Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2015 11:48 - Нашата позиция
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
0



 Ние оценяваме днешната ситуация в руското общество по следния начин:
  1. Нашата страна стои на прaгa нa нов революционен подем — дълбоката икономическа криза, заплахата от сериознз политическа криза, непрекъснато и в последно време рязко влошаване на положението на трудещите се маси в Русия свидетелстват за това със своята очевидност.
  2. Но крайнята слабост на класовото самосъзнание на пролетарския слой население и най-вече работническата класа в Руссия, дават всички основания да се предполага, че високата протестна активност на руските трудещи се още един път ще се използва от монополистическия капитал за своите класови цели — за борба със своите конкуренти, в това число и на международната арена. А това означава, че заплахата за нова световна или локална война, в която непременно ще бъде  въвлечена Русия е напълно реална.
  3. Важнa причина за ниското класово съзнание на руския пролетариат се явява практически пълното доминиране на буржоазната идеология в руското общество, че това е закономерно следствие от отсъствието на каквато и да било комунистическа работа с масите в последните десетилетия.
  4. Но такавa работа и не е могла да бъде проведена в предишните години по причина на отсъствие в Русия и на цялото постсъветско пространство на комунисти, т.е. хора, твърдо стоящи на класова позиция работническа класа и обхващащи техния светоглед.
  5. Основа на пролетарския класов светоглед се явява марксизма-ленинизма в своята първоначална форма, която ярко е отразена в работите на класиците на марксизма — К.Маркс, Ф.Енгелс, В.И.Ленин и Й.В.Сталин. А тази идеология, която се е пропагандирала и разпространявала в следсталинския СССР под вид на марксизъм-ленинизъм и която до сега разделя в Русия тези, които съставляват многочисленните политически партии с комунистически названия (КПРФ, РКРП, ВКП(б), множество разновидности на КПСС, ОПК и др.), са нищо повече от ревизионизъм — буржоазна идеология в работническото движение.
  6. Именно ревизионизма, разложи КПСС отвътре, стана важно условие за победата на буржоазната контреволюция в СССР, резултат от която се яви унищожението на съветския социализъм и реставрацията на капиталистическите производственни отношения.
  7. От тук следва, че за да се победи буржоазната контреволюция може само чрез връщане на истинския марксизъм-ленинизъм и внасяне в неговата основа на социалистическата идеология в пролетарските маси. Това е главната и важна задача на всички прогресивни и революционни сили в руското общество, искренно стремящи се към възстановяване в нашата страна на социализма и осъзнали необходимостта от унищожаване в страната на капиталистическите производственни отношения.
  8. Това означава, че идеологическата борьба излиза днес на първо място сред всички форми на класовата борба на работническата класа, включвайки в себе си не само борбата против откровената буржоазна идеология, но и непримиримата борба против всякакъв род ревизия и "обновен" марксизъм-ленинизъм.
  9. Залог на победата в борбата против капитализма може да стане само образование на политическите организации на работническата класа — истинската комунистическа партия, твърдо стояща на позициите на истинския марксизъм-ленинизъм. Но такава партия може да бъде създадена само от самата класа, достигнала високо нива на класово самосъзнание.
  10. За да се стигне до последното е невъзможно без подготовка на истински комунисти — марксисти-ленинисти, дошли от работническата класа. Именно с тяхна помощ пропагандистско-агитационна работа по внасяне в пролетарските маси на социалистическо съзнание дава изискваните резултати — сплотена работническа класа в своя политическа партия.

От това закономерно излизат следните направления в работите на КРД «Рабочий Путь»:

  1. Изследователска работа

1.1. Рефериране на материали по важни теми (история на СССР, международно работническо и комунистическо движение, опит на болшевиките и др.).
1.2. Провеждане на социологически въпроси сред трудещите се слоеве население.
1.3. Научно-изследователска работа (буржоазна контреволюция в СССР и страните от социализма, изучаване съвременната буржоазна идеология и новите разновидности на опортюнизма и ревизионизма, реставрация на капитализма в Русия и страните от социализма, съвремено състояние на световната капиталистическа система, методи и способи на класова борба на буржоазията против работническата класа, форми на класова борба на пролетариата и др.).
1.4. Подготовка на учебна литература по марксизъм-ленинизъм (начален курс и курс на средно ниво).

  1. Създаване на агитационно-пропагандистки и учебни материали

2.1. Писане на текстове, статии, брошури, книги, сценарии за видео.
2.2. Коректура.
2.3. Листовки, вестници, брошури и книги.
2.4. Създаване на картинки, плакати и др. видове нагледна агитация.
2.5. Създаване на аудиозаписи и тяхната обработка.
2.6. Създаване на видеоклипове и анимация.
2.7. Преиздаване на редки и ценни книги.
2.8. Превод на материали на други езци.

  1. Разпространение на материали

3.1. В трудовите колективи, обединения и обществени организации.
3.2. В интернет.

  1. Обучение по теория на марксизма-ленинизма

4.1. Организация на учебни групи, в т.ч. дистанционно обучение.
4.2. Провеждане на учебни занятия (лекций и семинари).

  1. Създаване на архив от марксистско-ленинска литература, в т.ч. в аудиоформат

5.1. Сканиране на литература и програмна обработка на текст след сканиране (разпознаване и др.).
5.2. Изрязване на текст след разпознаване.
5.3. Създаване на аудиозапис и тяхната обработка.

* * *

Другари, осъзнали важността и крайната необходимост проводима в КРД «Рабочий Путь» от работа и желаещи да помогнат на делото на работническата класа със свои знания, умения и навици, могат да се включат към всяка от указаните по-горе направления, обръщайки се на адрес: work-way@ya.ru

27.10.2014 г.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680969
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930