Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2016 12:31 - Молдовците изгониха воините на САЩ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 523 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Кишинев активните граждани и представители на Социалистическата партия в Молдава не позволили да се оскверни от фашистската американска воинщина светлия празник 9 май — денят на Победата на социализма над обединените сили империалисти, които използвали против СССР своето проверено оръжие — фашизъм. Американските воини планирали символично да окупират централния площад в Кишинев за демонстрация на своята техника. Недоволните хора излезли на акция на протест и ги заставили да си ходят.

Трудeщите се от всички страни на Земята прекрасно знаят, че ако в твоята страна се появи американска армия, армия от насилници и убийци ги чакат беди. Молдoвското буржоазно правителство, което се бои от трудовия народ на страната, търси спасение под крилото на американските империалисти. То е поканило военните от САЩ за провеждане на 20 май 2016 г. на съвместни военни учения "Dragon Pioneer-2016". Американският империализъм, навсякъде взема под своето крило най-реакционните антиработнически режими, съвместно с които той експлоатира народите на тези страни.

За работниците от всички страни появата на американски войници на родната земя винаги означава близост на война и нейните предвестници: нищета, безправие, усилване на гнета, експлоатация. Защото армията на САЩ — това е защитница на интересите на американския монополистически капитал — главенство на десетки транснационални корпораций и банки и затова енай-могъща в целия свят. Тази власт стои на експлоатацията не само и не толкова на населението на САЩ, колкото на експлоатацията, ограбването, страданието и кръвта на трудещите се практически на цялата Земя.

Трябва да се отдаде дължимото на трудещите се от Молдовия, които не мълчали и с действията ги принудили да си ходят. Със същия успех молдовските пролетарии и дребната буржоазия могат да принудят местната власт да изпълни своите искания, насочени на подобряване живота на трудещите се. Остава да се очистят своите редици от съглашатели и "замиренци", които винаги се стараят да спрат, загасят развитието на протеста на трудещите се.

Алексей Живцов




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682599
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930