Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2018 12:00 - "Истмат" на Митин е излязла от печат
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Редакционно-издателска група МЛРД «Рабочий Путь» сyобщава, че част 2 от курса исторически и диалектически материализъм под ред М. Митин — учебник «Исторически материализъм»- издание което отдавна обещахме на нашите читатели и привърженици, но подготовката която се забави по редица причини, една от които бе отбелязана тук накрая излезе от печатницата.

Тиражът е готов, вчера на 9 август 2018 года, нашите другари го вземаха от печатницата.

Заявените от нашите читатели книги в близко време ще се изпратят по адресите.

В новото издание на «Истмата» са обновени бележки на литературата (на по- съвременни издания на класиците на марксизма-ленинизма). В текстовете на книгите са отбелязани всички сериозни теоретични гтрешки, допуснатии от авторите на учебника, на които са се указвали критиците на «Истмата» още в 30-те години. По каждой из этих ошибок дано соответствующее разъяснение.

В книгата също така е включено Приложение, в което е разположена самата пълна от съществуваща критическа статия  по «Истмат» — рецензия от списание «Под знаменем марксизма» № 1 за 1934 г.

Едновременно с «Истмат» са излезли от печат допълнителен тираж  от I част от курса под ред. Митин — «Диалектически материализъм», тъй като издадения преди тираж от учебника не достигнал до всички наши заявители.

В «Диамат» от допълнителния тираж има изменения — в книгата сега е внесена забележка от намерена в учебника една сериозна теоретична грешка, отбелязана от критиците на курса под ред. Митин в 1937 г.

imageСъобщаваме също така на нашите читатели още две хубави новини.

Днес от печатницата ще бъде получена подготвената от МЛРД РП интересна и полезна книга — С. И. Поварнин «Изкуството на спора. За теорията и практиката на спора», оригиналът на която е бил издаден в СССР в 1923 година.

Независимо от своята почетна почти 100 годишна възраст, тази книга и до сега не е загубила своята актуалност и настоятелно се препоръчва на всички, които участват в дискусиите, защото не само учи на правилно мислене но и прекрасно разобличава всички уловки на буржоазните демагози.

imageТака също днес ще бъде готов брой № 1 от теоретичното списание «Классовая борьба», издание което бе анонсирано от РП през май 2018 година.

Номерът е посветен на 200 годишнината от раждането на Карл Маркс.

Съдържанието е тук.

Всички издания на МЛРД РП може да се купят: колективни заявки — чрез редакцията на сайта РП info@work-way.com ; индивидуални заявки — чрез интернет-магазина «Сталинский букварь».

Последният дълг на РП пред нашите заявители — «Диалектически материализъм» М. Корнфорт в близко време ще бъде издадена. Очаква се да бъде при читателите в края на август-началото на септември.

***

Ще напомним, че всички последващи издания на РП ще излязат в продажба едва след пълно завършавне на работите над черновите. Завършат подготовките на черновите от следните книги и брошури:

  • Д.И.Чесноков «Съветска социалистическа държава» — преиздаване на книгата от 1952 г., бивша рядкост веднага след нейното издание. В книгата се разобличават 90% от митовете за СССР и Съветската държава.
  • К.Маркс «Критика на Готската програма»
  • К. Маркс. «Наемен труд и капитал», «Заработена заплата, цена и печалба» — сборник популярни брошури за работници.
  • К.В. Островитянов «Политическа икономия»
  • Й. В. Сталин за Великата Отечественна война  — сборник документи, статии и встъпления, издание 1948 г.
  • Й. В. Сталин «Марксизмът и национално-колониалния въпрос», сборник статии и встъпления, издание 1935 г.
  • «Икономическата борба и задачите на компартията» —  от материалите на X Пленум на ИККИ, издание 1929 г.
  • антирелигиозна литература, в това число детска, просветителска, научно-популярна.

Редакционно-издательская группа РП




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690213
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930