Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2020 15:30 - Към Деня на Победата-9 май 2020 година
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
1



Приближава 9 Май- 75-годишнината от Победата на съветския народ над германския фашизъм. Както винаги към този празник се готви и буржоазната власт в Русия. Но тази година честването на Деня на победата ще бъде специално - то се провежда в условията на сериозно нападение на капиталистите върху правата и свободите на трудещите се. Процесът на фашизация на страната встъпи в открита, решаваща фаза. Ако в предишни години след разпадането на СССР и унищожаването на съветския социализъм класовият враг прикриваше намеренията си с буржоазната демокрация, запазвайки някои права и свободи за трудещите се, сега в периода на развиваща се и все по-задълбочаваща се икономическа криза, той се отървава от всякаква демокрация, отнемайки от народа на Русия всички граждански права и свободи, до свободата на движение по тяхна земя. Прикрива се засега това с «борба с епидемията», «режим на самоизолация».

Така че получава се че фашистващата буржоазна власт се събира да празнува нашия съветски праздник 9 Май? Победата над себе си ?

Не! Капиталът и фашизма не могат  да се радват на това, че някога социализма и труда са били победени в класова война за прогрес и свобода.

Защо тогава на милиардерите и тяхната държава на терора е нужна облицовка на 9 Май?

За да оглупят работниците и целия трудов народ. За да се вземат красиви думи за спомена за големия подвиг на съветските войници, спасили целия свят от фашизма през 1945 г., да изведат трудещите се в Русия в нов фашистки концентрационен лагер, да се установи нов фашистки ред в страната, подобен на установения от германците в окупираните съветски територии през Великата Втората световна война.

Олигархията губи икономическа и политическа стабилност, икономическото й положение по време на кризата стана изключително несигурно, брегът на капитализма се отмива от нарастващото недоволство на масите. При такива условия, когато, въпреки всичко, недоволството и революционизмът на работниците нараства, капиталистите отчаяно се нуждаят от всички хора да бъдат разделени, заблудени и смазани, така че да бъдат едновременно свирепи и смирени роби на капиталистическите господари и на държавата. На олигархата са нужни и свръхпечалби и политически условия, в които и тези печалби да ги има. Тя трябва безмилостно да ограбва не само работниците, но и целия работещ народ в страната и в същото време да се увери, че работниците не се бунтуват срещу подобна политика на потисничество и тотален грабеж.

За да постигнат това, господарите на държавата - най-големите капиталисти, милиардери - променят формата на своето господство. Те се отървават от остатъците от буржоазната демокрация и открито преминават към терористичната диктатура, към фашизма, покривайки този преход със смокиновото листо на „коронавирусната епидемия“.

Олигарсите и висшето ръководство много добре знаят, че следващата икономическа криза ще се превърне в криза с безпрецедентна сила и ще предизвика скок в класовата борба, когато не само работническата класа, но и всички останали слоеве от трудещите се и дори дребната и дори средна буржоазия, ще се изправят срещу бедността, грабежите и потисничеството. За да потушат универсалното движение за демокрация, за запазването на политическите и гражданските права и свободи, срещу робството и разрухата, олигарсите се нуждаят от единственото ефективно средство - фашистката диктатура, тоталните лъжи, средствата за брутални репресии срещу работниците и всички демократични сили, средствата за прехвърляне на всички трудности на кризата върху плещите работещи хора, средствата за укрепване на разклатените основи на умираща капиталистическа система.

Главна задача на днешната фашистска държава се явяват:

  • недопускане на организации на работници и трудещи се маси за борба за своите права и свободи;
  • да се предотврати формирането на наченки на работническа партия от болшевишки тип като организация, която ще доведе трудещите се към социалистическата революция и създаването на която ще постави началото на края на капитализма.

Фашистите се стремят да изолират растящите кадри от активни и авангардни работници от работническите маси, отдеяйки ги от предприятията. Те са и срещу съществуващите синдикати, които ги затварят или „замразяват“ под предлог на „карантина“. Фашистите ограничават всички буржоазни права и свободи, твърдейки, че тези права и свободи уж отварят пътя за „епидемията от коронавирус“ и застрашават живота и здравето на гражданите.

