Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 14:42 - Паразитите пометоха
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 345 Коментари: 0 Гласове:
0



 На 19.10.2016 в православното списание «Благодатный огонь» излязла статия на известния протоерей Алексий Чаплин - «Загубеното робство и пазарната свобода».

Статията е забележителна. Чаплин натрупал пълноценна и завършена идеологическа програма на съвременния капитализъм.

Накратко същността е такава: експлоатацията на човек от човека и паразитизма на «елита» са вечни и неизменни. Дадени са, т. к., от висшето началство. Капитализмът — това е само съвременна форма на старото, че света, един път и завинаги е установен от бога порядък, при който «началниците на народа» имат свещено право и задължение да съществуват за сметка на труда на този народ.

Началниците (експлоататорската класа) – са избрани персони, в които се се вижда пръста божий, неприкосновени. Те не могат да работят поради тази причина, че бог е забранил да оскверняват себе си с обществено полезен труд.  Всяко покушение на този порядък, който те установили и олицетворяват, се явява престъпление против бога. Началниците не грешат, не извършват престъпления, към тях не трябва да се предявяват претенций, а ако те сгрешат  или творят злодеяния, то те трябва да отговарят пред бога, но не и пред обикновените хора.

А храненето на началниците редом с тях трябва да се намират и пълномощните господа на бога — поповете. Поповте от името на своя шеф излъчват благодат на началниците и робовете и за това робите са длъжни да ги обсипват лично и от «дома божии» с диаманти, злато-сребро.

Смърдивите, «робове божии», са клас угнетен и експлоатиран от «началниците», вечно от поколение в поколение да се трудят и не роптаят. Такива са многото «черни хора». Робите са задължени доброволно да отдават на «началниците» всичко, което те поискат за себе си до жени, децa и самия живот. На роба се вменява да живее в болести, велика скръб и нищета, защото в това се състои угаждането на господ и единственото средство за «избавяне от греха».  Животът на роба няма никаква ценност. И ако «началниците» хвърлят в своите войни милиони роби, това няма никакво значение, а е само статистика за «естественна смърт», за която началниците се отчитат само пред бог, и то само в случаи, когато «началника» е хвърлил тези милиони напразно, не разширявайки «пределите на Светая Рус», или малко да се обогати от грабежа на себе си и другите помазанни от бога. Робът няма права да мисли, тъй като всеки трезв анализ на действителността е смъртен грях, покушение над властта и на божите устои.

А и целия този списък от експлоататорски идеали почива на на мощния фундамент на «царството небесно», което е нужно безропотно да чака всеки «роб божии» и в който трябва да се уповава всеки за дългото търпение и земно послушание пред своя «началник».

Кое е същественното?

  1. Ръстът на ролята на църквата в идеологическата подготовка на новата империалистическа война. Ако до сега религиозния опиум е бил насочен към «обикновенна» контрареволюционна цел — за «умиротворявьне нь паството», то в последните месеци църквата явно и е поръчено да освети грабителската война, да оглупи трудовите маси призовавайки ги да «преодолеят противника», обезболят съзнанието на трудещите се с божественото предназначение на «руското свето воинство» и великата чест да паднеш в бой за вяра, Володя и буржоазното отечество.
    За работещия човек това означава, че подготовката към голямата война набира пълни обороти.
  2. Революционното работническо движение в Русия нараства. Скритите форми на това движение говорят само за това, че създаването на политически авангард на работническата класа е въпрос на близкото време. Православните паразити разбират това и се страхуват заедно със своите стопани — капиталистите. За забавяне на своя край и удържането на работническите маси от революции те пускат в ход най- абсурдни и, пряко да кажем,изкривени доводи, които не виздържат въобще никаква критика и които няколко години по-рано те засрамено щяха да ги произнесат,разбирайки, че руското общество, независимо от десетилетията ефективна дебилизираща работа на ЕГЕ, все пак не са изпили толкова ума на хората, че те да вярват в подобни глупости. Чаплин, указва на обективната реалност, крещейки, че тя всъщност я няма, че всичко това е илюзия и болшевишки интриги. Последното отлично доказва този факт, че поповете и техните стопани капиталистите прекрасно разбират, кой всъщност е отстоявал интересите на народа, и затова даже паметта за болшевиките ги води до нервни трепети.
  3. (като следствие от точка 2) У капиталистите не останаха аргументи, освен груба сила и тъпо религиозно оглупяване за да оправдае своето съществуване и своята политическа власт в обществото. Буржоазията отхвърля всякакви остатъци от демократизма и преминава към открита диктатура — фашизъм.
    А робът божий Чаплин свалил от капитализма последните маски и блестящо доказал на трудещите се, че ако те и за в бъдеще ще търпят буржоазията (и хранещата я с църковна мръсотия), то на своя човешки живот те могат да поставят кръст.

Който не вярва – да провери, ето къде се намира статията: http://www.blagogon.ru/digest/737/

Марк Золин




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660672
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031