всички фабрики и заводи принадлежат на капиталистите-паразити, а не на трудовия народ, ние и занапред ще наблюдаваме разрушаване и деградация на нашата промишленост и селско стопанство. Безработицата и нищетата в нашата страна ще растат, ако работническата класа, както преди сто години, не вземе властта в страната в своите ръце.

https://ngnovoros.ru/posts/na-meste-zavoda-krasnyy-dvigatel-v-novorossiyske-poyavitsya-konteynernyy-terminal



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681758
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930