Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2017 12:00 - Буржоазната пропаганда сред младежите търпи поражение
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди изборите, руската буржоазия е активизирала пропагандата сред младежите. Но това се прави крайно примитивно. Неефективността е видна от хаотичността на предприемчивите действия на буржоазните политтехнологии.

Ще се опитаме да разберем причините за тази неефективност.

Буржоазията рядко води пропаганда пряко, тя винаги се маскира и използваза това различни «независими» канали — обществени организации и популярни хора, които имат връзка с масите и донасят до хората буржоазни идеологически установки. Като канали за въздействие на буржоазната пропаганда на младежите днес се използва, както старото и проверено оръжие на пропагандата — телевзията, така и новите — интернет и социалните мрежи.

Например сайта за запознанства «Мамба» (който чрез кипърска офшорка на 31% принадлежи на Mail.ru и Алишер Усманов) разработил приложение за мобилни телефони.  На младите хора се предлага да намерят партньор, да се срещнат в деня на гласуване на изборите за губернатор на 10 септември (в 16 региона) и заедно да гласуват. При търсенето на партньор се предлага да се отговори на въпрос: «Ще отидеш ли с него (нея) на избори?» Ако отговорите и на двете двойки съвпаднат, ползвателя получава съобщение: «Ние се харесахме. Можем да отидем заедно на избори на 10 септември».

Водещите на популярната сред младежите  програма «Дом-2» Ксения Бородина и Олга Бузова хвалят в соцмрежите Владимир Путин: спортно тяло и дух в  немлада възраст, любов към екологията, шикарно построена системй грантов. Или «случайно» между постовете за плащане и концертите си спомнят за бъдещия кандидат: «Заради гастролите е необходимо много да се лети, затова първото, на кето се обръща внимание е летището.  Именно то създава начално впечатление за града. Днес нашия Президент е посетил новия терминал на летищет Храброво в Калининград. А на 28 октомври аз там имам концерт, така че сама ще видя, какво са построили» — пише Бузова.

Нейната колежка от «Дом-2» Ксения Бородина почти едновремено показва минутен анимационен филм в Youtube — «Путин троли». В него руския лидер зове при гостуването на Ангела Меркел, показвайки  руското въоръжение, а тя припада, след което към лекаря я отвежда байкер Хирург. СМИ акцентират на това, че за  седмица този клип е набрал 700 хил. гледания. Ето виждате ли колко много! Но всъщност това съвсем не е много, отчитайки какъв «административен ресурс» се намира в техните ръце. Доказват го видеоклиповете на популярните у младежите рапърски групи, които набират за няколко дена милиони гледания.

Засрамено скривайки тази информация, самите буржоазни политтехнолози, но я отчитат и откровено признават, че такъв тип буржоазна пропаганда (зашита с бели конци) работи недостатъчно ефективно. Не дава нужния резултат за властта.

На въпрос «защот така става?» буржоазните лакеи  дават, макар и едностранно, но все пак вярно обяснение: държавата засега още не напълно контролира интернет, а за младежите основен източник за получаване на информация днес е именно интернет. От тук главна задача на руската буржоазна власт в областта на идеологията в близко време тя вижда в поставянето на интернет в РФ под пълня контрол на държавата.

Действително, контрола нaд интернет  за буржоазията е жизненоважен въпрос. Това е свързано с това, че телевизията, като инструмент на пропаганда, вече отива на втори план. Продажбата на телевизори за последното десетилетие пада от година на година. Пада количеството на ползвателите на кабелни телевизии. За 2014 и 2015 г. от Русия си отишли около 60 известни световни брендове и компании, произвеждащи телевизори. А въпросите на руските социолози показват, че руснаците все по-малко гледат телевизия, като главен източник на информация и все повече разглеждат интернет. Това говори за това, че главната идеологическа битка за умовете на хората в близко време ще става в интернет-пространството.

Друго слабо място е младежката пропаганда — руската буржоазия не може да предложи на пролетарската младеж НИЩО. Перспективите у младите пролетарии днес при капиталистическия строй са никакви. Перспектива има само у «златната младеж», имаща богати родители, които осигуряват със своите връзки топло място. А за младежите на пролетариата и техните деца бъдещето изглежда мрачно — това все е нарастващата нужда и експлоатация на работа, отсъствие на нормална, достъпна медицина, почти гарантирана безработица, а значи и невъзможност да се осигури семейството и бъдещето на своите деца. Единственият път да се преживее е като се продадеш на буржоата за копейки, за жалък къшей хляб, безропотно да  мълчиш, когато плюят в лицето ти в наивна надежда, че господата ще те съжалят и за вярната служба ще те повишат. Своеобразна проституция…

Такива са печалните капиталистически реалности. Но да каже за това открито и пряко буржоазията не може. Затова и цялата младежка пропаганда се върти около фигурата на президента Путин и неговите лични качества. Ето вижте какъв е той опънат, спортен, волеви, справедлив и т.н. Истински цар! Поискайте и той всичко ще направи за вас! Само че младото поколение е по-умно от своите деди — то не вярва в пустите обещания и такива примитивни политически приказки. То самото е продукт на капитализма. Родило се в това варварско общество, изпитва всички негови прелести на собствения си гръб,  то нито за грош не се доверява на тази мощна мръсотия лееща се от буржоазните СМИ. Тя знае нейната цена и затова търси истина в съвсем други източници — там, където тази истина е била доказана от самата история.

Що се отнася до буржоазната пропаганда, то освен Путин друго не може да предложи на народа. За такива неща, като икономика, политика, безопасност или бъдеще на страната и народа, или най-съществените и важни въпроси за всеки трудещ се човек, буржоазната власт нищо не говори, защото няма какво да каже.А и да говори, това все едно нищо няма да измени. Всичко и така е понятно — четвърт век капиталистическа организация на стопанството на страната отлично доказали, за кого е истината. Защото не е случайно последното десетилетие в Русия упорно символ на величие на страната се явява този самия, усърдно оплюван от буржоазната пропаганда Сталин, а съвсем не Путин, «насърчаван» образ за който се посветени гигантските сили на всички руски СМИ. Тези факти идеолозите на буржоазията се опитват да замажат, излъжат и извъртят, преписвайки цифри, издигайки Путин на преден план. Но нищо, освен смях, тези жалки опити не предизвикват. Не вярват на новопоявилия се цар хората. Не му вярва и младежта. Тя иска сама да решава своята съдба, не полягайки на добрата воля на царя. И тя е права, безусловно.

Тов. Василий




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659827
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031