Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2013 19:07 - Идването на Антихриста
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1937 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Идването на Антихриста   Дата публикации: 29 Ноември 2013

От елинистическата пъти сред евреите, създадени от идеята, че в последните времена на света очаква ожесточена битка между силите на доброто и злото. Исус, говорейки за края на света, глух намекна учениците си, че един от признаците на този скръбен момент ще бъде на външен вид лъжехристи, които служат на Сатана, се опита да съблазни и да ги убеди на праведните в пътя на греха.

image

 

Оттогава християнската доктрина на Антихриста развива Repose - " човекът на греха " , въплъщаваща абсолютно отрицание на Божиите заповеди. Особено му коварство ще бъде, че , макар и да остава верен слуга на Сатаната , той носи маска на Христос и се опита да вземе мястото си : да бъде лицемерно да проповядвам силата и да се създаде с помощта на дявола всички видове чудеса.

Преди друг образ на Антихриста в неговите писания даде на апостол Павел . На последните дни на света , посочена във второто си послание към солунците . Апостол предупреди Солунците да не вярваме в невярна новина, че идва ден вече е пристигнал . "Защото - пише Павел - този ден няма да дойде , не дойде отстъплението на първо място, и човекът на греха , синът на погибелта , който се противи и се превъзнася над всичко, което се нарича Бог или на когото се отдава поклонение , така че в храма на Бог , той седи като Бог, показващ себе си за Бог . " Антихристът " от действието на Сатана " е " с всякаква сила, знамения , лъжливи чудеса и с всичката измама неправедно сред онези, които погиват , че те не приеха любовта на истината. " И само когато разкри беззаконните , Господ Исус ще го убие " дъха на устата Си и ще унищожи с явлението на пришествието Си . "

Друг източник , особено ярко и ясно показателни за бъдещите есхатологичната битка , Антихриста , на края на света и окончателната актуализация на Земята , това е Апокалипсиса (Откровение ) - книга, придружена от Новия Завет . Традицията казва авторът на апостол Йоан , и то се отнася до създаването на времето на престой на Апостола на Патмос . Антихриста се появява тук, като адска звяр , който възлизаше от бездната . " И аз стоях на пясъка на морето - Джон пише - и видях звяра от морето , който имаше седем глави и десет рога , и на роговете му десет корони , и на главите му - богохулни имена . И звярът, който видях, приличаше на леопард , а краката му - като мечка , а устата му - като уста на лъв ... И видях една от главите му като че ли смъртно ранена , но смъртоносната му рана оздравя . И целият свят се чудеше и последва звяра и се поклониха на звяра , казвайки: " Кой е като този звяр? И кой може да воюва против него? " И даде му уста , които говореха надменно и богохулно , а той бе дадена власт да действа четиридесет и два месеца. И той отвори устата си да изрече хули против Бога , да хули името Му и скинията Му , и ония, които живеят на небето . И даде му се да воюва против светиите и да ги победи и власт му е дал над всички племена, и езици , и народи .

Него всички , които живеят на земята поклонение. И видях друг звяр, който възлизаше от земята и имаше два рога като на агне и говореше като змей. Той упражняваше цялата власт на първия звяр и причинява земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла и направи големи знамения , дори да направи и огън да слиза от небето на земята пред хората . И знаците , които са му отпуснати да направите, преди звяра , той мами хората, които живеят на земята , казвайки на тези, които живеят на земята да направят образ на звяра , който беше ранен от меча и оздравя . И той имаше власт да даде живот към образа на звяра , че образът на звяра да проговори , и така, че се убива всеки, който не се покланят на образа на звяра. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им : И това не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег или името на звяра или числото на неговото име . Тук е мъдростта. Ако някой има представа , нека изчисли числото на звяра , защото е човек номер: номер му е шестстотин шейсет и шест " .

