Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2016 12:41 - Властите в Калужка област "дущат" профсъюзите
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
0



 Лидерът на Межрегионалния Профсъюз на Работната Асоциация е изпратил писмо до губернатора на Калужска област с искане да се прекрати третирането на профсъюза. В писмото е казано, че:
  • по регионалната ТВ се демонстрират снет с бюджетни пари  филм, обвиняващ независимите профсъюзи, в частност МПРА, в работи за западните спецслужби.
  • специално взети хора, представящи се за членове на профсъюза, раздават фалшиви листовки в които инициативите на профсъюза се преподнасят, като пропаганда на еднополови отношения.
  • официалните представители от кметството на град Калуга, администрацията на областта и УВД посетили завод "Фолксваген" и искали от ръководството на завода да не се допускат участия  на МПРА в формиращи се Съвет на трудовия колектив. В МПРА това искане са го нарекли "абсолютно незаконни" и съобщили, че подобни действия "провоцират ръст на социално напрежение в региона".

Цялата тази кампания по дискредитация на профсъюза е инициирана от самия губернатор, или минимум одобрена. Защо? Губернаторът на Калужска област, както и всеки чиновник при капитализма се явява изразител на волята на едрия капитал. Неговите чиновнически функции се заключават не в подобряване живота на гражданите, не в развитието на областта. Неговата основна функция — да се създадат благоприятни условия за едрия бизнес, част от печалбата, която той получава. "Благоприятни за бизнеса" се наричат условията, в които никой не пречи на едрия бизнес да усилва експлоатацията на трудещите се. Ето МПРА със своята дейност пречи. Профсъюзът отстоява правото на работниците от различните предприятия на труд в нормални, човешки условия. Осигурявайки тези условия за капиталиста означава да получи по-малко печалба. А значи и петицияъа на МПРА до губернатора едва ли ще бъде удовлетворена.

Единственото, което могат да направят в тази ситуация от МПРА, за да заставят капиталистите и чиновниците да изпълняват тяхната воля е като се организира колективна стачка в целия калужски технопарк.

Готов ли е да отиде към това МПРА, което говори лидера и заявявайки, че "У нас има конструктивни отношения с ръководството и тече процес на социално партньорство в интерес на работниците, жителите на областта" — не е известно. Но, даже и да не е готово — работниците могат да стачкуват и без МПРА, защото връзките между колектива на завода са установени и отхвърляне от ръководството да се очаква не е задължително.

Анатолий Каменский




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659297
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031