Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2015 12:42 - Между Тодор Живков и Бойко Борисов има повече прилики, отколкото разлики.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 555 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2015 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нищо съществено не се е променило от времето на Живков. И тогава бяхме зле и сега сме зле.
И тогава нямахме достатъчно икономическа свобода и сега нямаме достатъчно икономическа свобода.
И тогава нямаше свободни медии и сега няма свободни медии.
И тогава бюджетът на държавата беше една каца, в която се събираха пари от тези, които работят и се раздават на принципа едно към гьотьоре.
И тогава имаше държавни и общински болници и сега има такива. И тогава здравеопазването беше гола вода и сега е такова;
И тогава никой не си знаеше сметката и сега е така.

По селата даже и по-лошо стана. И тогава и сега пътищата ни са гъз. Сега имаме повече автомобили, но пак са стари, каквито бяха и тогава.

И тогава и сега решенията се вземаха отгоре и се спускаха надолу. ДОРИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА ИМАХМЕ ДВА РЕФЕРЕНДУМА, МАКАР И МАНИПУЛИРАНИ, А В УСЛОВИЯТА НА ПОСТСОЦИАЛИЗМА ИМАХМЕ САМО ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ. ВСИЧКО Е ИЗТЪКАНО ОТ ЛЪЖА И ИЗМАМА. Важното е да има прост народ, който да слуша и да гласува правилно. Но в един момент виждаш, че с прост народ си за никъде.

Разликата е там, че тогава имаше пари, а нямаше стоки. Сега има стоки, а няма пари. Но това не е толкова съществена разлика.
Сега по-лесно можеш да избягаш от държавата, естествено ако ти стиска. Но ако ни е стискало и при Живков, пак сме можели да избягаме. Но не ни е стискало. Мечтаехме си социализмът да победи и руският да стане "по-вървежен" от английския. Да, ама не. Мечтите ни отидоха по дяволите. Нещо повече, чрез мечтите си и чрез измислените от някой друг идеали, за които ние работихме, толкова много се отдалечихме от развитите страни, че ще ни трябва при добра организация на обществото минимум 50-100 години да наваксаме. То за това време не се знае дали можем да стигнем Словакия, пък камо ли Германия. Влезте в гуглето и вижте какво е Словакия, да не говоря за Чехия. Тези страни сравнително бързо се оттърваха от социалистическото си минало, а ние и музеи на социалистическите бракми направихме, че и 10 лева входна такса искат за тях. То при толкова много комунисти и социалисти, как да не направиш бизнес, показвайки глупостите на социализма - отвратителни коли и разни други дрънкулки, които никое общество не пожела да купува така, както на нас другарите ни натрисаха да купуваме - на зорлем, че и на опашки се редяхме. Нещастници, това бяхме и тогава и сега, защото НИЩО НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ ОТ ПРИКАЗКАТА ЗА НЕВОЛЯТА И СЕ ОСТАВИХМЕ В РЪЦЕТЕ НА ПРОДАЖБИ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ.


Единствената по-съществена разлика е в това, че тогавашните комунисти нямаха нотариални актове за предприятията, които управляваха и документ за собственост на робите, които им работеха. Сега имат документи за предприятията, а робите са си все същите - и с документ и без документ.



Гласувай:
2



1. balebalev - Абсолютно вярно.
01.06.2015 13:53
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197101
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031