Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2018 12:00 - Честит празник!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0



Честит празник скъпи другари, наши привърженици и единомишленики!

Днес ние отбелязваме 101-та годишнина от великите събития на световната история – ден, когато в бившата царска Русия, до неотдавна крепост на самодържавието, «затвора на народа» и «жандарма на цяла Европа», се извърши победоносната пролетарска революция — властта на помешчиците и капиталистите била свалена и управлението на огромната страна преминала в ръцете на работници и селяни.

Над 70 години съществува и успешно се развиваше Съветската страна, построила социалистическо общество. Със своето съществуване и огромните и до днес непостигнати успехи тя доказа на целия свят, на угнетеното човечество, че комунизма не само е възможен, че той не е само мечта, въплъщена в реалност — а е настоятелна необходимост в историческото развитие на човечеството, успяло да създаде такива производителни сили, които да управляват  старите, древни частнособственически методи не могат. Тези производителни сили изискват други отношения между хората – колективини, комунистически, отношения на общественна собственост на средствата за производства. И СССР, созданный Великим Октябрем, был первым опытом таких отношений, опытом успешным и бесценным.

Да удържат властта в своите ръце трудещите се в Съветската страна не могли – световният капитализъм бил тогава още много силен и изкусен, в борбата за своите интереси, за своето самосъхранение той не се спирал пред нищо, всякакви методи и способи на потискане на своя непримирим класов враг – работническата класса, стремяща се към освобождение. Към края на 80-те години на миналия век СССР беше разрушен, социализмът унищожен и на остатъците на великата пролетарска страна бе реставриран капитализма.

Но историята не може да я спреш. Новата пролетарска революция е вече на прага и тя ще истрие капитализма от лицето на планетата вече окончателно и необратимо. Ние не само вярваме в това – ние точно знаем, че ще бъде точно така и именно така. Единственото, което ние не можем да кажем е кога това ще се случи. И не можем да кажем, защото това зависи от самата работническа класа, от всички трудещи се, вървящи с нас в редиците, в боя против капитала.

Това зависи и от нашите отношения, как ще работим – напрегнато, нещадящи себе си, или «със снишаване», с дребнобуржоазното, че всичко ще стане от само себе си.

За миналите години ние с вас — всички тези, които влизат или отнасят себе си към Марксистско-ленинското движение «Рабочий путь», напрахте немалко. Много от нас, влезли в к движението, обхванаха другари по борба, накрая осъзнахте, какво е това марксизъм, как да се учи и до какво ще доведе в общественото развитие. Многие еще недавно и помыслить не могли, что они как-нибудь пригодятся в великом деле борьбы за социализм. Но вот теперь они работают вместе с другими товарищами, и каждый, по мере своих сил и возможностей, вкладывает в общее дело Революции и победы Коммунизма на всей планете частицу своей души.

И тази работа дава плодове. Ние виждаме, че поредното опровергаване на всички буржоазни теории и подтвърждението на теориите на марксизма стават сериозно повишение на революционността на масите. Разбира се това не е наша заслуга, над това се потруди не само «Рабочий путь». Революционизацията на масите — това е преди всичко, пряко следствие от антинародните действия на самата буржоазия, нейната собствена безчовечна политика, капиталистите най-добре от всички революционери сами прекрасно политически просвещават работническите маси. Немалко в повишаването на съзнателността и активността на трудовия народ на Русия внесли и хилядите леви от най-различните групи и партии. Възможно е много от тях да се стремили към друго— към подчинение работническото и протестно движение на трудещите се маси на волята на буржоазията, но историческата реалност за пореден път доказа и показа, че субективните желания на реакционните класи не могат да изменят обективните закони на общественото развитие, открити от великия учители на световния пролетариат К. Маркс. История в итоге будет развиваться именно так, как она должна развиваться, как того требует развитие материальных производительных сил человеческого общества, т.е. в направлении к уничтожению классового общества вообще, а не так, как этого желают те или иные личности или даже целые общественные классы, отжившие свое историческое время.

И макар че буржоазията е изненадана от такъв бурен ръст на революционност на трудещите се в Русия, още се справя, още удържа политическата власт в свои ръце. Но макар че тя все още мисли да канализира протеста против себе си с последното, което има — фашизма и фашистската власт. Защото тя се въоръжава, увеличава щата на своите въоръжени отряди с хора и ги снабдява с най-съвременно оръжие за борба против трудовия народ. Но да спре надигащата се нова пролетарска революция, сега вече, вероятно, действително световна, няма да успее. Революцията расте, набира сили, подготв почва за своето решително настъпление – и у нас в Русия, и навсякъде в света.

Главното за годините на тържество на контрареволюцията все пак бе направено: в теорията — марксизма е очистен от целия 70годишен буржоазно и опортюнистически боклук, който му окачиха, сега делото е за тези, които ще го разпространят сред масите; в практиката — появата на нови марксически кръжоци, вече очистени от господството на опортюнизма в главите на ръководителите на тези кръжоци и редовите им членове.

Нашите другари, макар засега не така успешно, но все пак, изучават марксизма, започват да пристъпват към практика на места. Все по-често се чува, че работника от този завод, трудещия се в това предприятие или учреждение или студента от този вуз изучава марксизма, при това не по книжките на опортюнистите, социал-фашисти, троцкисти, а по първоизточника, по правилните книги и учебници, действително даващи разбирането на марксическата наука, разбирането на болшевизма. А движение «Рабочий Путь» всё чаще появляется на устах товарищей, ведь только «Рабочий Путь», по словам самих рабочих, наиболее ясно, точно и просто выражает их взгляды, взгляды пролетариата и примыкающих к нему трудящихся масс.

Но работите у нас още нямат край. Ние не трябва да се успокояваме. Здесь нужно понимать, что следующий год будет гораздо тяжелее, гораздо напряжённее. Но отступать, товарищи, мы не имеем права. Ние трябва да приложим още по-големи сили, още по-големи усилия във всичко: и в теория, и в практика, и на места, всецяло помагайки за строителството на най-главното оръжие на пролетариата – неговата болшевишка политическа партия, организирана и просветена от работници и трудещи се маси, въоръжена със знания и закони за общественото развитие и помагайки да се придобие необходимия политически опит в борбата за своите класови интереси.

Нека 2019 година, 102 годишнина от Октомврийската Революция, покаже на целия свят, че пролетариата на Русия е бил и си остава най-авангарден, революционен отряд на световното работническо движение! Ние се надяваме, че нашата работническа класа, имаща богат революционен опит, какъвто няма никъде в света, в следващата годишнина на Великия Октомври на всеослушание ще обяви за своите цели и задачи, за своите коренни интереси — за унищожаването на частната собственост на средствата за производства, за унищожаване експлоатацията на човек над човека и за необходимостта от строителството на комунизма в целия свят.

И нека буржоазията се гърчи в див страх от надигащата се Пролетарска Революция — нейните дни са преброени. Новата Социалистическа Революция ще бъде! Тя се надига, вече се чуват нейните стъпки по целия свят. Революционната работническа класа заедно със всички угнетени и експлоатирани трудещи се ще вземат в свои ръце политическата власт и с помоща на диктатурата на пролетариата завинаги ще унищожат последното експлоататорско общество в историята на човечеството – капитализма.

На работа, другари!

МЛРД «Рабочий путь»




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659839
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031