Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2020 12:00 - Вчера кайзера, днес- ЦРУ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.03.2020 05:16


Трябва да кажем, че днешните буржоазни лъжци и провокатори, т.е. идеолози и пропагандисти, съвсем нямат фантазии. Ясно е, че общата, дълбока и постоянна криза на капитализма не може да доведе до нищо добро, включително до блясъка на буржоазната мисъл. За историческите покойници всички мисли могат да бъдат само мъртви и гнили, в най-добрия случай, близани от техните предшественици, по-големи братя в класа, живели преди 100-120 години.

За какво говорим? Когато в предреволюционна Русия- 1900-1907г работниците обявявали стачки, излязали някъде, за да протестират, тогава цялата буржоазна преса започвала да крещи, че тези отвратителни руски работници са вдигани на бунт от „коварната англичанка“, т.е. от Британското правителство (с цел превземането на Баку и руския Туркестан).

Когато започнали боевете през 1905 г., «Русский инвалид», «Син отечества», «Новь», суворинските «Ведомости» и т.н. дружно заговорили за «американски ръце», уж че американците са недоволни от отстъпките на Русия в Далечния Изток и искат да изхвърлят правителството на царя, заменяйки го с ново по-сговорчиво.

Когато започнала активно да действа партията на болшевиките, по неин адрес полетял цял ред, от обвинения в сговор с японците до прословутите милиони от германския генерален щаб, които Ленин уж получил за организация на военно поражение на Русия в Първата световна война. С други думи Ленин — «агент на кайзера», а болшевиките — «специален подривен отряд на райхсвера».

Тези глупости са живи и днес. Те мътят главите на нашите граждани. Между другото, истинските причини на работническите стачки, демонстрации, въоръжени вступления на пролетариата, са «генерална репетиция» Октомври през 1905–1907 г., империалистическите войни и Октомврийската революция трябва да бъдат известни на всеки съзнателен работник, на всеки повече или по-малко грамотен марксист. Точно така, както са известни истинските причини на днешните работнически протести и стачки.

Но буржоазията не може да съществува без ролята на «попа и палач», т.е. без тотална лъжа и терор. Както и преди 110 години, тя упорито оглупява пролетариата и целия трудов народ с приказки за това, че всички работнически встъпления в Русия, Украйна, ДНР нямат вътрешни, обективни причини, а са предизвикани изключително от вмешателство на външни врагове. Кажете, тук имаме тишина и благодат, няма причини за стачки и протести, всеки харесва всичко, но тази благодат непрекъснато се нарушава от американците.

Но тъй като партия на болшевики засега няма, фашистите се насочват директно на протестиращите работници. ЦРУ и АНБ, говори буржоазната пропаганда, тайно подкупва нашата смирена и богопомазана работническа класа и я тласка на бунт — за да «отслаби Русия отвътре», «подкопае ДНР», да свали местните «патриотични правителства» и да назначи в Кремъл и в Донецк свои агенти, които веднага всичко да отстъпят на Америка.

Има някакъв интернет-вестник «Жизнь». На 4 февруари тази година в него се появила бележка със заглавие «Кои са тези подстрекатели в ДНР и кой ги спонсорира?».

Главното в нея било че неотдавнашните протести на миньорите в ДНР са предизвикани не от полугладното състояние на техните семейства, не от продължителния безплатен труд на стопаните на мините и държавната върхушка на ДНР, не на жестоката експлоатация на миньорите и отвратителните условия на труд, а на някаква чуждестранна «банда на Филин». За повишаване на страха се съобщава, че тази група бандити има връзки с ИГИЛ и търгува с наркотици из целия свят. А най-главното е това, че тя по заповед на ЦРУ и организирала гладните миньорски стачки в Макеевка, Торез и други градове в ДНР.

Също така статийката намеква на това, че този В. Филин, е бил «експерт по революции и партизанска война в развиващите се страни», естественно се явява и специалист по «цветни революции», т.е. специалист с широк профил по сваляне на руски патриоти и замяната им с агентура на Белия дом и ЦРУ. Бележката дава да се разбере, че миньорите в ДНР живели тихо-мирно, да- не получавали заплати няколко месеца, няма с какво да нахранят децата си и като се замислиш, това е много важно! Да не правят бунтове, а да стоят мирно да чакат, когато техните стопани им дадат заработените пари. Но такива мирни хора много скоро ги намерили коварни типове от ЦРУшната банда на Филин, и започнала да ги уговаря и снабдява с пари, за да може наивните миньори да разгърнат протест и да удавят отвътре успешно развиващата се «народна» република ДНР. Която не стига че се развива, но и с гърди стои пред целия американо-украински фашизъм, не пускайки го в «руския свят».

Това обстоятелство, че против миньорите, които встъпили колективно и отказали безплатно да работят, били веднага хвърлени гестаповците от МГБ, авторът на бележката напълно оправдава и обяснява така: ако миньорите не се бяха продали на ЦРУ, а стояха тихо и мирно, нямаше да има никаква заплаха от МГБ. А така МГБ трябвало да се намеси с цел «да преброи», кои са агенти на «Far West Limited», т.е. «бандата на Филин», и чрез какви канали американското правителство се опитва да «дестабилизира ситуацията в Републиката».

