Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 14:47 - Саратов-работниците искат възстановяване на съветската власт
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 13 март 2016 година, в Саратов, работниците в една от големите мостостроителни компаний "Волгомост" излезли на митинг с искане да се установи работнически контрол на предприятието, да се върнат дълговете по заплатите и най-главното да се възстанови Съветската власт. Както виждаме работниците са успели да излезят зад рамките на дребнобуржоазнотоо мишлене и разбрали своите коренни интереси. Те сформулирали действително важни и единственно правилни политически лозунги. Работниците видели, че корена на техните беди и проблеми — това е винаги капитализма. За разбирането на същността на въпроса ги е привела самата капиталистическа реалност — планомерно, нагло и цинично унищожение на тяхното родно предприятие, което се унищожава преднамерено и продължава няколко години. Трудно е да се опишат всички беди които се стоварили върху компанията за последните години.  Целенаправеното унищожаване на предприятието е свързано с името на олигарха Аркадий Ротенберг, който до февруари 2014 година владеел компанията чрез офшорни структури. След февруари 2014 г., когато "Волгомост" сменил собственника и Аркадий Ротенберг пристъпил към неговото планомерно разорение. Компанията нарочно я вкарали в неимоверни дългове с помоща на кредитити и с изфабрикувани съдебни решения. "Волгомост" престанал да получава заявки. Това довело до задържки на заплатите, а след това и до масови уволнения на работници. Предприятието го грози банкруто под натиска на кредиторите, които искания според някои данни са достигнали 20 млрд рубли, почти двойно превишили стойността на активите на компанията. Територията на предприятието се планира да се застрои с елитни жилища и прстан за яхти. На този момент практически е ликвидиран "Мостоотряд-83" в Астрахан, на границата на разорението се намира "Мостоотряд-20" в Пенза и "Управлението по механизация" в Саратов.

Колективът на предприятието е писал открито писмо до президента на РФ Владимир Путин. Понятно е че никаква помощ те не са получили.

Такава антинародна политика по съзнателно унищожаване на уникалното предприятие може да се сравни само със зверствата на немските фашисти по време на Втората световна война. Но от гледна точка на буржоазното право и законност, всичкия този безпредел произхожда в рамките на закона и не се явява нещо лошо. Получава се че за работническата класа немския окупационен фашизъм и родния руски капитализъм по разрушаваща сила и вреда, които те носят са практически равни. Ето защо работещите във "Волгомост" са отишли до единствено правилния извод — на нас е нужен социализъм. Иначе никакъв живот не може да има.

Алексей Живцов




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688862
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930