Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 06:13 - Южна Корея: мощен антиправителствен протест в Сеул
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
1



 Вчера, 14 ноември, в столицата на Република Корея г. Сеул се проведе голяма протестна акция, каквато тази страна не е виждала от 2008 година. В многохилядните политически демонстрации участвали 53 различни общественни организации, сред които минимум 3 профсоюза на работници и фермери. Или около 130 хил. човека.

Южнокорейските профсъюзи са недоволни от това, че властта се опитва да измени трудовото законодателство на страната, за да облегчи процеса на уволнение на работниците. Протестиращите са също така възмутеени от това, че в новите учебници по история, които в 2017 година трябва да бъдат въведени в училищата на Република Корея, се оправдават престъпленията на фашистските диктатури на Ли Син Ман и Пак Чон Хи.

Изискванията на възмутения народ на Корея са следните:

а) Да се отменят поправките в трудовото законодателство, облегчаващи възможността на компаниите да уволнят работниците;

б) Да се отмени въвеждането на "единен учебник по история", в който се замълчават престъпленията на фашистите;

в) Оставка на действащото правителство на страната и президентката на страната Пак Кин Хе (дъщеря на генерала-фашист Пак Чон Хи, провеждащи антинародна политика, насочена на ограбване и угнетение на народните маси на Южна Корея.

Център на политическите протести станал площада Кванхвамун в Сеул. Протестните митинги там започнали в 16:00. Едновременно от други райони към този площад започнали да се стичат колони от протестираи демонстранти, участниците, на който им се наложило да се движат до полицейските наряди, строили се по главните улици на градовете. Движението в южнокорейската столица било практически напълно парализирано.

Полицията се опитала да попречи на движението на демонстрантите и поставила прегради на улиците заграждения и полицейски автобуси. Възмущените протестиращи започнали да разбират пречещите им заграждения и тогава против безоръжнитеи мирно настроени хора били използвани палки, сълзатворен газ и водомети. Полицейският спецназ действал така "нежно", че 29 демонстранти били ранени и откарани в болници. А от тях 69-годишен фермер, даже му се наложило да се извърши спешна операция поради мозъчен кръвоизлив след удар от струя от водомет.

Полицията се стремила да арестува на първо място ръководителите на протестната акция. И все пак на лидера на Корейската конфедерация на профсъюзите Хан Сан Гуну му се отдало да се укрие. Над 50 човека били арестувани.

image

image

image

image

Ако мислите, че водометите не са страшно, полюбувайте се тук на подробните фотографии, нагледно показващи, че водата може да бъдат страшно оръжие, не по-лошо от огнестрелното – реже като брадва, а бие като чук.

С.Черный




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679238
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930