Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 13:30 - За какво воюват в Сирия нашите капиталисти
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове:
0



 Нашите СМИ отново рапортуват за това, как ние бомбим ИДИЛ.

Как ние, комунистите, трябва да се отнасяме към това?

Ние всички разбираме, че ИДИЛ – зло. Така че може би е прав Путин, че се е намесил в тази война? Може би ние постъпваме правилно, спасявайки света от страшна угроза?

Дайте да разгледаме, защо буржоазна Русия е извършила тази стъпка. Ленин говори, че войната – това е продължение на политиката с други средства. Значи, за да се разбере настоящата цел на войните, трябва да се види – каква политика е водила до сега управляващата класа на Руската Федерация?

Нашият управляващ клас – това са тези, които владеят собствеността, в чиито ръце е богатството на страната. Това са – Путинци, Медведевци, Чубайси, Абрамовичи, Потанинци и техните подобни. Или малка сбирка от свръхбогати олигарси. И те владеят всичко, което е в нашата страна, – нейните земи, гори, недра, стомана и въглища, нефт и газ, дворци, железници, пътища, банки, милиарди пари.

На нас ни е добре известно, що за хора са това. Ние знаем, как са получили в ръцете си достоянието на съветския народ. С лъжи и клевети те оглупили съветските граждани, разрушили социализма, върнали нас в страшния, безнадежден, вълчи свят на капитализма. Милиони хора те обрекли на глад, унижение и гибел. И всичко това те направили с една цел – с цел грабеж, с цел собствено обогатяване.

За сметка на грабеж те живеят и днес. На кръвта на трудовия народ те се хранят и днес, като пиявици. Нито уважение, нито жалост към нас те никога не са изпитвали. Да ни считат нас, като равни с тях хора никога не им е минавало през ума. Такива неща, като срам и съвест, на тях въобще не им е известна.

И питам – как тези цинични грабители изведнъж се преизпълнили с хуманност, справедливост и човеколюбие? Че – ето тези безжалостни хищници започнали да воюват в Сирия от благородни подбуди – да помогнат на сирийския народ ("по молба на сирийското правителство" — или слабото звено в света на капитализма, подчиняващо се на по- силното), да защити човечеството от ИДИЛ?

Разкажете ми като на приятел! Как до сега на тях в главата им е било как да угнетяват и грабят работническата класа – така и сега тази война им е нужна пак с такава цел!

Укрепили своятя власт над работническата класа, за да продължат да живеят на неин гръб – ето истинския мотив на нашето участие в сирийския конфликт. И тъй като кримнашенската еуфория стихва, а положениено на работническата класа в нашата страна става все по-лошо – то е нужен нов добър патриотичен допинг. Защото нашите стопани не могат да живеят без собственни острови, футболни клубове, дворци и яхти – на нас и вас се налага и по-нататък да затягате пояса.

Но до какво ще довеве това нашите стопани отлично знаят. Ще завърши с възмущение на трудещите се, подем на тяхната революционна активност. Това от което най-много се страхува най-много от всичко на света буржоазията. Значи, трябва да се предотврати това, да не се допусне, властта да се изплъзне от ръцете на буржоазиятя и да загине нейния строй.

За да се отвлече вниманието на руските труженици от всички тези неприятни вещи, – трябва да им покажем, как победоносно се сражаваме с ИДИЛ. Трудещите се трябва да се утешат и да се ободрят на фона на техните бедствия, които им предстои да преживеят с краха на нашата икономика. Утешавайки се от нашите победи над ИДИЛ – трудещите се както преди покорно ще работят на капиталистите и няма да мислят за борба за своя човешки живот, за революции. А капиталистите ще отсрочат гибелта на своя строй, още ще поживеят на тяхната кръв тази на самите работници.

И разбира се буржоазията няма да каже на нас истината – че при капитализма ИДИЛ въобще не трябва да победи. Защото ИДИЛ – това е по рождение на капитализма, негова гримаса. Той е възникнал благодарение на неразрешимите противоречи на капиталистическото общество. За да няма ИДИЛ и подобни на него групировки, трябва да се унищожи световната капиталистическа система. В противен случай групировки, подобни на ИДИЛ, ще възникват постоянно.

А главите на империалистическите държави, които уж се борят с ИДИЛ, в това число и Путин – всъщност те с една ръка се борят– а с другата помагат на ИДИЛ. Всички те се явяват защитници на капитализма, които и са породили ИДИЛ.

Не капиталистите могат да обуздаят ИД. Това е по силите само на работническата класа, когато тя се освободи и освободи цялото общество от угнетение.

Оксана Снегир




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680921
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930