Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2016 19:40 - Буржоазията е прочела писмото на фордовците и си спомнила за Октомври
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
1 Нас ни упрекват, че ние поддържаме фордовците, искащи национализация на предприятията и предаването им на трудови колективи. Че тяхното писмо, написано от лидери-марксисти, ние считаме за свидетелство на проникване на нашите идеи в работническа среда. Или свидетелство за това, че работническата класа е придобила класово самосъзнание и сега може да създаде своя партия.

На нас ни говорят, че тези съставители на писмото са провокатори, или че писмото е написал самия Анатолий Баранов, редактор на форума МСК, където писмото е било публикувано.

А какво да кажем? Нашата интелигенция не вярва в работническата класа. Именно заради това се явяват и подобни заявления. Граждани, правещи такива заявления – не могат да повярват, че работниците са способни да усвоят идеите на марксизма.  Макар че ние се занимаване с пропаганда именно с тази цел – да се внесе марксизма в работническите маси. И гражданите, правещи такива заявления, също водят пропаганда на научния комунизъм с тази цел – за да може работниците да усвоят марксизма, да изведат от своята среда вождовете-марксисти. Да доведат когото си искат, но в дълбочината на душите си не вярват в това. Защото считат това дело нереално отдалено от бъдещето, а не живо и близко дело на днешния ден.

Затова, когато накрая марксизма проникне в работническата класа, когато се появят работници лидери-марксисти, тези граждани вместо да се радват – плачат. Защо работниците са усвоили марксизма? И даже към главата на буржоазната държава се обръщат с марксическо писмо!? Не може така! Не иначе, като провокатори!

А между другото буржоазията се оказала съобразителна от означените срамежливи граждани. Тя веднага разбрала, какво означава писмото на фордовците. На своите ресурси тя вече изказала своето отношение към това писмо: то напомня революционните лозунги от 17 година: "Фабриките на работниците, земята на селяните!"[1]

И тя не е сгрешила. Буржоазията със своя класов инстинкт и своята историческа памет е разбрала, че това писмо е родственно на лозунгите от пролетарската революция, че тя има с тях един класов корен.

Тя даже иронизирала – защото след национализацията на Форд ще остане само да се въведе реквизиция! Тя иронизира, опитвайки се да се окуражи, защото разбира – такова писмо на работниците не обещава в бъдеще нищо добро.

А някои комунисти това не го разбраха. Те все така мислят, че марксистските идеи ще проникнат сред работническия клас след 20-30 години. Те или не знаят, или са забравили, че проникването на марксизма в работническите маси е процес исторически неизбежен. Работническият клас търси изход от своето положение и неизбежно ще достигне до марксизма. А сега по време на световната криза, когато навсякъде се натрупва революционна ситуация – работническия клас ще достигне до марксизма не за две-три десетилетия, а по-скоро.

Кратко, другари комунисти, учете се от класовия инстинкт на буржоазията!

Красный рупор

 

 

[1] http://66.ru/auto/news/187103/#
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 848336
Постинги: 1801
Коментари: 233
Гласове: 365
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930