Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2016 19:28 - Стачката на служителите във "Verizon" продължава
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
0



 Четвърта седмица продължава стачката на работниците от комуникационната компания "Verizon Communications". Около 40 000 сътрудници на компаниите, включително монтажниците, представителите на службите за поддръжка на клиентите, ремонтните работници и друг обслужващ персонал, излезли на улиците в щатите Кентъки, Делауер, Ню-Йорк, Ню Джърси, Масачузетс, Пенсилвания, Род Айлън, Мериленд, Вирджиния, а така също в град Вашингтон — столицата на САЩ.

Повод за началото на стачките послужило подписването на новите контракти със сътрудниците, в които ще бъдат изрязани социалните права, такива като медицинска застраховка и пенсионните натрупвания, а така също предаването на работните места в службите по поддръжка на клиентите на външни подизпълнители.

По последни данни, профсъюза CWA (Работници от комуникационния отрасъл на САЩ) и IBEW (Межнационално братство на електротехниците), които представляват работниците от "Verizon", се отказали от "последното и най-голямо предложение" от страна на "Verizon", което се заключава в постепенно увеличение на заплатата със 7.5% до края на свършване на новия контракт. По думите на ръководителите на компаниите това може да се компенсира със разходи за медицинска застраховка, която няма да бъде включена в новия договор. Но такива заявления нямат основание, защото по официални данни на Националната Конференция на Законодателното Събрание на Щатите (NCSL), 2016 година стойността на медицинската застраховка е средно 17 500 $ в годишно за средно семейство, като не се считат разходите, които не покрива застраховката. За пример — средната заплата на монтажник във "Verizon" е 46 000 годишно, така увеличавайки заплатата на 7.5 %, компанията компенсира само 3450 долара, и то постепенно.

На този момент, главната стратегия на стачкуващите се явява нанасянето на икономическа вреда на компанията, с цел да заставят "Verizon" да изпълнят заявените искания. "Verizon" отрича всякакви негативни въздействия от продължаващата стачка, но клиентите на компанията все повече се изказват от недоволство по повод проблем с обслужването. Например, в щата Делауер, собственика на фурна "Fortunata’s Bakery" пострадал от това, че всички телефонни презвънявания се превключвали на автоматичен отговор, лишавайки от възможност клиентите да се свързат с пекарната. Такава ситуация се случила поради недостиг на квалифициран персонал, способен да разреши проблема с оборудването.

Последната отчаяна мярка на ръководителите на "Verizon" станало това, че компанията от 1 май престанала да плаща медицинската застраховка на тези, които участват в стачките. Но с поддръжката на профсъюзите работниците от "Verizon" продължават да настояват на своите искания, независимо, че компанията се опитва да наеме временен обслужващ персонал, който няма достатъчна квалификация, не е по силите и да удовлетвори исканията на клиентите на компанията.

Пожелаваме успех на стачниците.

O.V.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659493
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031