Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2019 12:50 - Борят се за...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 160 Коментари: 0 Гласове:
0



Борят се за своите трудови права и работническата класа на Финландия.
Там днес се случват забележителни събития, показващи колко високо е класовото самосъзнание у финландските работници.

На 11 ноември работниците от пощата във Финландия започнали стачка. Участие в нея вземат около 9 хил. сътрудника, които не могат да се договорят с администрацията за условията на труд и нива на заплащане.

Ръководството на пощата "оптимизира" трудовия процес (старе се да даде по-малко от печалбата на своите наемни работници). Поради това то планира да сключи нови трудови договори с част от сътрудниците, надявайки се сериозно да им намали заплатите (с няколко десетки процента!). Ясно, что работники почты с эти не согласны. И они объявили забастовку, отлично понимая, что на носу декабрь, самое напряженное время, когда почтовые организации просто захлебываются от обилия корреспонденции. Това блокиране ще принуди работодателя да направи отстъпки на служителите и да се откаже от планираното намаляване на заплатите.

Но другарите по класа не оставили в беда и другите трудещи се във Финландия. Те решили да им помогнат в тяхната справедлива борба. Через неделю, 18 ноября, моряки и работники авиационной сферы под руководством своих профсоюзов начали забастовку солидарности (!!!) с бастющими почтовиками. Моряки остановили доставку почты на архипелаг, а работники аэропортов прекратили сортировать почту в аэропортах.

След това на помощ на стачкуващите пощовици отишли и железничарите - под ръководството на своя профсъюз те за ден спрели товарните превози. Поддържат борещите се работници в пощата и други работници - на ден солидарна стачка обявили още ред ица профсоюзи: профсъюзът в сферата на услугите, профсъюзът на електротехниците и профсъюза на публичния сектор и сферата на благосъстоянието.

Ето как трябва да се борим другари!
И тогава победата ще е за трудовия народ!
С такава сплотеност капиталистите няма да победят, ако работниците здраво се държат по между си и се надяват само на себе си.

https://rtvi.com/news/v-finlyandii-nachalas-zabastovka-solidarnosti-s-rabotnikami-pochty/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660755
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031