Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 11:02 - Какво е по-ценно за руското правителство? Елцин или станкостроенето
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0



 На прeминалото в средата на март 2016 г. заседание на президиума на съвета при президента на Русия по модернизация на икономиката и иновационното развитие, председателя на правителството на РФ блеснал с дълбочината на своите политикономически знания: "Очевидно, че производството на машини, оборудване — това е основа на всяка промишленост, и този, който умее да произвежда машини, при това свои, а не лицензионни, той се намира на горното ниво на производственната верига — заявил той, откривайки съвещанието".

И по-нататък, с особен цинизъм (по-друг начин това заявление и не може да се оцени) продължил: "За последните десетилетия нашата страна изпусна своите възможности в станкоинструменталната промишленост. В тежките за отрасъла времена бяха нарушени кооперационите връзки, предприятията бяха принудени да се борят за преживяване, а пазара бе запълнен с импортна продукция".

Просто така! Кооперационните връзки се нарушили! И това при положение, че самия премиер вече нсд осем години е в правителството, а отделни личности дори и седемнадесет години стоят на власт.

Но не е така господине! Вие все така продължавате тази политика, която се води от началото на 90-те години на миналия век. Политика по изразяване интересите на едрия капитал, затова и не ви бяха необходими тези кооперационни връзки. Самите тях с настървение ги отхвърлихте. Повличайки за себе си големи хапки от мощната съветска индустрия, за да продадете после на скрап ценното оборудване, а на местата на цеховете да строите търговско-развлекателни центрове. Продавахте за скрап същите тези станове, машини и друго оборудване, които и произвеждат средства за производства, за които вие сега започнахте да пеете, защото във вашите джобове престанаха да постъпват пари от "живителния" източник, от продажбата на нефт. А накъдето се обърнеш всичко е импортно. В това станкостроение, степента на импорта достига 80%! Ето и това пита работническата класа вас Дмитрий Анатолиевич: "Къде беше през всичките тези години с твоите умни мисли? Защо тогава не отиде да защитаваш промишлеността, не съхрани тези кооперационни връзки?".

Но твоя отговор, Дмитрий Анатолиевич, и така е известен на работническата класа, защото всичко което вижда той става пред очите му. Ето например станкостроителния завод Седин в Краснодарския край, за който сайта "Рабочий путь" много писал. Заводът бил вписан в програмата по импортозамяна — "Развитие на собствено станкостроене и инструментална промишленост" за 2011-2016 г. След участието в тази програма, Краснодарския станкостроителен завод Седин станал длъжник с около 400 млн. рубли, а работниците в течение на цяла година не плащали заплати и това при положение че държавната поръчка завода изпълник в срок!

И още, на съвещанието било заявено, че правителството планира да се отдели за поддържането на станкостроенето 2,7 милиарда рубли, и това при положение, че по заявление на този председател на правителството, пазара на станкостроенето в 2015 година се оценява на 100 милиарда рубли. Не се смей народ! Това когато на строителството на Център за паметта на Елцин, от държавния бюджет се отделя сума от над 7 млрд рубли!
Да, с такива обеми, станкостроенето ще се възстанави до "куково лято". А с отчитането на "рушветите" "парите под масата" и другите видове кражби, на възстанояването на промишлеността в страната можем да поставим кръст.

Златните слова, били произнесени от премиера в началото на заседанието. А ние ще се надяваме…

Маркос Хорхе.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1689907
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930