Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2017 16:12 - Борбата срещу Сталин-кръстоносен поход против комунизма в Русия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 672 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руската буржоазия продължава своето настъпление против правата на трудовия народ на Русия. Сега тя е взела сферата на идеологията, където през последние години търпи  поражение след поражение. Преди неотдавна по време на Евромайдана в Украйна, руските буржоазни СМИ се задъхаха т истерия, «гневно» демонстрирайки на руските трудещи се видео и фото от събарянето от «украинските фашисти» на паметника на Ленин, като доказателство за това, че в съседната република е извършен именно «фашистски преврат». А днес нямаща възможност да се справи с растящата в Руия популярност на Сталин и неговата епоха — епохата на социализма, властта на капиталистите, разкрива своето истинско лице и напълно се разобличава своето предишно лицемерие, обявявайки в самата Русия на кръстоносен поход против комунизма.

На 22 февруари 2017 г. парламента на Ингушетия единогласно е приел закон за забрана да се увековечава в региона паметта на Йосиф Сталин, в съответствие с което сега в републиката «е забранено да се поставят паметници на Сталин, да се дават имена на населени пунктове и улици, а така също публично да се оправдава и одобрява неговата дейности»[1]. (Или да се хвали в Ингушетия Сталина, например за индустриализацията, за това, че ингушетския народ излязъл от глухия феодализъм, натуралното стопанство, тоталната нищета и неграмотност, получил държавна независимост и собствена високоразвита промишленост, сега не трябва. Видимо, днешните ръководители на републиката предполагат, че е по добре, ако ингушите вечно живеят в крайна нищета и безправие, умирайки от глад и в междунационални конфликти, и понятия да нямат за това какво е това свобода и възможност сами да стопанисват на своята земя, не кланяйки се на чужди капиталисти.)

На следващия ден, 23 февруари, Главата на Чечня Рамазан Кадиров одобрил действията на своите колеги от съседната република, призовавайки «да не се героизира Йосиф Сталин» даже «във връзка с победата във Великата Отечественна война»[2], което означава, че скор такъв закон ще приемат и в Чечня — в этова може да не се съмнявате.

А на 27 февруари с аналогична инициатива встъпили парламентите (не само по отношение към революциите, но и по отношение към реакцията!) в Петербург (партия «Яблоко»), които предложили да се приеме федерален закон за противодействие на политическата реабилитация на сталинизма[3].

Обоснованието на либералите е абсолютно фашистско, антикомунистическо, защото под вид на борба с паметта за конкретна историческа личност фактически се забранява всякаква комунистическа идеология и истината за съветската история и съветските достижения. (Видимо, опасна станала тази истина за днешните «господа», не можещи с нищо да възразят ни с нищо да се противопоставят.).

Съдите сами, в пояснителната записка на яблочниците се говори, че задачата на новия закон се явява «създаването на правов механизъм на противодействие на политическата реабилитация на Йосиф Висарионович Сталин и сталинизма». Под сталинизъм при това се разбира «идеология и практика създавана от Сталин в средата на 20-те —до началото на 50-те години на XX век в СССР тоталитарна политическа система…». (С.А.).

Истината, СМИ, информиращи руските трудещи се за тази «яблъчна» инициатива, бързат да уговорят, че под «действия, насочени на политическа (!!!!)  реабилитация на сталинизма», проститутките на капитала разбират изключително борба с образа и паметта на о конкретен човек в частност:

  • «установяване на паметници и бюстове на Сталин на участъци, намиращи се в държавна собственост,
  • разполагане на негови изображения в различни държавни учреждения и на държавни награди,
  • присвояване на неговото име за различни географски обекти,
  • установяване в чест на него на празници и паметни дати.»

Но така ли е? Защо тогава в законопроекта не е казано пряко, че борбата ще се води изключително с образи и символи на Сталин, а обратно там фигурира фраза, разширяваща разбирането- «действия, насочени на политическа реабилитация на сталинизма» фактически до безкрайни размери? Защо е указан конкретен период от време на т. н. «сталинизъм»: средата на 20-те — началото на 50-те години на 20 век?

Уикипедия още повече уточнява датите на «сталинизма» — в раздела «история на партията» тя указва конкретни години:  «Сталинизъм (1933—1953)»[4].

Но що за период е това от съветската история?

Това е периода на построяването на социализма в СССР! В началото на 30-те г., или примерно към 1933 година, в СССР вече е била завършена колективизацията, която унищожила в селското стопанство частната собственост на средствата за производство. Социалистическата революция победила не само в града, а и в село! В хода на нея бил унищожен последния експлоататорски клас в Съветския Съюз — кулачеството (селската буржоазия), последния пост на капитализма! От това време в СССР повече не съществували експлоататорски класи, защото с изчезването на частната собственост на средствата за производство цялата икономическа основа за капитализма в страната били напълно унищожени.

