Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2016 23:16 - Руският империализъм настъпва в Зимбабве
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Неодавна в г. Хараре (Зимбабве) имаше заседание междуправителственна комисия по икономическо сътрудничество на Русия и Зимбабве. Представителите на буржоазията в Зимбабве заявили там че: "Зимбабве предлага на Русия да участва в добива на редкоземни метали, метан, асбест и литий, а така също в производството на стомана на територията на африканската република". Посланиците на руските монополисти заявили в отговор, че: "АО «ВО Тяжпромэкспорт" е заинтересован в реализацията на проекти в металлургическия сектор на Зимбабве, чрез строителството на нови, реконструкция, модернизация и разширение на съществуващи металургически заводи, а така също на строителството на други промишленни обекти".

Вобще и руските и зимбабвийските капиталисти останали доволни. "Нашите" олигарси има от какво да се радват. Страната (Зимбабве) ще и бъдат наложени грабителски кредити, за някакво "развитие" на металургическия отрасъл. Себестойността на производството на стомана в Зимбабве е по-ниска в сравнение с Русия в това число и за сметка на ниската заплата на труда на африканските работници, а значи и печалбата ще е по-висока.

Работническият клас в Зимбабве ще е подложен на двойна експлоатация, от страна на местната буржоазия, така и от страна на руската. Попаднали в кликата на руския капитал, металургическата и съпътстващите я отрасли в Зимбабве, максимално ще бъдат използвани от руската буржоазия, а след това захвърлени заради безполезност. Процентите по руските кредити народа на Зимбабве ще отработва още дълго време, а цялата металургия на страната ще зависи от руската буржоазия, която ще събира още печалбите, участваща, като посредник в доставките на минно и металургическо оборудване и комплекти за тях.

Ярко видна e паразитната същност на това предприятие. Как правилно е отбелязал В.И. Ленин — капитализмът в условия на империализъм носи паразитен характер.

Руските трудещи се не трябва да се заблуждават от това къде ще отиде печалбата от този проект. Не на развите образование и безплатна медицина, наука и промишленост. Ще отиде само в бездънните джобове на руските олигарси и правителственните чиновници, прислужващи им.

Бедата на работническата класа на цялата земя е една — капитализма, влязъл в своя последен стадий — стадия на империализма. Както въздух днес е нужна международна солидарност на трудещите се на Русия с работниците от другите страни, когато те се надигат на борба.

Маркос Хорхе




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659195
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031