Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2016 18:30 - Денят на Победата. Задачи на нашата агитация и пропаганда
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След няколко дена ще празнуваме един от най-важните празници в историята на нашия народ — Деня на Победата. Това е памет за велики събития, станали преди 71 години, когато нашите деди и прадеди успели да разгромят пълчищата фашистски завоеватели, стремили се да поробят нашата велика Съветска Родина.

За съжаление, последните 25 години този празник не е толкова радостен — защото в нашата страна управляват днес именно тези, с които е воювал тогава съветския народ, който освободил се от гнета на капитала и експлоатацията през октомври 1917 година, бил заплашен отново от капиталистическо робство. Днес враговете на трудовия народ встъпват в друго национално или даже интернационално подобие — руско, западноевропейско, китайско или американско, но ролята им никак не отива, защото класовата същност остава предишна, или самата тя, против която не на живот, а на смърт се е борил трудовия народ на Страната на Съветите преди седем десетилетия.

Не веднъж претърпял жестоко поражение от руската работническа класа световния капитал разбрал, че нито икономически, нито по военен път  освободилата се работническа класа той няма да успее да подчини. Той си направил за себе си изводи и намерил други способи за поробване, но не военни. 

Спомняйки си за този велик ден на победа на социализма над най-реакционната и варварска форма на капитализма — фашизма, комунистите и всички привърженици на социализма и СССР трябва да отдават пред себе си отчет за това, че буржоазията не може и не трябва действително да празнува Деня на нашата Победа, защото.това е ден на победа над нея самата!

Важно е да се пони, че това е била класова война, в която диктатурата на пролетариата е одържала победа над съвкупната капиталистическа класа, над империалистическия "интернационал", с най-ярък представител който тогава е бил германския фашизъм. И това разбиране всички наши читатели и привърженици трябва да доведат до трудещите се маси, които за много десетилетия тържество на капитализма на нашата земя буржоазията е наложила удобно за нея съдържание на нашата класова Победа като победа над простия чужд враг, скривайки неговата принципно друга класова принадлежност.

Не случайно тя днес уравнява Победата от май 1945 година с победата от 1612 година над полските завоеватели и победата на царското самодържавие над Наполеон през 1812 година. А техните идеолози се опитват да скрият факта, че тези две войни са били на представителите на експлоататорските класи, отличаващи се между себе си само по това, че са представени от различни национални държави. А Великата Отечественна война 1941-1945 г. е била война между две противоположни класи — класата на експлоататорите и класата на тези, които били експлоатирани, но успели да се освободят от експлоатация. 

Днес буржоазията използва в своята агитация и пропаганда за заблуда и оглупяване на работническата маса, за удължаване на своето съществуване все удобни за нея приоми, маски и декорации, в това число и исторически събития, които имат особено значение за трудовия народ, в работническата среда- например нашия Ден на Победата.

Но не следва да се заблуждаваме, приемайки на сериозно устроения от него скъпоструващ лицемерен карнавал на 9 май за действително празнуване на победата на пролетариата в неговата велика класова битка с буржоазията. Не следва да се вижда в кричащите празненства това съдържание, което буржоазията иска да вложи в него — фалшиво "единение на народа" на основа "обща победа" и "класовия свят".

Това то няма и не може да го има!

Никаква победа на 9 май 1945 година нямаше да има, ако преди това за няколко години в СССР не беше напълно унищожен буржоазния клас, ако "страшните сталински репресси" не бяха ликвидирали тази "пета колона" от народни предатели — контрареволюционери-опортюнисти, които готвили фашистския преврат в страната, стремейки се да открият вратите на германския и японски фашизъм, отдавайки на световния капитал разграбването на нашите територии — Украйна, Белорусия, Северен Кавказ, Приморието. Както ние всички знаем, именно това стана по-късно по време на Перестройката, техните верни последователи, които до днес господстват в нашата страна, осигурявайки нечувано обогащение на чуждите монополи. Натрапчивото провеждане на аналогия със сталинския период, копирането на форми от тази епоха, която ние повсеместно наблюдаваме днес е най-чудовищната лъжа и заблуда, която те се опитват да скрият със своята подлост и предателство! Това, по своята класова същност е точно такава фашистска мимикрия с цел заблуда на трудещите се в Русия, която в свое време е използвал и германския монополистически капитал, оглупявайки собствения си трудов народ и хвърляйки го в пеща на империалистическата война.

