Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 21:52 - Под ножа за къшей хляб
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове:
0



 Всеки ден на съществуване на капитализъм на земята — това е ден на непоносими страдания, болка, страх и унижение на стотици хиляди, милиони, милиарди хора по цялата планета. Липса на работа, храна, средства за съществуванне, покрив над главата или беда, случила се с близки хора — всички тези многочисленни проблеми, от които страда съвременното капиталистическо общество, тласкат холата на най- страшни и безумни постъпки, такива например, като продажбата на своите органи.

Днес в Русия е много широко развит т. н. "черен" пазар на търговия с човешки органи. Често хората, поставени в в безизходно финансово положение, единствен изход от това тежко положение, в което те са се оказали, виждат в продажбата на части от своя физически организъм. Естествено, чe да продаде човек може само този орган, без който все пак може да живее, лошо ли, добре ли, това не е така важно, главното е да живее и да нахрани своите близки. Често от тези органи за продажа се използва един от бъбреците.

Да, официално в Русия търговията с човещки органи е  забранена, но за капитализма това нищо не означава. Той плюе на тези закони, които му пречат на неговия главен закон — закона за получаване на печалба.  Те се движат от тази "бесърдечна печалба", за която преди почти 170 години са писали К. Маркс и Ф.Енгелс в своя Комунистически манифест, характеризирайки отношенията, възникващи в буржоазното общество: "Навсякъде, където тя е достигнала господство", буржоазията "не е оставила между хората никаква друга връзка, освен гласа на интереса, на безсърдечната печалба".

В ситуации, когато човек е принуден да продаде част от своя организъм, той не получава тази печалба. Не, той е нещастна жертва — жертва на отношенията между хората, основани на частната собственост на средствата за производство. Тези отношения, които позволяват на малка част от обществото — буржоазията, да присвоява колосално количество продукт, произведен от труда на многомилиардна армия от работници в цялата Земя.

В разрешаването на това основно противоречие, противоречието между частнособственическото присвояване на резултата и обществения характер на труда, днес и стои основната задача на работническата класа. Само изхвърляйки от себе си игото на ненавистния капитал, освобождавайки себе си от плен, работническия клас вече няма да бъде поставен в такива условия, когато сам и в неравностойно положение и за да преживее да му се наложи да продава своите органи.

Маркос Хорхе




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688663
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930