Следван от описание на деня на Страшния съд , изобразен в символична форма, както е страхотен и благодетелен реколта грозде реколта : " И видях един ангел, летящ посред небето , който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята , на всеки народ и племе, език и хора и казваше със силен глас: " Бой се от Бога и Му даде слава, защото часът на супа му и му се поклоня , че е направил небето и земята, морето и водните извори . " И друг ангел, вървеше след тях и казваше със силен глас : "Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си , той ще пие от виното на Божия гняв , приготвено чисто в чашата на гнева Му , и ще бъде мъчен огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето , и димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове , и те нямат почивен ден , нито нощ , които се покланят на звяра и на неговия образ и приеме белега на името му. " И видях . И ето бял облак , и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син , на главата си златна корона и в ръката си остър сърп . И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака , " прати сърпа Си и жънат, защото времето да се възползват , за жетвата на земята е узряла . "

И този, който седеше на облака хвърли сърпа си на земята , и земята биде пожъната . И друг ангел излезе от храма, който е на небето , като държеше и той остър сърп . И друг ангел , който имаше власт над огъня , излезе от олтара и със силен глас на този, който държеше острия сърп , казвайки: " Нека острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе , защото гроздето му са зрели . " И ангелът хвърли сърпа си на земята , и се събраха на лозата на земята и я хвърли в големия лин на Божия гняв. И стъпкан биде линът вън от града , и кръв потече от лина . "

В последните глави е историята на две велики битки между Христос и Сатана , Страшния съд и окончателната победа на доброто над силите на злото : " И видях небето отворено , и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен , и в правда съди и войната. И армиите , които са били в небето Го следваха . И на дрехата и на бедрото му написал името , " Цар на царете и Господ на господарите . " И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство . И звярът беше хванат и с него и лъжепророкът, който произвежда чудеса пред него, които измами онези, които приели белега на звяра и се покланяха на неговия образ двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел огън , а останалите бяха избити с меча на яздещия на коня . И видях един ангел, който слизаше от небето, който имаше ключа на бездната и една голяма верига в ръката си . Той улови змея , древната змия , която е дявол и сатана , и го върза за хиляда години , и го хвърли в бездната, и я затвори и я запечата над него, за да не мами вече народите , докато хиляди години край , след като за същия че той трябва да бъде пуснат за малко време. И видях престоли; и седнаха на тях, и е постановена присъдата , и душите , които бяха обезглавени поради свидетелството си за Исус и поради Божието слово, които не се поклониха на звяра, нито на образа му , и не приеха белега на челото си и на ръката си. И те оживяха и царуваха с Христа хиляда години . Останалата част от мъртвите отново не е живял , докато хиляди години край . Това - в първото възкресение . Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение : над тях втората смърт няма да има власт, а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години .

Когато се свършат хилядата години , Сатана ще бъде пуснат от тъмницата си и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята , Гог и Магог , да ги събере за войната , чийто брой като пясъка на морето. И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град . И огън слезе от небето и ги погълна и дяволът, който ги мамеше , беше хвърлен в езерото от огън и сяра , където са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове . И видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него , от Чието лице побягнаха земята и небето далеч , и не е имало място за тях . И видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога и се отвориха книги и друга книга бе открита , която е книгата на живота; и мъртвите бяха съдени по това, което е написано в книгите , според делата си . След малко се отказа от мъртвите в него, и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си . И смъртта и адът бяха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт . И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро. "

Краищата на земята обновената визия на Апокалипсиса , освободен от всяко зло и грях : " И видях ново небе и нова земя , защото първото небе и първата земя преминаха и морето вече го нямаше . И Видях и светия град, новия Ерусалим , да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си . И чух силен глас от престола, който казваше : "Това е скинията на Бога е с човеците , и Той ще обитава с тях и те ще бъдат Негови люде ; и сам Бог ще бъде с тях като техен Бог . И Бог ще обърше всяка сълза от очите им , и смърт не ще има вече , нито воля , нито плач , нито болка протест да бъде неща са починали . "

Константин Ryzhov Vladyslavovych

http://planeta.moy.su/




Тагове:   НА,   идването,   Антихриста,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741162
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031