Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2016 22:01 - Над Испания се сгъстяват облаците на общонационална криза
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 3 май 2016 година краля на Испания е подписал указ за розпускане на парламента и назначаване на нови избори на 26 юни тази година. Причината за розпускането станала политическата криза, в която страната се оказала след предишните избори, станали на 20 декември. Тази криза се проявила в това, че нито една от партийте не набрала достатъчно количество гласове за формиране на правителство от представителите на своите фракций.

Не успели, либералната "Народна партия", управлявала страната последните четири години, направила предложение към Испанската социалистическа работическа партия (ИСРП) за създаване на "голяма коалиция", но ИСРП се отказала и сключила съюз с леворадикалната партия "Подемос", оказала се след изборите, трета сила в парламента.

"Подемос" е известна със своите заявления за необходимост от национализация на промишлеността и банките, а също така с уравнително разпределение на доходите в страната. Като образец за подражание се привежда т. н. боливарианска социалистическа революция във Венецуела. Какво е това "национализация при капитализма" и критически разбор на тази "боливарианска революция" четете в статиите на Работнически път: "Национализация на държавните банки в Русия" и "Крахът на чавизма — крах на социализма на XXI век"). Лидерът на "Подемос" Пабло Иглесиас говорил: "Целият проблем в капитализма е.резултат от престъпната система. Аз съм антикапиталист и искам да построя общество, където средствата за производство няма да бъдат достояние на привилегирована класа. Нашият труд се краде от богатите! Погледнете какви автомобили шофират, в какви къщи живеят, какви дрехи носят! А властта служи за техните интереси!".

За какво говори създалата се ситуация? За това, че испанските трудещи се живеят все по-лошо и се разделят с илюзиите за това, че официалните партии могат нещо да изменят. За да не дадат на трудещите се в Испания да направят следващата логическа стъпка (т.е. въобще да отменят всички тези партии), управляващата класа мобилизира "леваците" (които са известни със своите антикапиталистически изказвания) на съединение, за да може "леваците" да привлекат към себе си повече недоволни. Това помага на капиталистите в техния стремеж да спрат протеста, да го вкарат под контрола на своите левичарски лакеи от "Подемос" и "ИСРП".

Самите "леваци", за това и са леваци, защото представляват интересите не на народа, а на едрата буржоазия на страните и транснационалните корпораций. Партията "Подемос", е създадена от троцкисти, т.н. "Антикапиталистически леви" (Izquierda Anticapitalista). А троцкистите са заклети врагове на работническия човек, работническата класа. Троцкистите винаги и навсякъде са изпълнявали и изпълняват роля на провокатори и буржоазни шпиони в работническото движение, стремят се да го разложат, не давайки му да се развие в комунистическо работническо движение. Троцкистите са силно навредили на световното работническо движение и на първата държава на работническата класа — СССР. И, както се вижда на примера с Испания, те продължават да вредят навсякъде, където се създават условия за революционизация на трудещите се.

Маркос Хорхе




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681538
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930