Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2017 17:33 - Едрият бизнес крие своите доходи от обществеността
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Буржоазното законодателство в Русия, прието в интерес на монополистическия капитал, отдавна задължава представителите на отечествените корпорации да разкриват информация за състоянието на делата на своите компании. Тук говорим по-скоро за т. н. публични акционерни общества, акциите на които се въртят на финансовия пазар и могат да бъдат придобити от неограничен кръг от лица.

Искането е справедливо, но капиталистите не бързат да го изпълнят. През първото тримесечие на 2017 година количеството корпорации, разкрили информация за себе си са се съкратили на 14% в сравнение с миналата година.

С какво е свързано това? Първо с примитивното желание на капитала да не плаща данъци. Както пишат СМИ, «Неготовността на корпорациите показва своята реална отговорност пряко свързана с използването на различни в своята дейност схеми т. н. «оптимално налогооблагане», когато не се показва реалната стойност на имуществата и размерите на финансовите активи, което съответно влияе на намаленото налогово облагане на такива компании.»

И второ стремежа на олигархата да избегне какъвто и да е обществен контрол. Не знаейки за моите дела — не можеш и претенции да предявяваш!

Ще бъдат ли наказани тези компании, които не изпълняват законите на РФ? Едва ли! Защото по принцип, публичните АО — това са най-крупните капиталистически компании, монополисти на пазара, под калпака, на  които стои руската държава. На тях ще им простят всяко нарушение на закона, защото самия закон — това е собствената им воля. А за простия работяга, ако той скрие своя доход и не плати в държавния бюджет копейката ще му изпратят колектори, данъчни и съд. А от олигархата подкупа е сигурен. От тях може всичко. В това число, може да се заблуждава държавата, своите собствени дребни акционери, купили акциите на техните компании и обществеността на страната, която самата тя и не знае, какво в тези компании се твори и на кого тя всъщност принадлежи.

J.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660667
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031