Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 11:44 - "Приключенията" на чужденците в Башкирия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В началото на май 2016 година главата на Башкирия Рустем Хамитов е бил в Милано на среща с итальянските богаташи, желаещи да вложат пари в строителството на заводи, търговски центрове и други обекти на територията на Башкирия.

Преди 4 години в 2012 година, Хамитов се срещнал с австрийски официални лица, където доложил, че "лично гарантира комфортни условия за работа на чуждестранните инвеститори в републиката". Днес в Башкирия се достроява австрийски завод по дървообработка и производство на строителни материали.

През ноември 2015 г. Хамитов се срещнал с делегация от провинция Цзянси (Китай) заедно с губернатора Лу Синше, с който били 170 бизнесмена. Китайските буржоа искат да построят в Башкирия заводи за производство на лекарства, сглобяване на трактори, а така също овощна ферма и международен търговски център.

В края на 2011 г. в републиката са действали 648 предприятия, създасени с участие на иностранного капитала, а также 118 филиалов и 12 представительств иностранных компаний. Днес те са практически два пъти повече и ще растат съгласно т. н. стратегия за инвестиционно развитие на Башкирия, чуждестранните вложения в региона през тези години трябва да нарастнат до 557 млн. до  2020 година.

Хамитов не e първия и няма да е последния в историята на "съвременна" капиталистическа Русия, който кани чуждестранните буржоа да правят бизнес в руските региони За последните 20 години това са правили и продължават да правят губернаторите от практически всички региони на РФ и чиновници с по-голям калибър, дори и президента. Резултат от такава целенасочена държавна политика, станала огромната степен на чуждестранния капитал в руската икономика. В многo отрасли (добивна промишленост, енергетическо машиностроене, цветна и черна металургия, железопътно машиностроене, тютюнева и хранително-вкусова промишленост, химическо производство и др.) чуждестранния капитал превишава 50%*.

Какво означава за трудещите се в Башкирия, и в Русия, този факт, че управляващия в РФ клас — едрата буржоазия, и пот на лицето раздава ресурси и земя на страни под прожектoрите на чуждестранните капиталисти?

Нишо добро. Интересите на трудещите се тук както се говори пряко  не стоят. Експлоатацията остава, доходите отиват в джобовете на монополистите-граждани на чужди държави. За останалите резултати от тази "политика" ние вече писахме в други статии: "Станете. Влиза чуждестранния капитал", "Време е да отворим вратите", "Нашият Далечен Изток".

Само ще добавим, че няма предел лицемерието на държавния апарат, блеещ по "импортозамяната", а в същото време самите "народни избранници", подчинявайки се на интересите на транснационалните корпораций, откриват врати за разполагане на чуждестранни "брендове" на територията на РФ. Същото е и със санкциите, които се явяват за руските богаташи само повод за игра на патриотически чувства на заблудените от буржоазната пропаганда трудещи се. Тази игра на чувства е нужна на "нашите" буржоа за да може по-дълбоко в съзнанието на хората да се вкорени мисълта за това, че трудещите се са длъжни да не щадят живота си и да защитават държавата, в която самите те не подозирайки се явяват угнетен клас. А в същото време, под вдигнатите георгиевски ленти, министрите-капиталисти отдават остатъците от страната на "чуждестранните партньори".

Маркос Хорхе

 

*данные взяты из ресурсов: «Центр раскрытия оперативной информации (Служба раскрытия информации о компаниях РФ)» — http://www.e-disclosure.ru/  и «Все юридические лица России» http://globalstat.ru/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679158
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930