Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2017 11:58 - Проблемът на заблудените инвеститорите в жилищни имоти държавата се опитва да реши, чрез самите тях
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 174 Коментари: 0 Гласове:
0



На 31 юли 2017 г. Президента на Русия Владимир Путин подписал http://www.aif.ru/politics/russia/prezident_podpisal_zakon_o_kompensacionnom_fonde_dolevogo_stroitelstva закон за компенсационен фонд за споделено строителство. Документът е задължителен и е с фиксиран размер на вноски във фонда в размер на 1,2% от цената на всеки договор за участие в споделено строителство. Този размер може да бъде изменен не повече от един път годишно, чрез внесяне на изменения в съответстващия федерален закон.

Подава се този закон, като мярка  от държавната власт на РФ против измами на инвеститори в жилищни строителства, които днес в Русия са стотици хиляди. На дело този закон съвсем не е в интерес на инвеститорите в жилищно строителство, а против техните интереси.

Как ще работи този «компенсационен фонд», още е неизвестно. Не е факт, че всички инвеститори в жилища в случаи на измами от строителни мошеници ще могат да получат своите пари, вложени в строителство. Държавата встъпвайки, като гарант за безопасност на вложенията на техните парични средства не желае. (защото, по отношение на чуждестраните инвеститори тя това прави винаги — държавния бюджет на РФ гарантира на крупния капитал от страните на Запад и Изток не просто даже връщане на вложените средства в руски проекти, а и получаване на печалби!!!! Е, ако изгори проекта, не е беда, ние от държавната хазна ще ви заплатим!) Не желае тя и сериозно да се бори с тези мошеници, даже обратното — техното възникване и процветание пряко е свързано с личните интереси на чиновниците — представителите на тази държава и в центъра, и по места.

Този путински закон, всъщност е ново изнудване или налог в полза на всички тези крупни капиталисти (например, банкерите, у които ще се съхранява този «компенсационен фонд» и който ще може да се «върти» колкото им душа позволява, а по сле да се каже на вложителите — уви, парите във «фонда» свършиха!), осъществявайки се под предлог борба с мошеници-строители. И ще плащат този налог всички тези трудещи се — всички купуващи нови и строящи квартири. Това, че това ще доведе до поскъпване на квартирите, може и да не се съмнявате — строителите «от себе си» тези пари няма да платят, те просто ще вдигнат цените на строящите се жилища. Сега всеки купувач, купуващ апартамент чрез споделено строителство, ще трябва допълнително да вложи 1,2% от стойността на жилището. И това е минимум! защото първо, новия путински закон позволява всяка година да се повишава размера на този сбор, и второ, крупните капиталисти в сферата на жилищното строителство непременно ще се възползват от такава добра възможност да вдигнат цените на своите жилища.

И така се получава, че руската държава прехвърля цялата отговорност за мошеническите действия  на някои капиталисти на плещите на тези, коите те заблуждават, т.е. действа на принципа «спасението на удавящия се е в ръцете на самия него». Но така възниква закономерния въпрос, а защо му е на трудовия народ на Русия такава държава, която не само не отразява неговите интереси, а напротив, постоянно действа против  интересите на трудещите се? Може ли да се замени такава държава с друга държава — държава на самите трудещи се? И спокойно да управлява своята страна, в това число да строи за себе си толкова жилища и такива, каквито са и нужни.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659855
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031