Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2018 12:00 - Мраморните насекоми и националната измяна
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Kaто че ли ни е обявена биологична война: диверсионно насекоми-вредители нанесли голяма вреда на селското стопанство на Абхазия. По официални данни мраморните насекоми са унищожили над 50% от мандарините и 70% от ценния лешник.

Но бедата е в това, че от атаките на насекомите загиват не само плодните дръвчета, но и самите дървета. В биологичната атака на абхазките мандаринови дървета в РФ са унищожени около 4 хиляди тона от тези цитрусови, което е два пъти по-малко от 2016 година. При това в 2017 година на борба със селскостопанските вредители в републиката били отделени около 8 милиона бюджетни пари — за закупуване на импортни химически препарати за защита на растенията, а в 2018 година за това ще бъдат отделени още 10 млн. рубли[1].Tова е капка в морето. Комплексната и изцяло отечественна система за защита на растенията в този южен и някога благополучен край няма.

Бедата се разраства. За насекомите-вредители не съществуват граници и митници вътре в ареала, в който те могат да преживеят и размножават. Естествени граници на разпространение на насекоми са климат, планини, пустини и морски простори. Но и тези граници са условни, защото насекомите могат да се приспособяват към враждебни условия, мутират, могат да пресичат морски и пустинни пространства, заедно с попътния вятър или птици. А могат специално да се произвеждат и пренасят от хора – умишлено, с цел водене на биологическа война против враждебни държави или страни-конкуренти, имащи собствено потенциално силно селскостопанско производство.

Така и станало на Кавказ и в Южния федерален окръг.

В 2015 година мраморно насекомо се  появило в Сочи, а във втората половина на 2017 година се разпространило в Кубан, особенно много в уникалните геоклиматически райони, изложени по крайбрежието на Черно море. В тези райони той запълнил едва ли не цялото биологическо пространство, облепил всички дървета и храсти, изсипал се пряко на главите на преминаващите хора.

imageА в началото на лятото същата година неизвестно от къде на Кубан се появила още една жива беда — бяла лавра, която до тогава никой и никога в Краснодарския край не е виждал. Тази лавра е разновидност на скакалците, приспособени за живот в условия на алпийска горско-ливадна зона, просто изяждайки растенията още на стадии ростеж, може да се каже, на корен и затова не давайки им възможност даже да расте. Работата е в това, че тези насекоми не само изяждат целия фруктов добив в южните региони на страната, но и вредят на съществуващия «парк» от ценни сортове дръвчета и храсти: ордите от насекоми бързо се разпространяват, а властта никакви мерки по борба с тях не приема.

image

Белая цикадка.

Какво означава това? Това означава, че фруктово-ягодовото растениевъдство в южните региони на Русия може да бъде напълно унищожено. Под корен. При това това касае не само крупните агрохолдинги и фермери, водещи стоково стопанство, но и градините на частните дворове. А тъй като днес няма селекционни и опитни станции за субтропично селско стопанство, може да се получи така, че частните дворове да останат единствени «донори» зая възстановяване на тези или други видове и сортове растения. Но ако насекомите отидат и в частните градини, тогава селекционния фонд от ценни растения, адаптирани към условията на Кубан, може да бъдат агубени завинаги. Това ще означава окончателна загуба на уникални сортове плодови растения, създадени в течение на десетилетие от съветската биологическа наука и нямащи аналог в света нито по добив, нито по вкусови качества. Това, което става в нашата страна в последните десетилетия позволява еднозначно да твърдим, че западните империалисти правят всичко възможно за да унищожат цялото национално благосъстояние на страната, всички велики достижения на нашия народ.

В Грузия, която мраморните насекоми поразили още в началото на лятото, за защита на мандариновите и орехови насаждения ситуацията също не е добра. Но там, се опитаха да се борят с разпръскване на американски инсектициди с помоща на селскостопанска авиация. В РФ – «наследница» на СССР, такава просто не съществува и ефективно да се обработват с химикали големи площи прост не може. Властите, охраняващи «ефективните собственици», за градинарство пари не дават. Това обстоятелство, че загива част от селското стопанство, която дава на народа ценни и достъпни витамини, чиновниците не ги вълнува. За тази заплаха никой не говори. Престъпниците мълчат по сериозния проблем с националната безопасност.

И такова положение със селскостопанските вредители и други зарази в Русия върви с години: проблемите с биологическата защита на растения и животни са огромни, а днес мерки по борба със заразите не се извършват. Но при това разчистване на вътрешния пазар на РФ за чуждестранни селскостопански стоки ловко.

По-нататък повече. След зимната сочинска Олимпиада насекомите унищожиха целия кубански чемшир. В Сочи фактически загинала уникална реликтова чемширова гора — природен резерват, паметник на ЮНЕСКО, внимателно охранявана и разширявана в съветско време. Кой в държавата си мръдна пръста за да спаси резервата? Никой. В този период друго насекомо (известно в Крим, като можевеловa гъсеница ) поразила цели дървета и декоративни иглолистни растения в сочинските ботанически градини и резервати, а след това се прехвърлили в Кубан и прилягащите към нея южни региони. Кой отиде да спасява парковете? Отговорът е същия: никой.

Няма съмнение, че това е само част от цялата тази биологическа зараза, която специално се разпространява в уникалния северокавказски регион – този самия регион, който в документите на Госплана на СССР се наричал и район с многоотраслово интензивно селско стопанство и район на естественни питомни субтропични култури. Целта на биологичните атаки на Кубан е ясна — да се унищожат всички селскостопански, технически и резерватни растения в региона, а хората не само да останат без работа, която там практически я няма, но още и без самостоятелно произвеждащи хранителни продукти — плодове и зеленчуци. Какво е това, ако не държавно престъпление на действащата руска власт, която усърдно прави вид, че нищо не става, а и се смее на развиващата се на нейните очи катастрофа?