Това означава, че съвремената руска буржоазия се кани да се бори не със Сталин — той е само повод! Разбирайки, че земя гори под краката и руския трудов народ не смята да забравя това време, когато той действително е бил свободен, работел в прекия смисъл за себе си и ика да се върне социализма, изисквайки от действащата власт провеждане на фактически социалистически реформи, той с приемането на такъв закон (федерален, забележете!) обявява война на епохата на съветския социализъм въобще! Руските капиталисти обявяват война и на сталинската идеология (виж в приведения по-горе цитат от законопроекта — «идеология и практика създадени от Сталин…»), а сталинската идеология, с която съветската работническа класа удържала всички свои победи и унищожил капитализма в своята страна, е болшевизъм, марксизъм-ленинизъм.

Получава се че този законопроект е антикомунистически, антинационален и антинароден! Той е същия фашистски, като руските закони за екстремизма и тероризма. Под неговите текстове може да се подведат всичко кавото е угодно, например, всяко добро дело, казано за съветската епоха.

В какво се изразява на практика? В жесток терор в страната, когато, например, за похвала на съветското образование (сформирало се в сталинско време) всеки работник, студент или пенсионер може да получи затвор. С махането на паметниците на Сталин и  преименуването на топонимите в тримесечен срок, което предлагат да направят либералите-яблочники, ще започне всичко. А по-нататък репресивната машина на руската държава ще започне да потиска всяка дума за истина, поставяки окончателен кръст не само на свободата на словото в Русия, но даже на свободата на паметта— мислите и чувствата на милиони трудещи се, не желаещи да забравят за годините на истинското, а не надуто, величие на своята Родина.

Не случайно в същото това време, на 22 февруари, С.Шойгу, министър на отбраната на РФ, обявява за създаването на Въоръжени сили на РФ за информационни операций, задачата на която е «умна, грамотна и ефективна» контрапропаганда[5]. Против кого тя е предназначена? Не само против конкурентите на руските олигарси на международната арена, но най-вече против надигащата глава работническа класа на Русия, против нейния трудов народ, който повече не желае да живее на колене! Финансирането на тази кибервойска е доволно внушително — около $300 млн. ежегодно, а числеността и съвсем не е малка- пета в света, примерно 1000 човека  (по оценки на западни експерти).

Так че съвсем не случайно в последните месеци активно се замърсява в руските СМИ историята с  И. Дадин, първия и засега единствен активист, осъден за нарушаване на пресловутия «закон за митингите»[6], фактически забраняващ в страната свободата на събранията — една от важните буржоазни политически свободи, без които сериозно да се говори за демокрация в Русия е просто смешно. Да, Дадин го пуснали,  но целта е вдигане на шум от буржоазните СМИ и всичко не е било съвсем не съдбата на този конкретен човек. Така с устата на своите верни хули-журналисти — господсващата класа на буржоазията се стреми да изплаши работническата класа на Русия, все по-често отхвърляща при провеждането на своите протестни акций на руската буржоазия закони, защото тези закони въобще не позволяват нашия народ да издържат своето недоволство и възмущение.

Действащата власт с историята на Дадин ясно е казала на работническата класа  — «Ще наказваме, ако се протвопоставяте на гнета и безпредела на вашите стопани-капиталисти!» А  сега с приетия от «яблочните» закон тя казва и друго — «Всеки, който мисли за свобода и социализъм, отива в затвора!».

Въпросът е в това, как ще отговори на капиталистите работническата класа на Русия.

С.Агапченко

[1] http://www.rosbalt.ru/russia/2017/02/22/1594072.html?pollID=1099&sid=ZGVmNTAyMDBkMTZhNzI3ZDI2NWIyYzU4MDI5MDBjNmQ4OTYwMDExNjA1YmIxZWJlN2U4Nzg1ZmMzODg1NGE5ODNiNWU2ZGI2NmY0NjE5MmY0YWU2NmRmZGU4MDU5ZmYyNTY3OTVlY2Y3YTAxZWIzNzlmNWNjNjJlNTM0MjlhZGQxZjRkMWUyNzIxODM2OTk2MTFjNmE2YjM5MzdkMGNkNzM0ZDhiNzhiNDhkZTQ3ZWI4YWFlYTM2ZTg0NmRiZjhjMTAwNDFkMWU5ODNhNTA3Njg2ZGUzYTQzMzBjMjM0YWYxMjE3YjUzYTcwZjY1OA%3D%3D
[2] http://www.interfax.ru/russia/551154
[3] http://www.rosbalt.ru/piter/2017/02/27/1594728.html
[4] https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC
[5] http://www.interfax.ru/russia/551054?utm_source=topmain
[6] https://meduza.io/feature/2017/02/22/verhovnyy-sud-osvobodil-ildara-dadina-glavnoe





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660355
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031