Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2017 12:00 - Капитализмът не познава никакви низости
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0



 В средата на септември в теленовостите бе показан сюжет, който за пореден път заставя да се замислим над това, в какво общество живеем. Става въпрос за гр. Сергиев Посад, но подобно става и в други места в нашата голяма страна, още съвсем неотдавна (по историческо време) не знаеща нищо подобно, такава мерзост, за която съобщили тележурналистите.

В този град започнали да изчезват https://rg.ru/2017/09/18/reg-cfo/bastrykin-poruchil-proverit-soobshcheniia-o-pohishcheniiah-liudej-v-podmoskove.html възрастни хора и инвалиди, които излизали от дома до магазина и изчезвали. Роднините и познатите (не полицията, обърнете внимание! полицията олюе!) се опитали да ги търсят и успели да намерят някой. При това се изяснили извънредно диви подробности — оказало се тези фактически безпомощни хора поредните комерсанти, стремящи се облажат, както и  целия друг бизнес, на чужда беда, похитявали ги специално, държали ги в робство и ги биели, искайки от стариците да просят милостиня на улицата!

Явно на капиталистите им малко експлоатацията на животни, деца, отвличането на хора за органи и за безчовечни опити, малко им е заблудените в църковно робство, малко им е детската проституция и т.н. Те решили да се захванат за старците — като това може да обогати «предприимчивите» и «ефективните». Може да се каже, че това е изключение — това е престъпление, за което виновните в организацията на подобного издевателство над хора, трябва да бъдат наказани, че такова не позволява даже буржоазния закон. Но вижте, самия председател на СКР Александър Бастрикин поръчал на ръководителя на ГСУ СКР по Московска област да се заеме с това дело, а значи властта ще наведе порядък и всичко ще бъде добре.

А какво ще се получи! 99 шанса от 100, тази проверка нищо няма да даде. И подобно нещо ще продължи. Навярно в това «комерческо предприятие» в Подмосковието активно участват и работниците от «правоохранителните» органи, защото да се проси милостиня на улиците сега в Русия е забранено, то е за свои», тези, които «не забелязват» местните полицейски и прочие хумористи от буржоазната власт. Но даже и да се «окаже» този 1 шанс от 100 и престъпниците ги намерят и накажат, то и това нищо няма да даде — точно такива комерчески предприятия постоянно ще се организират из цяла Русия — защото това изгодно! Това дава огромна печалба на организаторите! А печалбата при капитализма, както е известно, оправдавва всичко.

А «правоохранителите» просто ще си «затварят» на това очи, у тях има дела по-важни— да охраняват покоя на «силните на деня»! А кога този Бастрикин ще се разшета и «даде разпореждане»? Само когато за тази долна случка разкаже федерален телеканал! А до тогава нищо няма у подмосковната полиция никаква информация за изчезването на хора? Нима родствениците не са им  разказали, че са заставяни да се занимават старци и инвалиди? Всъщност всички са знаели! Само че това е бизнес, а значи — свято е!

С какво се отличава такова пряко робство от робството на наемния, към който се прибавят в нашата страна десетки милиони хора? Нищо приниципно! Каква е разликата, как именно ще се  получава желаната добавена стойност? Главното е да се получит —да се изтръгне от хората!

Няма капитализъм «с човешко лице»! У капитализма винаги е само едно лицето — лицето на ненаситна безжалостна хиена. Тази хиена не трябва да се превъзпитава, а да се унищожи.

С.А.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687225
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930