Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 11:37 - Свой сред чужди
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове:
0



 На депутатката от Курската областна дума и по съвместителство, редактор на местния вестник "Народен журналист" Олга Ли, завели наказателно дело по чл. 282 НК – "Възбуждане на ненавист или вражда, и унижение на човешко достойнство". Причина видеообръщение към президента на РФ, което младата депутатка (29 години) публикувала в своята страница в социалните мрежи. Буржоазната власт смята, че съобщението "съдържа лексика, унижаваща представителите на властта, а именно сътрудниците на правоохранителните органи и съда, а така също се явява екстремистско".

Какво е екстремистското в това обръщение спред "експертите" лингвисти от ФСБ? Кого е унизила депутатката, че за нея се заела "охранката"? На кратко — Олга Ли казала, че властта не е заинтересована в създаването на условия за достоен живот на обикновените граждани на Русия. Че властта ограбва народа. Че президента не се кани да застане в негова защита и oпрощава произвола на властите и т. н.. За казаното Олга Ли я заплашва до две години затвор.

Ние искаме да обърнем внимание на читателя ето на какво. В своята справедлива критика Олга изпуска главното — причината, която лежи в основата на всички проблеми. Работата не е в Путин, не в прокурора, не в "престъпния заговор в ешелона на властта", не в желанието или не желанието на Путин да възроди Русия. Всички проблеми са от това, че в страната няколко хиляди човека владеят заводи, недра и т.н., а останалите не владея нищо и затова, отиват при "собственика" за да не умре от глад.

Не е важно, че това е написано в Конституцията, на която се опира Олга. Конституцията, както и изборите, при такава власт на трудещите се не гарантира достоен живот и демокрация. Президентът е марионетка в ръцете на група магнати, крале на монополите. Проблемите, за които говори депутатката, няма да се решат в рамките на съществуващата система макар и десет пъти да се сменят хората. Нищо няма да се измени, докато властта не отиде в ръцете на работническата класа. Само тя може да извърши порядък.

Тимур Досаев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660625
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031