Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2018 12:00 - Пенсионна реформа за МВД
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 2171 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Управляващата класа на капиталистите в Русия усилено реже клона на който стои, разглабяйки своята главна опора — буржоазната държава и подготвя с тези свой действия своето сваляне.

С какво руското правителство ни учуди сега?

В гонене на максимална печалба за олигархата тя измислила разпространяванет на печално известната пенсионна реформа и на собствените си кадри — на държавните служители, в частност на полицаите. Те също ще излизат по-късно в пенсия, както и всички останали граждани на Русия.

Разработен от експертите на МВД заедно с Минфин проект разглежда повишаване на пределната възраст в службите с пет години. Например, майори и подполковници ще могат да служат до 55 години, полковници — до 60 години, а генералите — до 65. Ако офицерите от полицията искат, то те ще могат да удължат службата си с още пет години, като всяка година ще трябва да преминават медкомиссия. Така, съгласно проекта, пределната възраст за служба в полицията може да достигне до 70 години (!).

В реформата се разглежда и «сладко хапче» за руските полицаи. На тях ще им повишат размера на пенсията. Если сейчас пенсии по выслуге лет высчиываются исходя из 50 % от заработной платы, то когда выслуга лет вырастет с 20 до 25 лет, размер пенсии составит 65 % от зарплаты.

Такова бъдеще на низовия състав от работници в полицията е съвсем не е радостно. Те обосновано се боят от това, че пенсията могат съвсем да я отменят. Затова в полицията започнали масови уволнения. Многие полицейские, у кого уже есть 20 лет выслуги, пытаются выйти на пенсию сейчас, пока закон не принят, чтобы не отрабатывать еще необходимые для пенсии 5 лет.

Полицейското началство с всички сили се старае да попречи на уволненията, разбирайки, че без редови  полицаи няма с кого да работят:

«Сега на кадрите е дадена команда, че ако човек го уволнят, те ще го водят едва ли не като генерал в този субект. Питат с какви причини и защо се уволняват. И измислят всякакви препятствия — допълнителни отработки, отправят по инстанции с обходни листи и прочия. И уволнението е също целеви проблем в много региони», — разказват редовите сътрудници в полицията.

Но това само задълбочава противоречието в силовите структури на руската буржоазна държава, където и така съществува немалко недоволство на «низовите» към «висшите», приближава този крах.

За информация: средната заплата на редови сътрудник в полицията в Русия е — 20-22 хил..р., младши лейтенант — 27-30 хил.р. В същото време сред началството от средното и висше звено тези цифри не са в пъти по-високи, а в десетки пъти повече, а обема работа и отговорности — многократно по-малко.

https://mbk.news/suzhet/massovye-uvolneniya/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688464
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930