Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2017 21:12 - Трудещите се в Полша готвят национална стачка
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Видно, не така сладко живеят при капитализма бившите социалистически републики, защото в Полша са решили да отидат към тази стъпка — да излезе цялатастрана на всеобща стачка против антинародната политика на правителството.

Срокове и детайли засега не се разгласяват и кога те точно ще се състоят е неизвестно. Но да участват в нея се канят не само работниците, у които са се натрупали не малко претенции към буржоазните власти, но и държавните служители.

Например, чашата на търпение на трудещите се — най-вече учителите, а заедно с тях и останалия работнически народ на Полша, преляла с намерението на полското правителство да проведе в страната на образователна реформа, която е по-точно да се нарече ефективно унищожение. Taзи реформа разглежда пълна ликвидация на ПТУ и гимназий, урязване до предел на разходите за образование, а следователно и съкращение на персонала на учебните заведения в цялата страна, в резултат на което 36 хил. полски педагози ще останат без работа.

Но работата не е само в загубата на работа на десетки хиляди полски трудещи се. Трудовият народ на Полша прекрасно разбира, в какво ще се превърне след тази реформа тяхнта страна, до неотдавна достатъчно развита в индустриално отношение. Съвремената промишленост изисква грамотни и квалифицирани работнически кадри — други просто не са способни да работят на новите машини и автоматизирано оборудване. А ако такива специалисти в страната няма, ако те не се подготвят, то няма да има и промишленост — основа на независимостта и самостоятелността на всяка държава. Европейските и американски монополи са решили окончателно да превърнат Полшав свою безправна колония, а трудещите се  Полша— в свои евтини роби, готови за къшей хляб да работят за световния финансов капитал.

Но трудещите се в Полша не са съгласни с такава участ и са готови да защитят своето право на нормален човешки живот с всички способи, които са им достъпни.

С. Агапченко

http://www.solidarnost.org/news/Otchayavshiesya_pol_skie_uchitelya_nachali_aktsiyu__Referendum_.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687489
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930