Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 11:14 - Африканската чума по свинете е вече в Омск
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 228 Коментари: 0 Гласове:
0



 Властите в Омския регион вече около месец решително водят борба… или със свинете, или с африканската чума по свинете (АЧС), или с трудещото се население в областта.

Започна проблема с един случай — на 6 юли един от фермерите от Верблюже Саргатски район едновременно умрели 11 свине. Властите бързо се съобразили, че това е хубав случай да се започне кампания в интерес на едрия бизнес, занимаващ се с отглеждане на свине. Послушните ветеринари направили заключение, че свинете умрели от АЧС. (Която, всъщност е съвършено безопасна за човека.). И…

В течение на седмица огнища на АЧС били «забелязани» още в 8 района на Омска област:  Кормиловски, Нижнеомски, Любински, Омски, Саргатски, Таврически, Горковски и Оконешниковски. А на 20 юли в цялата Омска област въвели режим на ИС http://superomsk.ru/news/50694-v_omske_myaso_zarajennx_chumoy_sviney_popalo_na_pr/. Обявили карантина и започнали да унищожават свинете. Обърнете внимание — не се борят с болестта, а просто убиват животните. При това не само болните, а всички, здрави също. Не само в малките и средни фермерски стопанства, но и по частните дворове.

Към 3 август са ликвидирали около 8 хил. глави с общо тегло 531 тона. На собствениците на животни платили компенсация — 70,6 млн. рубли, по 132 рубли за кг. свинско. Това при пазарна стойност на свинското месо в Омск от 250-300 рубкг.

Но най-интересното е че в крупните свинеферми, които се явяват монополисти по производството на свинско в Омския регион, АЧС традиционно не намерили. Там е пълна тишина. Макар че свинете на монополистите ядат същия фураж  и пият същата вода, както и свинете в «заразените» стопанства.

Свинете се унищожават именно в стопанствата на малките и средни селяни. При това унищожаването на свинете и плащанията на пособията става за сметка на бюджетните пари, фактически за сметка на самите тези селяни, които след това лицемерно предлагат компенсация, взета от техните селски джобове.

А истината е много удобна за едрите монополи? За държавна сметка се завоюва за себе си целия пазар в региона, не давайки за това нито копейки! След тези кампании по «борба с АЧС»  селяните престанали да държат свине, защото им носят загуби ежегодно и на никого не е по силите.

Защо ние пишем за това с такава ирония? Защото ставащото в Омск, уви за буржоазна Русия не е новост. Това вече е било в много други региони на страната. За начало пробвали преди 5 години в Краснодарския край. Тогава бившия глава на Краснодарския край, а сега министър на селското стопанство г-н Ткачев, почти унищожил  https://news.work-way.com/afrikanskaya-chuma-svinej-realnaya-ug/ свинете на дребните фермери и в частните дворове на края, забранявайки на местноото население да държи повече от 3 свине в стопанството (или за себе си може, а за продажба — не!). Интересно е че тази «епидемия от АЧС» започнала в Кубан преди пускнето на голям свинекомплекс, от дейността на която Ткачев имал пряк интерес.

След това ефективния кубански метод за освобождаване на пазара от дребните производители, монополистите — производители на свине при пълно съдействие на местните власти разпространили и на други региони от страната. Сега както виждаме, тази практика е стигнала до Омска област.

Бизнесът и чиновниците навсякъде действат заедно. Едни ги гонят — използват към тях «административен ресурс», други ги наказват. А за селското население, което се лишава от възможност само да произвежда за себе си храна и да изкара малко за себе си (всички селскостопански предприятия практически са унищожени! работа на село няма!), то кой ви е казал, че при капитализма има свобода на търговията — за всички? Не тя е само за избрани — за тези, у които едната ръка е в банката, а другата — в държавния апарат.

Това е обичайна практика на финансовия капитал — срастване на властта и бизнеса (сега това скромно предпочитат да се казва «корупционна схема», отричайки, че в епохата на империализма това е система). Африканската чума — това е само информационно прикритие, под покрива на който върви непримирима конкурентна борба за пазари, в която капитала не се спира пред нищо. В ход са най-мръсни и подли методи. Използва се всяка възможност, всякакъв предлог.

Днес в Русия съществуват много агрохолдинги, които използват всякаква химия и затова могат да произвеждат огромно количество хранителни продукти. И на тези агрохолдинги им трябва пазари за да си продават стоката. Съществуващите печалби вече не ги устройват. На тях им е нужно повече. А за това е нужно да се заставят всички да купуват своята продукция. Даже дребния селянин се явява потенциално опасен конкурент за монополистите — те отбират от крупните монополи копейките, от които се натрупват много милиарди.

На империалистите им е нужен глад, необходимо им е да създават такива условия в страната, за да може трудещото се население напълно да се лиши от възможността да произвежда за себе си храна самостоятелно (в развитите капстрани на Запад това вече е реалност не първо десетилетие! там пакет магданоз не можеш да си произведеш, ако не си фермер; от тук и «красивите морави», радващи очите на руския идиот), защото само гладния може да се управлява така, както си искаш, експлоатирайки го.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679695
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930