Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2016 18:18 - Поредни масови протести в САЩ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
1



 САЩ са отново обхванати от масови протести на трудещото се население против държавния терор и полицейщина. Повод за това станало както и преди — поредното убийство на полицаи на афроамериканц. В град Шарлот (щат Северна Каролина) е обявено Извънредно Положение. Защото отново американските власти в региона не могат да се справят с гнева и възмущението на трудещите се маси — местните сили на полицията не стигат и трябва срочно помощ от главорезите на националната гвардия и други силови структури, даже пътно-патрулните служби.

Вторник вечерта американски полицаи забелязали мъж, излизащ от автомобил, който им се сторил,въоръжен. Не дълго мислейки и не проверили, те открили по него огън. От получените рани мъжа починал в болницата. Убитият се оказал афроамериканец 43-годишен Кейт Ламонт Скотт (Keith Lamont Scott). Стрелял в него също чернокож полицай, така че расизъм тук няма — това именно е терора като държавна политика, провеждана в цялата страна по волята на едрия капитал, боящсе от всякакви възмущения на трудещото се население и затова стремящи се да запушат всичко. Само в това е истинската причина на това, че полицаите в тази фашистска страна имат безпрецедентни права, фактически превръщайки в нищо всички граждански права и свободи на обикновенните американци.

Това препълнило чашата на търпението на гражданите от гр. Шарлот, които през последните години наблюдавали и не само. Още на следващия ден била организирана мирна протестна акция с участието на няколко стотин човека, която достатъчно бързо прераснала в стълкновение с полицията, защото американските "стражи на порядъка" се опитали да я разпръснат, при това с използването на сълзотворен газ и водомети. Тук хората не изтърпели  и тези, които не участввали в акцията, но които не желаят` властта да се отнася с хората, като с животни— по улиците излязъл целия град. Започнали истински сражения, обичайни за Америка. Към момента е известно за десетки пострадали демонстранти, пребити от въоръжените до зъби фашистващи "правоохранители". А от полицаите- минимум 4 полицая ще се лекуват в болница.

С.Агапченко




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1682793
Постинги: 2369
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930