Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 13:32 - Защо СИРИЗА злорадства по адрес на КПГ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
0



 Eдин млад другар повърхностно и припряно обвинява Комунистическата партия на Гърция в опортюнизъм – само на основание, че тя участва на избори. Той говори така – ако партията влиза в парламента, то значи че тя е опортюнистическа. Но и болшевиките са участвали в Думата. Значи има и такива случаи, когато участието на работническата партия в парламента е целесъобразно. Да се каже, че работническата партия никога, нито при каквито и да било обстоятелства не трябва да участва в избори е антидиалектика, нежелание да се отчитат конкретните обстоятелства.

Ние например постоянно критикуваме КПРФ не за това, че тя участва на избори, а за това с каква цел тя се намира там. Защото нашите зюгановци не отиват на избори с цел да представлява коренните интереси на работническатао класа, да се борят за неговото освобождение от гнета на капитала – вместо тона отиват да предадат работническата класа, примиряват се с господството на буржоазията и укрепват буржоазния строй! Вместо да защитават интересите на труда те изобразяват "сътрудничеството" между тях! С други думи, ако те правеха това, което са рлавили едно време болшевиките и което днес правят гръцките комунисти – то към КПРФ тогава въобще никакви въпроси щеше да има. Работатат е в това, че зюгановците постъпват обратно.

Чe компартията на Гърция не е опортюнистическа, не е предателска, че тя вярно служи на работническата класа – най-добре доказва ненавистта към нея от буржоазията. Докато Геннадий Андреевич и неговите съратници са сговорчиви с нашата буржоазия. А на рожденните дни се поздравяват и ордени дават. А на КПГ буржоазията скърца със зъби.

imageВ Гърция коалиционното правителство, сформирано от "лявата" партия СИРИЗА и националистическата партия АНЕЛ от началото на годината се сблъсква с големи народни вълнения, предизвикани от непоносимото икономическо положение на трудещите се. Причина – сериозните последствия на капиталистическата криза такива, като безработица[1].

imageОсвен това, правителството на СИРИЗА-AНЕЛ реализира третия меморандум, за който са гласували и другите буржоазнни партии, целта на които е да се пренесе тежестта на кризата на плещите на работническата класа. Те се движат по пътя на жестко данъчно облагане на народните слоеве, отстъпление от завоеванията на трудещите се, внасяне на разглеждане в парламента на нов закон за социално застраховане. Защитавайки интересите на господстващата класа и плюейки по положението на трудещите се, правителството на СИРИЗА твърди, че няма друг път за страната, че страната трябва да остане в състава на ЕС и да се развива в рамките на капитализма.

imageТака че СИРИЗА е типична опортюнистическа, предателска партия, идейна сестра на КПРФ, заблуждаваща гръцките трудещи се. Към власта е влязла с "леви" лозунги, изображаваща се като защитница на работническата класа, а сега постъпва спрямо нея по-жестоко, отколкото предишните буржоазни партии.

Гръцките комунисти постоянно разобличават лъжливата демагогия на СИРИЗА. Те призовават трудещите се да не се доверяват на нея и упорно и устойчиво да се борят за своята свобода. Те пряко говорят, че капитализма е изчерпал своите възможности за развитие, что единствения изход е неговото унищожение, социалистическа революция и отмяна на частната собственост. Те вдигат гръцките трудещи се на масови вълнения, организират ги и ги водят.

Затова гръцката буржоазия не ръкопляска одобрително и не поставя ордени на гърдите. Те злорадстват против тях. Те обвиняват Компартията на Гърция в изказване на "нереални", "неосъществими", "утопически" предложения. Въпросите за излизането от ЕС, за капиталистическата собственост и властта, които постоянно издигат от КПГ водят "лявата" СИРИЗА до лудост. Тя даже е заявила, че КПГ "останала в … 1917 година"!

Такова обвинение от страна на буржоазията е най-голямата похвала за гръцките комунисти, най-висшо признание на техните заслуги пред работническата класа. И най-голямото доказателство за това, че не са прави тези, които я обвиняват ее в опортюнизъм.

Группа «Оппортунизму бой!»

[1]http://ru.kke.gr/ru/articles/—00522/




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660607
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031