Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 21:34 - Бербатов: Тотнъм доказаха, че са сериозни претенденти за титлата
Автор: anonymous285 Категория: Спорт   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Бербатов: Тотнъм доказаха, че са сериозни претенденти за титлата

https://www.sportal.bg/news.php?news=874970


27 ноември 2020 | 15:52 
    

Бившият нападател на Тотнъм Димитър Бербатов е убеден, че в отбора имат право да мечтаят за титлата в Премиър лийг след силното начало на сезона и успеха над Манчестър Сити.

"С победата си над Манчестър Сити, Тотнъм доказаха, че са сериозни претенденти за титлата. Това беше чудесна победа и може би Жозе Моуриньо е искал мачът да се развие именно по този начин. Макар и да се възхищавам на търпеливия стил на игра с пасове и задържане на топката на земята, понякога ако играеш така и имаш 60-70% владеене на топката, пак можеш да загубиш, както стана със Сити срещу "шпорите". Сити не могат да променят своя стил на игра, а Тотнъм бяха много подготвени и фокусирани, като в крайна сметка те напълно си заслужиха победата. Това е голяма заявка. Показаха, че са готови и че тази година могат да спорят за титлата. Все още е рано, но мисля, че тя е в мислите на играчите и мениджъра, дори и да не го признават. Сигурен съм, че титлата е в мислите и на феновете, но сезонът е дълъг и постоянството ще е важен фактор. Въз основата на това, което видяхме досега, не можеш да виниш никого в Тотнъм за това, че започнаха да мечтаят. Все още е рано, но това може да е тяхната година.

Betfair Ambassador Dimitar Berbatov is backing Spurs to challenge for the title this season.

His thoughts on that, Man Utd and more can be found here

— Betfair (@Betfair) November 26, 2020

Смятам, че едно от водещите неща в отбора са хората в халфовата линия. Пиер-Емил Хьойберг е скала пред защитата. Той знае какво може и какво не, като набляга на своите силни страни. Не получава много похвали, но той е там и върши цялата работа. Моуриньо отлично знаеше какво иска, когато си търсеха нов полузащитник и той определено получи това, че и повече в лицето на Хьойберг. Муса Сисоко също играе огромна роля до него и е удовлетворяващо да видя, че Танги Ндомбеле играе все повече и повече. Не знам какво да кажа за Хари Кейн и Хюн-Мин Сон. Очевидно е, че те са невероятни. Всеки играч демонстрира добър футбол и дано това продължи дълго. В миналото сме виждали как Моуриньо разчита на силна халфова линия. Той си има свои идеи как трябва да е структуриран тимът и в момента това работи перфектно за него и "шпорите".

След мача със Сити Моуриньо позира за снимка в Инстаграм със Серхио Регилон и един бут хамон на стойност 500 паунда, който мениджърът даде на левия бек явно като награда за добрите му изяви напоследък. Понякога ти трябва добро предизвикателство, за да мотивираш играчите, и съм убеден, че това е нещо, което Моуриньо е обещал на защитника в седмицата преди мача. Това се случва доста често и тези неща са необходими в съблекалнята. Във всеки отбор, в който съм бил, наставниците дават малко допълнителна мотивация на играчите, като им обещават награда, въпреки че обичайно това е ден почивка, ако тимът победи. Това те кара да се засмееш и прави връзката между треньора и играчите по-силна. Това те надъхва, защото знаеш, че победиш ли, ще си спечелиш допълнителен ден със семейството или приятелите ти.


imageБербатов: Марадона не беше от този свят

Наставниците могат да са креативни в своите инициативи. Във Фулъм закъснях за тренировка в сутринта, след като се роди дъщеря ми. Бях натрупал около 5000 паунда глоби от клуба. Мартин Йол ми каза: "Берба, имаш да плащаш глоби, но аз ще ти ги платя, ако в следващия мач вкараш победния гол". Той беше срещу Стоук Сити и отбелязах единственото попадение в двубоя, което беше воле в горния ъгъл. Бам! Казах му: "Заповядай, шефе, наслади се на глобата". Изминалата седмица отбеляза една година, откакто Моуриньо е в Тотнъм и, съдейки по това къде са в класирането в момента, мисля, че се справят доста добре. За една година няма много какво да направи един мениджър, освен да опознае отбора си. На много от големите мениджъри им отне време да станат успешни в своите клубове. На Юрген Клоп му бяха нужни почти пет години, за да спечели Премиър лийг. Засега Моуриньо постига всичко, което си иска в Тотнъм. Те разполагат с чудесни играчи и съставът като цяло си е завършен. Сега те трябва да продължат този период с трофей", написа Бербатов за Betfair.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2479628
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031