Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 12:00 - Хуманизация на наказателния закон за бъдещите щурмови отряди
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 312 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 31 октомври пленума на Върховния съд на РФ фактически единогласно («за» гласували 78, «против» — 1) постановил да се въведе на разглеждане в Госдумата проект от поправки в Наказателния и Наказателнопроцесуалния кодекс, въвждащи нов тип наказуемо деяние — наказателна постъпка.

Граждани, извършили наказателна постъпка за първи път могат да бъдат глобявани, да извършват изправителни или задължителни работи, но съдимост у тях няма да има ​(т.е. престъпника няма да губи юридическо право да бъде избран, да води държавна служба, а така също няма да изпитва трудности с намиране на работа — никой няма да узнае за извършеното престъпление).

За наказателна постъпка ще бъде установен по-кратък в сравнение с престъпленията със срок на давност: ако постъпката е извършена преди повече от една година, гражданина ще бъде освобождаван от наказание автоматично. Ако човек за такова деяние извършва принудителна работа, той ще може да разчита на условно-досрочно освобождаване след отбиване на четвърт от срока.

Наказателната постъпка ще се признава за престъпление с малка тежест, за което не е предвидено наказание във вид на лишаване от свобода, например:

  • Клевета (сега СМИ и буржоата ще могат да лъжат въобще не стеснявайки се),
  • Вандализъм (бойните буржа — националисти, «казаци», «патриоти» от всички цветове ще могат без страх да цапат паметниците на комунистите),
  • различни видове мошенничество (в сферата на кредитиване, неплащане или с платежни карти) — (бандити в сферата на микрозайми и даже крадците сега няма да се боят),
  • възпрепятстване работата на журналистите и избирателните комисии (охраната и бойците сега по-лесно ще скриват истината от народа),
  • продажба на алкохол на непълнолетни (буржоазията увеличава печалбите от продажбите на алкохол попътно оглупявайки пролетарските деца, създавайки за себе си резерви за набор от нови бойци-щурмоваци, които ще може леко да управлява),
  • нарушение неприкосновеността на жилища (бандитите-«колектори» и на бойците ще им се развръзвайки ръце за терор над пролетариата и погроми).

Така също законопроекта съдържа и предложение да не се наказват за престъпления с малка или средна тежест (т.е. за намалено деяние с максимално наказание от 3 до 5 години лишаване от свобода съответно), ако е извършено за първи път, а престъпника да възмести щетата. Ше приведем примери за престъпления със средна тежест:

  • Част 1 член. 108 НК РФ: Убийство, извършено при превишаване предела на необходимост от отбрана.
  • Част 2 член 108 НК РФ: Убийство, извършено при превишени мерки, необходими за задържане на лица, извършили престъпление.
  • Част 1 член109 НК РФ: Причина на смърт по непредпазливост.
  • Част 2 член109 НК РФ: Причинена на смърт по непредпазливост по ненадеждно изпълнение от лица със своите професионални задължения.
  • Част 1 член 112 НК РФ: Умишлено причиняване на среднотелесна вреда на здравето, не опасно за живота на човека и не повлякло последствия, указани в член 111 НК РФ (загуба на зрение, говор, слух или някакъв орган или загуба на орган и неговите функции, прекъсната бременост, психическо разтройство, заболяване от наркомания или токсикомания, или изразило се в неизгладимо обезобразяване на лица), но предизвикало продължително разтройство на здравето или значителна загуба на обща трудоспособноста по-малка от 1/3.
  • 110 НК РФ: Довеждане до самоубийство.

Т.е. за тези престъпления (и много други) причинени от буржоазните бойци (включително полиция) може да се избегне наказание, само с глоба и «прихващане на ущърба» (от щедрия джоб на буржоазията). Разбирайки, че да сезащитават гражданините в съда могат само адвокатите, услугите на които неминуемо ще поскъпнат (подробно в статията «На кого е нужна «процесуална революция»?»), то фактически се провъзгласява безнаказаност за богатите — буржоазията и нейните приближени слуги, а следователно и окончателно безправие, юридическа беззащитност за бедните — пролетарии и дребни служещи.

Върховният съд нарича тези поправки «хуманизация на наказателното законодателство». Нима от човеколюбие го внасят! Но е очевидно, че причината за тези поправки, уви е друга. Кризата на капитализма продължава да се задълбочава, капиталистите и техните правителства искат да се опрат на декласирани елементи (бандити), мелката и средна буржоазия, на която мислят да разрешат да граби и убива пролетариите, не боейки се от наказание от държавата (тази самата власт, която те ще защитават). Умиращият капитализъм се надява да удържи своята власт с единствено достъпен способ: открито насилствено потискане на всички революционни и прогресивни сили, с открит терор на финансовия капитал против пролетариата — истински фашизъм.

Олег Павлов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690245
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930