Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2017 17:13 - Mинистерство на съобщенията измислило как да спрат недоволните
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Министерството на съобщенията на РФ е разработило проект от поправки към Правила за оказване на телефонни услуги, телематически връзли и услуги по предаване на данни [1]. Съгласно новите поправки у абонатите и ползвателите на мрежови връзки и мобилен Интернет се появява ново задължение: да извършват процедура по идентификация на личностите не само в момента на заключване на договор с оператора, но и да го подтвърждава в бъдеще. Ако абонанта реши да продължи договора на своя мобилен апарат или таблет, той ще трябва да дава списък с реалните ползватели на устройството и да ги предава на провайдера. Такова задължение възниква само ако мобилния оператор получи съответстващо запитване от правоохранителните органи в рамките на оперативни мероприятия. Ето как ще работи това: получавайки хартия от полицията или ФСБ, мрежовата или интернет-компания ще я препраща на гражданина, който е разследван, като абонат по официален договор. За това провайдера има срок от максимум 15 дена. На абоната също му се дава 15 дневен срок за попълване на листа. За този който се откаже от попълване на данните има «сурова» санкция: спиране на мобилните услуги. Ако все пак «размисли» и подаде към оператора списъка, достъпа до Мрежата и телефонната линия ще му бъде открит.

В какво се изразява смисъла на тези поправки?

На пръв поглед се забелязва известен абсурд: такова петнадесетдневно (!) запитване за информация от подозиран (!) в хода на оперативни мероприя само вреди на тези самите мероприятия — предупреждава подозирания, че го следят.

Но кого и за какво държавата «предупреждава»?

В света на стремително обедняване, ръст на недоволство и протестна активност на масите очевидно: излагане на своеволията на държавата и буржоазията в интернет, «на публиката»! Пише гражданина “крамола” в интернет, а след това с помоща на провайдера става намек от охраната, която намеква, че неговите думи огорчават Големия Брат и че за такова поведение могат и да го “затворят”.

Всъщност министерството на съобщенията е разработило метод, с помоща на който държавата може да заблуждава недоволните граждани, да ги застави да мълчат и да не пренасят своето недоволство по-нататък от кухнята! В думите «заблуждаване» има синоним — «терор». Тази инициатива на правителството е държавен терор против гражданите на страната, ясно показващ, че действащата власт напълно се е противопоставила на своя народ, че народа е отделно, а властта — отделно.

Но историята показва, че такова състояние на дълга не може да продължи и властта, нямаща поддръжка от народа, дълго не живее. Колко ще просъществува тази власт, ние не можем да кажем, но че по него вече звънят камбанте това е е еднозначно.

Олег Павлов

[1] http://www.mk.ru/social/2017/03/30/chtoby-vrag-ne-zabral-telefon-iniciativa-minsvyazi-napugala-abonentov.html




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659781
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031