Какво предлага автора на бележката — в смисъл на получаване на миньорите на своите заработени пари? Всичко както едно време в класическия стил на социал-фашизма (Струве, Носке, Шейдеман, Бауер, Зюганов и т.п.): вървете работници, в нашия буржоазен съд и се жалвайте. Всичко трябва да бъде по закон. Подавайте заявления, и след известен брой заседания ще ви изплатят парите.

Само че автора или авторката замълчават за това, колко време ще е нужно още да гладуват миньорите и техните семейства в очакване решението на съда. (А и не едно решение на съда, трябва да има докато се изплатят парите на работниците!) Трябва да знае автора на статията и техните собственици, че хора трябва да се хранят три пъти в деня.Но миньорите и техните семейства тези буржоазни остатъци открито съветват да гладуват още месец два и това в случай, ако буржоазния съд оперативно се обърне и приеме решение в полза на работниците и изисква чрез съдебните изпълнители бързо и пълно изплащане на всички задължения.

А ако на два заседания отидат четири месеца? А ако въпроса бъде отложен няколко пъти - за да се напълнят миньорите с обещания и да се усука буржоазното динамо в кръг? А ако делото се предаде от съд на първа инстанция към междурайонен, а след това и до върховен? Колко време за това ще отиде? А ако съда откаже на миньорите в иска под един или друг предлог? А ако стопаните на мините и не помислят да изпълнят решението на съда в полза на работниците. Какво става тогава?

И тогава би било чудесно, наред с други неща, да поставите в клетка автора на тази бележка и неговите собственици там за целия период - от момента, в който миньорите обжалват пред буржоазния съд, до момента, когато на работниците действително изплатят цялата просрочена заплата. Методът не е болшевишки, но го даваме за нагледност и простота на примера. Заедно със съветниците от "Жизн" да поставят там и собствениците на мини в Донецк и целия буржоазно-политически елит на ДНР. И  да не ги хранят за цялото указано време, но да им дадат хартия и химикалка за да пишат заявления и протести до собствените им съдилища. И нека тази банда „в две съдебни заседания“ реши проблема си с глада и студа.

Но, най-вероятно, тя няма да реши този проблем и ще започне да се яде взаимно от продължителен глад, или просто ще „умре“ в рамките на 45-50 дни. Е, а работниците, както каза Швейк, и в двата случая изобщо не съжаляват: някои паразити и нечовеци озаптяват другите, но в крайна сметка всички умират. Тук им е скъпо.

Но фашистите не се свеждат само до съвети, за да отидат в съда. Фашистите няма да са фашисти, ако не заплашват работниците. В края на бележката авторът предупреждава миньорите да продължат да седят спокойно и да умират мълчаливо. Виждате ли, гладните работници и техните жени са толкова глупави жители, които от любопитство позволили на някои агитатори от ЦРУ да дойдат при тях, отказали да работят срещу маститите си началници и продължили да „подкопават основите на народната република“. Затова автора пише, ако работниците все още решават да бъдат „глупави“, т.е. да искат заплати, да стачкуват и да спрат въгледобива, тогава нещата няма да се оправят със заплахи: в този случай Гестапо ще стреля и ще ги прати в мазетата си.

Защо авторът завършва статията си толкова болезнено? Или пише за съдилищата и съдебните заседания, после изведнъж категорично казва, че сред работниците може да има жертви. А работата е в това, че миньорите а) проявили елементи на организираност в борбата и б) отказали се да работят и спрели добива. Те временно престанали да създават огромен излишък за капиталистическите собственици, т.е. миньорите стихийно ударили буржоата по най-чувствителното място, те само леко замахнали върху основите на капитала - и веднага получили най-болезнената. От тук са и откритите фашистки заплахи за работниците: те казват, че отново се опитвате да се организирате, отново посягате на „кайшеевото яйце“, т.е. за производството на нашата печалба ще ви убием и принудим в мина ли ще работите или в лагер.

Но можете да закарате сто работници в мина или лагер. Можeте да убиете десетки. Но когато миньорите действат организирано, грамотно и с голяма маса, тук, както се казва, „самите револвери ще бъдат намерени“.

Основното, което тази фашистка бележка за пореден път потвърди, е това, от което цялата буржоазия и цялото ѝ гнило състояние се разклащат като бръмбар: дори един малък спонтанен протест на работниците е плашещ за тях, камо ли за голяма и добре организирана работа. За буржоазията и фашизма е страшна и гибелна работническата организация на болшевишка основа, която знае, къде да удари, как да бие и кога да бие. Те чувстват, че брегът им се измива дори в условията на лагерните условия на ДНР, така че при най-малката намеса от страна на работниците те веднага се хващат за най-мощното средство за терор.

Нека го схванат, това е неизбежно, защото буржоазията се дави. Но трябва и да севкара тънещия в блатото. И тук работата на работниците е бързо да се измъкнат от спонтанността и разединението, да създадат авангард и да се организират за предстоящата упорита борба срещу капитала и фашизма. Друг път към победата няма.

М. Иванов 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679153
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930