Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2016 14:20 - Всеработническият боен фронт на Гърция е реално боен
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 29 март 2016 година в столицата на Гърция — Атина, силите на Всеработническия боен фронт ("ПАМЕ") проведоха акция на протест против новите антинародни мерки на правителството, касаещи социалното застраховане, данъците, продажбата на жилища на длъжниците на аукциони. Протестът се изразил в символично завладяване на зданието на министерството на финансите на Гърция. На тази акция, активистите на ПАМЕ призоваха трудещите се да приемат участие в митингите, единия от който е на 29.03.2016 г. в Солун, а другия в четвъртък- 31.03.2016 г. в Атина, с искане да не се допуска внесянето на законопроекта в парламента. В случай, че правителството все пак внесе тези мерки на разглеждане в парламента, "ПАМЕ" ще призове работниците да се готвят за 48-часова национална стачка. В знак на протест, против проводимата политика на ЕС и международния капитал, протестиращите запалили знамето на ЕС пред входа на зданието на министерството.

Активността на гръцките работници и техните професионални съюзи, техния политически авангард — Комунистическата партия на Гъция, са ярко знаме в борбата на международния пролетариат със силите на реакционния режим на капитализма, в същото време както и у нас в Русия пролетариата започва да се надига от 25 годишно "зимно спане". Малко по малко той си спомня за своите класови интереси — интересите по освобождение от гнета на буржоазната експлоатация. Малка историйка за това, че нашите руски работници започват да се замислят за положението, в което са се оказали в резултат от откровенното предателство, открило вратата и пуснало в нашата велика страна — СССР, буржоазната контрареволюция, се явява преминалия на 13 март 2016 година, в Саратов, митинг на работниците от мостостроителната компания "Волгомост".

На този митинг били озвучени искания не само от икономически характер, във вид на искания на изплащания на заплати, но вече прозвучаха и политически искания, такива като установяване на работнически контрол на предприятията, и най-главното искане за възстановяване на Съветската власт! За това знаменателно събитие, РП-Информ писал в статията "Саратов.- работниците искат възстановяване на Съветската власт".

Интересите на работническата класа в Русия предават такива "комунисти", като КПРФ, РКРП и други подобни партии, партийки и "фронтове". Работниците нагазват в блатото на съглашателството с буржоазията, а жълтите профсъюзи, готови заради своето сито положение да излива в интерес на своите господа, всеки работнически протест. Но, независимо от това, в страната все по-често се надигат ярки искри на негодувание на простия работнически човек, който вече не иска да е безмълвен роб и теглещо животно в ръцете на капиталистите.

Вземи пример от твоите другари  и ставай руска работническа класа. Ставай и се обединяйвай за борба за своята свобода и светло бъдеще.

Маркос Хорхе




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660808
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031