Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2019 12:30 - Главата на Минотбраната...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове:
0



Главата на Минотбраната Сергей Шойгу на среща в неговото ведомство направил много интересно заявление, в което явно се отразява безпокойството на главния силовик на Русия за идейното състояние на руската армия. Оказва се че то не е толкова твърдо, както им се иска на господстващата в Русия класа буржоазия. Явное полевение российского общества, стремление его подавляющего большинства к возвращению социализма в стране, видимо, серьезно отражается и в сознании военнослужащих, прежде всего, конечно, рядовых и младшего офицерского состава.

Пряко, разбира се Шойгу за това не говори - буржозните слуги традиционно пускат мъгла, старейки се да скрият истината. Но тя леко се чете между редовете. Шойгу заявил, что существуют силы, которые пытаются принизить достижения России. Эти силы, используя информационное пространство, "пытаются поставить под сомнение значимость таких героических поступков, стремятся навязать чуждую систему ценностей, исказить историю нашей страны". Какие это силы, Шойгу не сообщил, но подчеркнул, что в таких условиях "особенно важно не только наращивать военно-технический потенциал, но и воспитывать сильного духом воина, профессионала, способного противостоять попыткам воздействия на сознание".

Ето тези препратки към "професионалистите" (т.е. наемниците, не разсъждаващите, не мислещите, а тъпо изпълняващите заповедите отгоре, извън зависимост от това, каква е целта на тези заповеди, към кого са насочени и на интересите на коя обществена класа служат) и "опитите да въздействат на съзнанието" (т.е. борбата на всички прогресивни и напреднали сили в страната с лъжата и заблудата, които идеолозите и пропагандистите на буржоазията объркали умовете на войниците и офицерите в руската армия, принуждавайки ги да служат на угнетителите на своя народ) просто свидетелстват за отбелязания от нас по-горе явления, че с моралния дух на воините на руската армия далеч не всичко е наред. Не искат, видимо нашите войници да се бият за интересите на руските капиталисти нито с капиталисти те от другите страни, нито със собствения си народ, представителите на които те самите се явяват, призовани в армията от семействата на работниците и трудещите се.
Да, засега открито против трудещите се в руската армия буржоазното правителство не използва, спецподразделения от типа "Росгвардия" и пр. Но и там в последно време ситуацията за капиталистите не е радостна - все повече проучвания и съмнения в правотата и верността на своите действия по "завивайки гайките" на народа и "запушване на устата" на недоволните и протестиращи против капиталистическия безпредел.

Крупната монополистическа буржоазия, на която принадлежи целия апарат за принуда и насилие - държавата на РФ, чувства своя стремително приближаващ крах. И ако преди пет години ние още не бяхме чували за подобни изречения от висшите държавни чиновници, то днес в кризата на империализма и явно очертаващия се революционен подем не само в Русия, но и в целия свят, те ще се повтарят все по-често и по-често. Това са едни от признаците на агония на капитализма.

Освен това е лесно да се отгатне какво точно иска да каже буржоазният лакей Шойгу под фразата „.. се стреми да наложи чужда ценностна система, да изкриви историята на страната ни“.Това не е нищо повече от революционни идеи, обхващащи все повече угнетени от капитала народни маси, а заедно с тях и войниците от руската армия. "Чужда" е тази "ценосттна система" само за буржоазията, днешните господа, а не за трудещите се маси. А неизказаните от Шойгу "сили" - това са самите трудещи се, най-мислещите и съзнателни, които започнали да осъзнават, в какво зловещо капиталистическо блато те се намират, и които явно не желаят в него да останат.

Шойгу се безпокои за моралния дух на своите войници ненапразно. Защото още преди 100 и повече години основоположниците на марксизма-ленинизма говорили: в епохата на империализма най-големи сили империалистите ще хвърлят на развитие на военната промишленост, армия и полиция, за да се готвят за войни -  войни против своите империалистически конкуренти, и към войни против своите граждани, революциононастроени трудещи се, желаещи по-бързо да свалят от шията своите угнетители.

https://ria-ru.cdn.ampproject.org/v/s/ria.ru/amp/20191011/1559666097.html?usqp=mq331AQCKAE%3D&_js_v=0.1#ampshare=https%3A%2F%2Fria.ru%2F20191011%2F1559653051.html

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660355
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031