Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 13:05 - Забравените герои
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



 Ние посрещнахме още един оклеветен Ден на Победата. Имитирайки над паметта на героите, чиновниците и управителите на буржоазна Русия произнесоха от трибуните помпозни речи за това, как те тачат паметта на убитите и говореха фалшиво и високопарно на тези, които останали живи: "Земен поклон към Вас, ветерани!  Вашият подвиг е в нашите сърца!". И се правеха, че не разбират очевидната истина – че мъртвите са загинали  не за този строй и не за тази страна, в която ние сега живеем.  Че за живите ветерани всичко това, което ги обкръжава е велико оскърбление, постоянна горивина и болка за техните чисти и светли мечти за щастие за свояата Родина и своите потомци.

Да, нашата буржоазия далеч не играе с патриотизма и слави Великата Отечественна. Но неряедко тя показва своето настоящо отношение към войната на съветския народ за своята свобода. Нерядко тя показва, колко днешното буржоазно руско общество по своята същност е чуждо и враждебно на подвига на  съветския народ.

През 2007 година на руските екрани излезе филма "Измет" — дишащ от злоба и подлост, фалшиво-клеветнически филм за Великата Отечествена война. Започвайки от съвършено нелепия, невъзможен,  откровено лъжлив сюжет до подбора на актьорите – всичко има една цел – да принизи подвига на съветския народ във войната.

Всичко тук просто потресава със своята безсрамна и нагла лъжа.  Какво ще кажете за това, че Съветската власт е стигнала до такъв цинизъм, че непълнолетни, извършили особено тежки престъпления – е заставлявала насила да воюват, прабейки ги диверсанти и изпращала ги в тила на немците. И че ако децата, изпълнили заданието —  според замисъла на кръвожадните съветски чекисти не трябва да останат живи, обречени да загинат.

И всичко в такъв род. И не се е интересувал създателя на филма на това, че в тила към немците никога не са се изпращали подсъдими, а и такива, които насила са ги задължавали да воюват. В немският тил за изпълняване на особено важни задачи се изпращали само хора особено съзнателни, не един път изпитани, в чичтой идейна устойчивост и издърване са били твърдо убедени.

И накрая, не може да става дума да се принуждава човек да отиде в тила против неговата воля. Обратното – от многото желаещи да заминат на такава опасна и важна за Съветската армия работа отбирали именно тези, които най- настойчиво се стремили именно към такава дейност, който не един или два пъти е настоявал да го изпратят в тила на врага.  Да се вземе човек насила с да извърши такава отговорна работа, от който е зависел живота и смъртта на много съветски хора, а и изхода на важни военни операции, а едва ли не и съдбата на войната – просто е идиотизъм. И ето създателите на филма се опитват да представят на дело, че съветските военачалници са били не само зверове — но и идиоти, хвърлили малолетни престъпници и изпратили против тяхната воля в тила на немците за диверсия.

Шокира със своятя подлост и друга лъжа – че в добавка съветските военни са обричали отиващите в тила на немците хора на смърт, старали се да ги ликвидират след изпълнение на заданията. Защо съветското командване така е постъпвало? Защо е трябвало да се унищожават хора, които са извършили подвиг, нанасяйки удар на врага? Явно създателите на филма, възпитани на бандитски кинофилми, където е прието "да се убиват свидетелите" — принесли близките и класово-родни на тях обичаи и виждания на варварската среда на Съветската армия, морал на престъпни "авторитети" – на съветските командири, комунисти и комсомолци.

И eто тези подобни клеветнически ефекти се набиват  в съзнанието на зрителя. От една страна – зверски, безжалостни,  дегенеративни лица уж съветски военни, които са се снимали в съвременни бандитски сериали и с този грим отишли да играят в  "Сволоч". Oт друга – нещастните, безпомощни лица нa децата. Трябва всячески да се показват —  тези безответни жертви на съветския режим, да се подчертае безизходността и трагизма на тяхното положение  — "деца, които ги заставят да воюват"!

И нито думи, нито намек за това, че във Великата Отечествена ето такива деца сами стотици и хиляди отиваха да воюват с фашистите, правеха се на по-големи, бягаха от домовете, попаднали на фронта – ги връщали у дома, а те пак бягали. И при още едно ловене доказвали, че те са почти възрасни и ще "бият фашистите" не по лошо от големите, и молеха да бъдат изпратени на първата линия, защото непременно трябва да отмъстят за бащите или майките, братята или сестрите и въобще за всички загинали съветски хора. А съветските командири, които създателите на "Сволоч" са изобразени, като безжалостни зверове – старали се да отстранят децата от неприятностите на войната, обяснявайки им, че е рано да воеват. Нито дума и о това, че немалко деца, поради различни обстоятелства все-така попадали на фронта, ставаха синове на полка, партизани, малки разузнавачи, снайперисти – и воювали не по- лошо от възрастните, извършвали безпримерни подвизи и много от тях са награждавани с най- високи съветски награди — звезди и звания Герой на Съветския Съюз.

Но сред всички тези клевети, лъжи, гадене, мерзост и подлост се откроява една фраза.  Тя веднага показва – как ненавиждат създателите на филма подвига на съветския народ, борещ се не скогото и да било, а със своя класов враг, от името на който и встъпват днес създателите на филма. Как се тресат от злоба към това общество, което победило тях във Великата Отечественна война и към този морал — моралът на съветския човек.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660667
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031