Следователно фашизмът не само подтиква работниците към пълно робство, бедност и липса на права, не само лишава работниците от всички органи на защита на техните права и свободи, не само лишава работниците от всички социални придобивки. Държавният терор, който се води по заповед на шепа богати буржоя, е насочен на всички демократични сили в страната. Олигархията и държавната върхушка  в Русия встъпват под лична «защита на гражданите», «защита на отечеството», но всъщност те отиват против националните интереси на страната. Те вече са решили всички диващини, зверства и престъпления, само и само за да запазят  печалбите и силата си.

В отговор на това лидерите на "независимите" профсъюзи, либерални и "комунистически" партии се скриха, не организират масите в борбата срещу фашисткия терор, а други се съгласяват с властите. Такава е цената на тези «вождове». Самите маси все още летят в облаците и мислят, че властите скоро ще отменят «карантината» и ще върнат на народа всички взети им права и свободи.

Как пък не! Свободите и правата много леко се губят, но много трудно се печелят. За тях винаги е била и ще продължава да се води ожесточена и кървава борба с капиталистите и държавата им.

Но работническата класа не може една да победи фашизма, без помоща на всички хора на труда, служещи, интелигенция, всички свободолюбиви сили на обществото. Да се отървем от ужасите на икономическата криза, фашизма и предстоящата война е общонационална кауза, която може да бъде извършена само от Народния антифашистки фронт.

Ако искаме истински да празнуваме Деня на победата на 9 май, тогава този фронт трябва да се превърне в продължение на каузата на съветските фронтове от Великата отечествена война.

Да, хитлериситите идват и си отиват. Но всъщност те никога не са отивали, те трябва да бъдат разгромени и забравени в гроба. А това е пряко дело на работническата класа и всички трудещи се. Следователно победата над фашизма ще бъде решена не в интернет или в съдилищата, а по улиците и предприятията - от хилядите организирани маси на организираната работническа класа и целия трудов народ на страната. Он-лайн свобода и он-лайн хляб няма.

Какво е нужно за да започне разгрома на днешните хитлеристи?

Трбява да се разбере, накрая, че буржоазията и фашизма са отлично организирани и ни бият с обща сила, защото ние сме всеки за себе си. Нужно е да се разбере, че никой няма да ни даде даром свободата, освен нас самите. Всички трудещи се трябва да преминат на «военни релси», т.е. да се откажат от благодушие, лен, наивна глупост, от «добрия цар», от «моя дом е моята крепост», от слепотата, идиотската вяра в телевизора.

Като въздуха е нужна организацията на работници и трудещи се на всички предприятия в страната — на базата на единен Антифашистски фронт. Нужни са ни «опорни пунктове» на улична борба. Тези органи и съюзи, тайни или юридически, нови или базирани на съществуващи, започват с 2-3 съзнателни работници или служители, към които се присъединяват десетки и стотици техни колеги.

Задължение на всички работещи хора, които разбират, че животът в плен, без права и свободи, не е за тях, че е необходимо да се борят за свобода, да се събират около съзнателните си другари, да влизат в съюзи и да работят там, защитавайки не само политическите свободи и права, но и заплатите си, предпазвайки се от съкращения, отпуски, узвънредна работа, уволнения, унижения, грабежи на собствениците и т.н.

Трябва да се разбере накрая, че делото на борба с фашизма е неразривно свързано с борбата на трудещите се за своите всекидневни, материални интереси.

Днес е Деня на Победата, както и 1 Май, изискват не пиене и не пусти слова за поздравяване и разбиране великите деди и прадеди. Празникът отново изисква работнически събрания по места и изработка на мерки за обединение на трудещите се за реална борба с фашизма.

Ако трудовия народ се обедини и организира,няма да има такава сила, която да го победи. Такава организация и ще бъде най-доброто празнуване на Деня на Победата на съветския народ във Великата Отечествена война. Това ще стане ключът към нова победа на нашия народ над фашизма - вътрешен фашизъм, много по-коварен и опасен от външния фашизъм, фашизмът на чужди нашественици и поробители.

За Народен Антифашистски Фронт!

За демокрация, свобода и социализъм!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690978
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930