Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 13:46 - Болен? Плати или се махай!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 23.03.2016 година на сайта на президента на РФ бил публикуван набор от поръчения по въпроси, свързани с организацията по оказване на бърза и неотложна медицинска помощ, в която в частност се поръчва на Министерстовто на здравеопазването на Русия, съвместно с Министерството на икономичесото развитие, "да извършат анализ на бизнес-модела на проектите по предаване на функций по предоставяне на транспортни и други услуги при оказване на бърза и неотложна медицинска помощ, реализуеми в сътрудничество с недържавни организации".

Означаева тава хитроумна фраза, че държавата в интерес на едрия бизнес, продължава да снема от себе си всякаква социална отговорност, и тихо превежда здравеоназването на комерсиални "релси".
Фактически, предаването на оказване на бърза медицинска помощ в ръцете на бизнесмените е съпоставима с въвеждането в експлоатация през ноември 2015 година система за плащане на товарни автомобили за преминаване по пътищата ("Платон"). Или избор няма да се остави никакъв, ъочно както с пътищата. Ако искаш да те транспортират до болницата в екстренен случай — плати. Не можеш, иди пеша в болницата.

И вложенията за частниците ще са минимални. С малки изключения в градовете на Русия или районните центрове при болниците още има отделения на "Бърза помощ". Достатъчно е да се предаде това на някой бизнесмен (естественно това ще са хора, приближени до губернатора, кмета и други властимащи), във вид на приватизационен подарък, готов автопарк от автомобили на "Бърза помощ", техническа база и всичко което остане за да се стрижат бедните и болни трудови хора.

Но какво е още интересно в този документ- това е поръчението, в част уточнението на рентабелността на транспортните услуги. В превод на прост език, това означава определено ниво на печалба, получавана опо комерчески структури от тези процедури. А това означава, че оказването на помощ от част от населението на нашата страна ще се окаже не рентабилно (неяма да донесе печалба) и така хората ще бъдат просто лишени от възможност да получат медицинска помощ. Кой може да бъде отнесен към такава не рентабелна категория? Това са преди всичко жителите на малките населени пунктове, отдалечени от районните центрове и градове. Тези граждани едва ли имат регулярен доход, съпоставим с нивото на заплащане на услугите на докторите в "Бърза помощ" и разходите за гориво за достигане на линейките до местата на живеене на болните.
Та какво ще им остане освен да оставят на президента и правителството думи на дълбока благодарност за оказаната грижа за съдбата на простия народ.

Освен това да напомним на читателите, че в края на миналата година Министерството на финансите също встъпи с предложение да се ограничат извикванията в "бързата помощ" за сметка на бюджета до четири пъти годишно.

Защо е на трудовия човек такова правителство, което иска да даде на бизнесмените възможността да се вземат кожите на хората за сметка на качеството на живот и здравето на простите трудещи се? Защо им е на работниците и служещите, студентите и пенсионерите правителство, което постъпва така във всяка област, не само в здравеопазването? Животът е много кратък, че да се изживее в робство на буржоазията, която ни е вързала на шията. Да махнем въжето и да станем стопани на своя живот — ето нашата задача.

Маркос Хорхе




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681719
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930