Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 12:10 - Към работниците на Русия!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове:
-1



Ние, съзнателните работници от Башкирия, искаме да поздравим всики работници в Русия и бившите съветски републики с нашия велик празник — годишнината от Великата Октомврийска Социалистическа революция. През тази година на тази велика дата от историята на човечеството се навършват 100 години.

Преди 26 години недоубитата контрареволюция взе от нас всичко, което бе добито от нашите прадеди и деди в смъртна схватка с вековния експлоататор — нашата свобода, безбеден живот и увереност в утрешния ден. Но ние, работниците, нямаме права да се сдадем, нямаме права да губим увереност в себе си и своите сили. Ние знаем, че историческата победа все пак ще е наша. И ние трябва да работим за това — да работим днес, всеки ден и час.

Първото, което трябва да направим по този път — да се отърсим от объркващата ни буржоазна пропаганда, обкръжаваща ни от всички страни, дезориентираща и пречеща ни да се борим за нашия щастлив животь. Ние, работниците трябва да се научим ясно да виждаме своя класов враг, и най-главното — да знаем, как да го побеждаваме.

Днес не ни е до ритуални чествания, не ни е до празнични песнопения, организирани от верните слуги на буржоазията — опортюнистите. Те не толкова празнуват 100 годишнината от Революцията, колкото от своята победа на нея — това, че те все пак са успели да я постигнат, подкопали нашата болшевишка партия и нашата пролетарска страна отвътре, унищожавайки съветския социализъм.

Ние не считаме за правилно в деня на 100 годишнината от Великия Октомври да се отзоваваме на призивите на КПРФ и прочие леви и левичари да пируват с разрешението на капиталистите по улиците, да се облекат в червено, да пляскат около статуята на Ленин под съветски революционни песни или напразно да порят въздуха, разказвайки за миналото и не провеждайки никакви аналогии с днешния ден. Това е работа на провокаторите и  опортюнистите — преданните лакеи на капитализма. Ще празнуваме, пеем и веселим след окончателното закопаване на буржоазната класа, след закопаване така дълбоко, че той никога да не мож да се възроди.

Ние работниците от  Башкирия, считаме, че най-добрия способ да се отпразнува 100-годишнината от Октомври е да се организират мощни масови стачки в цялата страна. Но ние също така отлично разбираме, че нашата работническа класа към това засега не е готова, тя е недостатъчно още съзнателна и най-главното — още почти не е организиран. Но това не значи, че това ще продължи завинаги. Ние знаем, че ще настъпи ден, когато работниците в Русия и всички бивши съветски републики ще застанат на единен боеви фронт против капитала.

Затова ние работниците от Башкирия, считаме, че е важно песните и пляските да се организират за борба с капитала. Борбата е сериозна и сложна.

Затова ние предлагами на всички съзнателни работници в Русия и бившите съветски републики да отпразнуват 100 годишнината от Октомври, като организират на своите предприятия работнически събрания, обсъждайки на тях не само значението и величието на празника, но и своето днешно положение — нивото на заплати, условия на труд, глоби и притеснения, съществуващи на техните предприятия, задръжките и неплащанията на  заплати, съкратените премии и прословутите съкращения, и как с това да се борим.

А ако на някой му се пее, то може да запее в завода пряко по време на работа знаменитата работническа марсилеза – нека стопаните слушат и знаят: на техните лъжи за «социално партньорство» работниците вече не вярват.

Рабочие Башкирии




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687736
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930