Защо се прави това днес от руската буржоазна власт?

Заради същите цели, които в своето време в Германия и Италия използвали- за  измидлен фалшив буржоазен патриотизъм руските работници да отдадат когато се наложи, своя живот за процветание и по-нататъшно обогатяване на руския и чуждестранен олигархат!

Световният капитал готви новь войнь, той вече се е хванал за гушата за нов световен предел. И руските монополии активно участват в тази схватка.

За да се спре тази война е задача не само на всеки искрен привърженик на СССР и социализма, но и на всеки трудещ се човек, който едва ли желае да умира за чуждите на неговата класа интереси.

Затова всички наши читатели трябва и са задължени по всякакъв начин да разобличават това лицемерие и да разкриват истинския характер на Великата Отечественна война.

Какво може и е нужно да се направи за това?

Ние можем и трябва да се възползваме от широкото празнуване на Деня на Победата, организирана от буржоазната власт за 9 май, за да разгърнем своя агитационно-пропагандна работа, която няма да позволи буржоазията да има успех поради поредното оглупяване на трудещите се маси.

  1. У нас в трудовите или учебни колективи, на специално събрани събрания или маевки е нужно да се разкаже на хората за класовия характер на Великата Отечественна война, за това, че хитлеристка Германия не е някаква самостоятелна сила, стояща "над" капитала, а нейно мощно боево "крило", създадено и насочено на унищожение на социализма в СССР и комунистическото движение в Европа и в целия свят. Нужно
  2. Нужно e да се обясни целта на тези гръмки тържества, устроени от буржоазната власт ежегодно на 9 май, показвайки как буржоазната демагогия и подмяна на неговата идеологя изваждат от нашия празник духа и буквата на Победата на пролетариата над буржоазията, как те се опитват да напълнят неговия дух с милитаризъм, социал-шовинизъм и буржоазен патриотизъм, мобилизирайки трудещите се на империалистическа "война до победен край".
  3. На 9 май пред паметниците на нашите паднали герои, които се намират във всички градове и села, ние можем и трябва да организираме свои мини — митинги, в това число стихийни, обяснявайки на хората, особено на младежите, подходяща почит към паметта на героите от Великата Отечественна войня, настоящия смисъл на нашата Победа— че тази победа е на социализма над капитализма, освободилата се от гнета на капитала работническа класа над световната буржоазия.
  4. На официалните тържества, устроени от буржоазната власт, ние можем да раздаваме печатни материали и листовки, разкриващи истинския смисъл на нашата Победа.

Разбира се, така ние няма да обхванем милиони хора. Но даже замислейки се над това, което става стотици и хиляди могат да станат голяма сила в борбата за мир и социализъм, ако те се включат в нашето дело и го продължат.

Това ще бъде наше, своего рода паралелно, празнуване на Победата: в обща среда, вътре в официалните тържества, но отделно от тях — празнуване по нашему, по работнически, по-болшевишки.

Литература, которая может быть полезна для такой агитации и пропаганды:

  1. И.В.Сталин «О Великой Отечественной войне Советского Союза», ОГИЗ, М, 1947 г. скачать
  2. О нашей Победе
  3. Победа над Победой
  4. Великая Отечественная война советского народа — великая битва за социализм 
  5. Г.Александров «О текущем моменте великой отечественной войны», журнал «Большевик», № 1, 1942 г.
  6. Проект листовки (в процессе подготовки).



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1689554
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930