Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 13:49 - Tрудещите се в Полша готвят национална стачка
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Видно, не така сладко живеят при капитализма бившите социалистически републики, защото трудещите се в Полша са решили на такава стъпка — да излязат на национална стачка против антинародната политика на правителството.

Срокoве и детайли засега не се разгласяват и кога тя точно ще се състои е неизвестно. Но да участват в нея се канят не само работнижите, у които са се натрупали немалко претенции към буржоазната власт, но и при държавните служители.

Например, чашата на търпение на трудещите се — май-вече учителите, а заедно с тях и останалите работници от народа на Полша, преляла с намерението на полското правителство да проведе в страната образователна реформа, която е по справедливо да се нарече фактически унищожение. Tази реформа разглежда пълна ликвидация на ПТУ и гимназиите, съкращаве на разходите за образование до краен предел, а следователно и съкращаване на персонала на учебните заведения в цялата страна, в резултат, на което 36 хил. полски педагози ще останат без работа.

Но работата тук не е в загубата на работа на десетки хиляди полски трудещи се. Трудовият народ на Полша прекрасно разбира, в какво ще се превърне след тази реформа страната им, до неотдавна достатъчно развита в индустриално отношение. Съвремената промишленост изисква грамотни и квалифицирани работни кадри — други просто не са способни да работят на новите машини и автоматизирано оборудване. А ако такива специалисти в страната няма, ако не се подготвят, то няма да има и промишленост — основа на независимостта и самостоятелността на всяка държава. Европейските и американски монополи са решили окончателно да превърнат Полша в своя безправна колония, а трудещите се в Полша — в свои евтини роби, готови за къшей хляб да работят за световния финансов капитал.

Но трудeщите се в Полша не са съгласни с такава участ и са готови да защитят своето право на нормален човешки живот с всички способи, които са достъпни.

С. Агапченко

http://www.solidarnost.org/news/Otchayavshiesya_pol_skie_uchitelya_nachali_aktsiyu__Referendum_.html




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681584
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930