Може да си кажете, че ние преувеличаваме, но има един любопитен и крайно печален факт. Масло в oгъня на геноцида срещу Русия щедро полива регионалната кубанска власт. Видимо, тя е крайно заинтересувана от изкуствено създаване на глад в богататат житница на страната. В последните години в градовете и станиците на Кубан върви интензивно изкореняване на всички плодови дръвчета, които в сталинските времена засаждали тук направо по улиците, покрай пътищата, в рамките на грандиозната сталинска Програма по преобразуване на природата, която фактически се явявала една от мерките по прехода на съветското общество към комунизъм. Властта на болшевиките — власт на самия съветски трудов народ се стремила да направи орехите и плодовете съвършенно безплатни за съветските хора, при това тези мерки се провеждали не само в Кубан, но и във всички райони на голямата страна, пригодни за растеж на плодови дръвчета: вървиш по пътя и събираш кайсии, ябълки, сливи. А тази власт — властта на капиталисти, власт на колониални наместници, мислещи само за печалбите на чуждия капитал и за себе си.

Всъщност защо в Кубан да се отглеждат домати, когато може да се купят от Турция, от турските капиталисти, осигуряващи им техните печалби? Защо да се отглеждат ягоди в Подмосковието, когато може да се купуват от Египет и Турция (привет на привържениците на кандидата за Президент на РФ, номиниран от социал-фашистската КПРФ Грудинин)? Eто ви и фитофтороз, от който почерняват всички наши домати, ако специално не се обработват със скъпоструващи препарати. И тук ще запитаме: защо да развиваме своя химическа индустрия и произвеждаме собственни препарати, щадящи ценните растения, но катастрофални за вредната флора и фауна, ако вредните химикали, тровещи почва и всичко наоколо (тип Раундъп, производителя на който — американската компания Монсанто се явява главен производител на химическо оръжие за САЩ), може да се закупи по държавна програма от истинските стопани на днешната руска държава – у Морганови, Дюпони, Рокфелерови, Мелонови и пр.?

Защо да развъждаш племена и произвеждаш своя евтина свининя, когато може да купиш скъпо месо, с набити стероиди и отрова от европейските монополисти? Дадена е заповед от Запада – купувай свинско, например от «АМА meat» или «Beck», и ето в Русия избухва епидемия и започва кампания по борба с АЧС (африканска чума по свинете): вкупом се унищожават животните и тук на зачистения пазар се настанява турска, американска и немска свиня. Сега е разбираемо, на кого и защо му трябва африканската чума по свинете и защо с нея «не можем да се  справим»? Под мантрата за борба с АЧС https://news.work-way.com/afrikanskaya-chuma-svinej-realnaya-ug/  беше фактически унищожена в Русия свинепроизводството и заедно с уникалните съветски породи свине, които чуждестранните породи отстъпвали по всички параметри.

Защо да отглеждаш ябълки в Кубан, когато може да ги купуваш от Полша, обогатявайки така крупния немски капитал, на когото принадлежат над 70% от всички плодови градини в 9 полски воеводства? Oт друга страна, за да откриеш широкия път към вътрешния пазар на РФ за европейските ябълки, се изисква или да унищожиш местните градини с помоща на биологическа зараза, или до толкова да затрудниш отглеждането и продажбата на собствени плодове, че да убиеш градините икономически. Унищожаването на кубанското плодовъдство икономически се осъществи просто — със силата на буржоазната държава, т.е. със забрана да се търгува на пазара  и най-вече от частни лица (там сега всичко е окупирано от посредници, търгуващи с всичките тези импортни плодове, докато нашите кубански, няма къде да се дават, а частника даже и не ходи — глобите са големи, а и до полиция може да се стигне). А в същото време тече физическo унищожение на плодовите растения. Всички заболявания, от които  боледуват ябълките и други плодни дръвчета и храсти е трудно да изчислим. Получава се че за да отглеждаш някакво плодно дръвче е необходимо да го пръскаш с всякаква отрова. Но тогава и цената на ябълките ще бъде не по-ниска от вносните- европейските и консумацията им ще бъде меко казано опасна. Защото всички тези препарати се поставят на нас от вън, струват не малко пари и носят със себе си наситени с отрова плодове. (Как изглеждат работниците след 2 месеца работа по такава «специалност», авторът се убеди лично — всички лица и ръце у тях са в кървави незаздравяващи рани. Макар че хората работят в «защитни костюми». Работата е сезонна — и след това година се лекуваш.)

Eто така международния капитал работи вътре в нашата «суверенна велика държава», която някой я е «вдигнал на крака». Така такива мошеници, като крупните световни монополи добиват завоюване на вътрешния пазар на РФ и крайно обедняване на трудещото се население на страната, а значи и своите височайши печалби от поставянето тук в Русия на своите стоки и от «изгодните инвестиции», основа на печалби основаващи се на крайно евтина работна сила, или нищета, глад и неравнопоставеност. А руската държава във всичко помага на тези корпорации, упорно правейки вид, че нищо няма, покорно изпълнява заповедите на своите могъщи стопани – Моргани, Дюпони, Рокфелери, Ротшилди. Самият факт на биологическа война на монополите против народа на Русия се доказва, че властта на РФ се явява издържана от своите стопани, че държавата РФ е държава неоколониална, че правителството на РФ от времето на Горбачов и Елцин — е правителство на пълна национална измяна.

Собкор по ЮФО

[1] http://www.interfax.ru/world/592684




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687446
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930