Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2019 18:10 - Родилните- в частни ръце!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 237 Коментари: 0 Гласове:
0



«37 лекаря от салаватския родилен дом уволнени от работа. Бъдещите майки са обезпокоени, че в единствения перинатален център в града няма да има къде да се ражда. Много вече ходят да раждат в съседни населени пунктове. Сложността започнала, кога то медучреждението частично преминало в частни ръце. Инвеститорите обещали да направят ремонт и да закупят ново оборудване, но както се изяснило, започнали обновление с подържания инвентар.» Источник.

https://bash.news/news/87042_v_bashkirii_budushhie_mamy_obespokoeny_massovym_uvolneniem_vrachej_iz_roddoma

Какво в тази новост потресава? Не уволнението на медиците — за последните две десетилетия, когато започнаха целенасочено да убиват бившето съветско, най-добро в света здравеопазване, това никого не удивяваь. Потрясает то, что буржуйская антинародная власть додумалась передать в частные руки даже родильные дома! И делает это втихоря от народа.

А какво означава — частни родилни домове? Че сега да се раждат деца в условия на медицинско учреждение на болшинството руски жени ще бъде просто не по джоба им! Уже сейчас т.н. коммерческие медуслуги рожениц, при которые обеспечивается сносный уход за женщиной и новорожденным, выливаются в десятки тысяч рублей, и их могут себе позволить потратить немногие наши трудящиеся. А сколько это будет стоит через несколько лет, когда практически совсем не останется бесплатного приема в роддом рожениц, даже сложно себе представить.

С какво заплашва това? Че нашите жени ще бъдат принудени да раждат в антисанитарни условия — у дома с помоща на някакви баби-акушерки, както преди 150 години с всички произтичащи от това проблеми — болести и смърт, както на самите майки, така и на новородените.

Ще кажете че преувеличаваме? Но не! За 30 лет реставрированного капитализма в России у нас была полная возможность убедиться в том, чем заканчивается передача «в частные руки», что коммерциализация всегда начинается с малого, а заканчивается глобальным, когда элементарное, жизненно необходимое людям становится им практически недоступным.

Това означава, че ако не исакме гибел от раждане на нашите жени и деца, ние трябва да се борим за съхранение на системата от държавни родилни медицински учреждения и надлежащото им финансиране. И в авангарда на тази борба трябва да върви работническата класа, която от този въпрос е пряко заинтересована в сравнение с който и да било друг. Это женщины-работницы останутся без медпомощи в случае родов, не имея возможности заплатить частнику-паразиту сотни тысяч рублей!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690444
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930