Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2018 18:00 - Тррудова Франция с...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
0



Трудова Франция с мощни масови протести се сдоби с победа - капиталистическото правителство бе принудено да направи отстъпки!

В началото френското правителство се надявало да ограничи с 6 месечен мораториум ръста на налога на горивото, но след като към протестиращите работници и служещи на Франция започнали да се присъединяват полицейски (виж видеото по-долу, където те в знак на солидарност свалили шлемове и откривайки своите лица), кабинет а на министрите на Франция решил да отмени запланираното повишение на налога за цялата 2019 година, а така също ще направи и други отстъпки на възмутения народ - ще отмени повишаването на стойността на техническия преглед на автомобилите, временно  ще замрази тарифите на електроенергия и газ и др.

Защо изведнъж става това? Три седмици - от 17 ноември воювали трудещите се във Франция по улиците (РП писал за това тук https://vk.com/work_way_com?w=wall-162034604_8635 и тук https://vk.com/work_way_com?w=wall-162034604_9547 ) , опитвайки се да застави властта да слуша народа. Стотици хиляди французи участвали в демонстрациите, препречвайки пътища, стачки и пр., а правителството, защитаващо интересите на капиталистическите монополи, стояло на своето, не желаейки да отстъпи пред народа даже и малко.
А защо сега отиде на отстъпки?

Защото трудещите се на Франция не се дали. Вълната от протести нараствала в цялата страна. В събота на 1 декември, протестните акции на "жълтите жилетки" и безпорядъци обхванали практически цяла Франция, демонстрации и митинги започнали да прерастват в схватки с полицията- на въоръжените отряди на защитниците на ненаситния капитал народа противопоставил своето оръжие - палки, железни пръти, камъни, димни шашки и бутилки със запалителна смес.
На война, като на война.
Не народът на Франция я е обявил- а френското правителство на капиталистите обявило война на своя народ. И трудещите се са принудени да отговорят съответно.

Но полицията на Франция бойни действия против собствения народ да води не иска. Та нали в полицията работят същите наемни работници, които също трябва от своята заплата да плащат постоянно растящите бензин, комунални разходи, налози, и които отлично разбират, че техните икономически интереси са точно такива като на хората, които те по заповед на френския капитал трябва да потискат.
Полицаите отказали да се противопоставят на народа. Отначало отделни полицейски съединения започнали да се отказват от изпълняване на заповеди на началството и да воюват с безоръжейните протестиращи "желти жилетки". А след това с призив за поддръжка на справедливия протест на трудещите се страни встъпил профсъюза на полицаите, призоваайки своите членове към безсрочна стачка на 8 декември!

Към безсрочна стачка се готвят и работниците от транспортната сфера. А това означава, че във Франция ще бъде парализиран целия икономически живот.

Френското правителство бързо съобразило, че това заплашва господстващата класа буржоазия. Когато от крупния капитал се откъсва собствената защита и охрана - полицията, то ва означава, че нейната държава започва да се разпада, да губи опора. Когато се тресе икономиката на страната и се спира целия икономически живот, политическата криза е неминуема. И тя във Франция се разгаря. Поддръжката за Макрон е паднала до нищожни значения, не е изключено, ако в резултат от тези протести той да напусне своя пост.
Господството на буржоазната класа във Франция е явно под заплаха, и да се съхрани тя може само със сериозни отстъпки за народа.

Ето ака и се появиха на светло обещанията да се замразят цените на горивото и комуналните услуги. Да това е малко- трудещите се във Франция ще продължат да искат повече, защото силата сега е на тяхна страна.

  Полицейские не захотели противопоставлять себя народу. Сначала отдельные полицейские соединения стали отказываться исполнять приказы начальства и воевать с безоружными протестующими "желтыми жилетами". А затем с призывом поддержать справедливый протест трудящихся страны выступил профсоюз полицейских, призвав своих членов к бессрочной забастовке с 8 декабря!

К бессрочной забастовке готовятся и рабочие транспортной сферы. А это значит, что во Франции будет парализована вся экономическая жизнь.

Французское правительство быстро сообразило, чем это грозит господствующему классу буржуазии. Когда от крупного капитала отворачивается собственная защита и охрана - полиция, это значит, что его государство стало рассыпаться, терять под собой опору. Когда лихорадит экономику страны и останавливается вся ее экономическая жизнь, политический кризис неминуем. И он во Франции разгорается. Поддержка Макрона упала до ничтожных значений, не исключено, что в результате этих протестов ему придется покинуть свой пост.
Господство класса буржуазии во Франции явно под угрозой, и сохранить его можно только делая серьезные уступки народу.

Вот так и появились на свет обещания заморозить цены на топливо и коммуналку. Да только теперь этого уже мало - трудящиеся Франции будут требовать большего - сила сейчас на их стороне.

https://www.newsru.com/world/06dec2018/nalogi.html?utm_source=rss
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5878141
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=GgtQYk4F8VY



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679779
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930